Om symbolerna på hemskärmen är förstorade på din iPhone, iPad eller iPod touch

Om symbolerna på hemskärmen ser för stora ut eller är förstorade så att de fyller ut skärmen kan zoomfunktionen ha aktiverats på din enhet. Läs om hur du inaktiverar zoomfunktionen.

Stänga av zoomning i Inställningar på enheten

ios-16-iphone-14-pro-home-screen-zoomed

Om du inte kan komma åt Inställningar eftersom symbolerna på hemskärmen är förstorade zoomar du ut genom att dubbeltrycka med tre fingrar på bildskärmen.

ios-16-iphone-14-pro-settings-accessibility-zoom-off

Så här stänger du av Zooma:

1. Gå till Inställningar > Hjälpmedel > Zooma.

2. Tryck för att stänga av Zooma.

Stänga av Zooma i Finder eller iTunes

Du kan också stänga av Zooma med hjälp av iTunes eller Finder:

1. Anslut din iPhone, iPad eller iPod touch till en dator.

2. Öppna ett Finder-fönster på en Mac-dator med macOS Catalina eller senare. Öppna iTunes på en Mac med macOS Mojave eller tidigare eller på en pc.

3. Välj din enhet när den visas i Finder eller iTunes.

4. Välj Ställ in Hjälpmedel.

macos-ventura-finder-locations-iphone-options-configure-accessibility
  5. Avmarkera kryssrutan Zoom om du vill stänga av zoomning.

macos-ventura-finder-locations-iphone-options-configure-accessibility-seeing-zoom
  6. Klicka på OK.