LED Cinema Display (24 tum, sent 2008): Återkommande flimmer vid anslutning till Thunderbolt-port

I vissa fall kan det uppstå återkommande flimmer på Apple LED Cinema Display (24 tum, sent 2008) då den är ansluten till en Thunderbolt-kompatibel Mac.

Viktigt! Denna uppdatering av den fasta programvaran är enbart avsedd för användning med och kan bara installeras på Apple 24-tums LED Cinema Display när bildskärmen är ansluten till en Thunderbolt-kompatibel Mac.

Installera denna uppdatering av den fasta programvaran om:

Installera INTE denna uppdatering av den fasta programvaran om:

Din 24-tums LED Cinema Display flimrar när den är ansluten till en Thunderbolt-kompatibel Mac.

Du inte ser något flimmer.

Du inte behöver använda en förlängningskabel till skärmen.

Du använder en förlängningskabel.

Om du behöver hjälp med att bedöma huruvida du ska installera den här uppdateringen ska du kontakta AppleCare för hjälp.

Förbereda installationen

1. Anslut din Thunderbolt-kompatibla Mac till ett fungerande eluttag.

2. Anslut både bildskärms- och USB-kabeln från endast en Apple LED Cinema Display (24 tum, sent 2008) till den Thunderbolt-kompatibla Mac-datorn.

3. Se till att det inte finns några förlängningskablar till bildskärmar anslutna mellan bildskärmen och Mac-datorn.

4. Koppla från alla icke-nödvändiga enheter från FireWire- och USB-portarna och använd enbart Apples tangentbord och mus för att verkställa uppdateringen.

5. Avsluta alla program.

Hämta och installera uppdateringen

1. Hämta uppdateringen för 24-tums LED Cinema Display.

2. Dubbelklicka på ”24-inch LED Cinema Display Firmware Update” för att montera skivavbilden.

3. I den monterade skivavbilden dubbelklickar du på paketet 24inchLEDCinemaDisplayFWupdate.pkg för att installera uppdateringen av den fasta programvaran i mappen /Program/Verktygsprogram.

4. Om installationen av uppdateraren av den fasta programvaran lyckas startar uppdateraren automatiskt. Du kan även starta uppdateringen manuellt från mappen /Program/Verktygsprogram.

5. Ett fönster öppnas. Om du får meddelandet ”Ingen enhet kunde hittas. Om du har en enhet som behöver uppdateras ska du kontrollera att den är ansluten och får ström” ska du kontrollera att både bildskärms- och USB-kabeln är anslutna. Om de är det passar inte uppdateringen för din bildskärm. Avsluta programmet.

6. Klicka på Uppdatera för att installera den fasta programvaran.

7. Ange administratörslösenordet för datorn. Klicka på OK. När uppdateringen startar kommer statusfältet i fönstret Uppdatering av fast programvara att visa installationens förlopp.

8. När installationen är genomförd visas meddelandet ”Enheten är uppdaterad” som bekräftelse på att uppdateringen har lyckats.

9. Klicka på OK och avsluta programmet för uppdatering av den fasta programvaran.

10. Koppla från bildskärmens strömkabel under 15 sekunder och anslut den sedan på nytt för att slutföra processen.

Viktigt

• Avbryt inte uppdateringen. Se till att USB- och Mini DisplayPort-kablarna du använder för att ansluta 24-tums LED Cinema Display till den Thunderbolt-kompatibla Mac-datorn är anslutna under hela förloppet.

• Vissa funktioner på bildskärmen fungerar inte då uppdateringen görs.

• Om bildskärmen är tom mer än 30 sekunder ska du koppla från bildskärmens strömkabel under 15 sekunder och sedan ansluta den på nytt för att slutföra processen.

• Om uppdateringen inte installeras ska du avsluta programmet, koppla från bildskärmens strömkabel under 15 sekunder och sedan ansluta den på nytt. Kör uppdateringen av den fasta programvaran igen.

Läs mer

Kontrollera att uppdateringen av den fasta programvaran i LED Cinema Display (24 tum, sent 2008) har lyckats genom att vara uppmärksam på om meddelandet ”Enheten är uppdaterad” visas. Koppla från bildskärmens strömkabel under 15 sekunder och anslut den sedan på nytt för att kontrollera att flimret har upphört.

Om bildskärmen fortsätter flimra efter att uppdateringen av den fasta programvaran genomförts eller om du har några frågor eller andra problem ska du kontakta AppleCare för hjälp.

Om du arbetar på ett labb eller en institution som har en blandad uppsättning av Apple-bildskärmar, kan det vara praktiskt att sätta en liten klisterlapp (eller liknande) som visar att LED Cinema Display (24 tum, sent 2008) har uppdaterad fast programvara. Det är inte så enkelt att se information om uppdateringar av fast programvara via Systeminformation.