Lägg till ett e-Money-kort i Apple Plånbok som du vill använda med Apple Pay

Lägg till ett e-Money-kort, som nanaco eller WAON, i appen Plånbok på din iPhone eller Apple Watch. Sedan kan du handla och få eller använda belöningar med det kortet via Apple Pay.

Om du vill använda ett e-Money-kort med Apple Pay behöver du1:

Om du vill överföra ditt fysiska e-Money-kort till appen Plånbok kontaktar du kortets utfärdare för att se om e-Money-kortet är kompatibelt med Apple Pay2.

Om du vill lägga till ett nytt e-Money-kort eller fylla på ditt e-Money-kort med hjälp av Apple Pay behöver du ha ett berättigat betalkort i appen Plånbok3. Läs om hur du lägger till ett betalkort.

Så här lägger du till ett e-Money-kort på din iPhone eller Apple Watch

1. Så här lägger du till ett kort:

• iPhone: Öppna Plånbok-appen och tryck på knappen Lägg till Lägg till-knapp .

• Apple Watch: Öppna appen Apple Watch på din iPhone och tryck på fliken Min klocka. Rulla ned och tryck på Plånbok och Apple Pay och tryck på Lägg till kort.

2. Tryck på e-Money. Det här alternativet visas bara om din enhet kör iOS 15 eller watchOS 8 eller senare.

3. Tryck på det kort som du vill lägga till.

4. Tryck på Fortsätt.

5. Välj den typ av kort som du vill lägga till:

• Skapa ett nytt kort genom att välja hur mycket pengar du vill lägga till4.

• Du kan överföra ditt fysiska kort genom att trycka på Överför befintligt kort och ange informationen som behövs.

6. Följ stegen som visas på skärmen:

• För ett nytt kort ska du välja ett betalkort och bekräfta ditt köp.

• För ett fysiskt kort ska du lägga ditt e-Money-kort på ett plant underlag och lägga den övre delen av din iPhone på kortet tills Kort tillagt visas på skärmen. Processen kan ta några minuter.

Nu kan du göra köp med Apple Pay med ditt e-Money-kort där ditt e-Money-kort accepteras.

Efter att du har överfört ditt fysiska kort till appen Plånbok på din enhet kommer det fysiska kortet inte att fungera. Om du inte kan överföra ditt fysiska kort till din enhet kontaktar du kortutfärdaren.

Läs om hur du ta bort ditt e-Money-kort från Apple Plånbok.

Fylla på ditt e-Money-kort

Du kan lägga till pengar på ditt e-Money-kort direkt på din iPhone eller Apple Watch med Apple Pay eller med kontanter i en butik där ditt e-Money-kort accepteras. Du behöver ett berättigat betalkort i appen Plånbok för att fylla på med Apple Pay.

Så här fyller du på ditt e-Money-kort med Apple Pay på din iPhone

1. I appen Plånbok trycker du på ditt e-Money-kort.

2. Tryck på Fyll på pengar.

3. Välj ett belopp att lägga till på kortet och tryck på Lägg till.

4. Välj ett kort att betala med och slutför transaktionen med Face ID eller Touch ID.

Så här fyller du på ditt e-Money-kort med Apple Pay på din Apple Watch

1. I appen Plånbok trycker du på ditt e-Money-kort.

2. Tryck på det nuvarande saldot.

3. Tryck på Fyll på pengar.

4. Följ anvisningarna på skärmen för att välja ett belopp, välja ett betalkort och slutföra transaktionen.

Så här fyller du på ditt e-Money-kort med kontanter i en butik

1. Välj det e-Money-kort som du vill lägga till pengar på:

• iPhone med Face ID: Dubbelklicka på sidoknappen > tryck på ditt förvalda kort > tryck på ditt e-Money-kort och autentisera med Face ID eller din lösenkod.

• iPhone med Touch ID: Dubbelklicka på hemknappen > tryck på ditt förvalda kort > tryck på ditt e-Money-kort och autentisera med Touch ID eller din lösenkod.

• Apple Watch: Dubbelklicka på sidoknappen och rulla ner till ditt e-Money-kort.

2. I kassan säger du vilket kort du vill fylla på, hur mycket pengar du vill lägga till och att du vill använda kontanter.

3. Håll den övre delen av din iPhone eller skärmen på din Apple Watch nära den kontaktlösa läsaren tills den piper.

Påfyllning med kontanter i en butik är endast tillgängligt hos deltagande handlare och där ditt e-Money-kort accepteras.

Överför ditt e-Money-kort till en ny enhet

Du kan bara ha ett e-Money-kort i appen Plånbok på en enhet åt gången. Men du kan överföra ditt e-Money-kort mellan enheter, exempelvis från din iPhone till din Apple Watch eller till en ny iPhone.

Så överför du ditt e-Money-kort från din iPhone till en Apple Watch

1. Öppna appen Apple Watch på din iPhone.

2. Gå till fliken Min klocka och tryck på Plånbok och Apple Pay.

3. Tryck på knappen Lägg till bredvid e-Money-kortet som du vill flytta.

4. Du kan flytta tillbaka kortet genom att trycka på kortet som du vill flytta och trycka på Lägg till på iPhone.

5. Du kan också välja Lägg till kort för att se en lista över tidigare kort från dina andra enheter.

Så överför du ditt e-Money-kort till en ny enhet med hjälp av Inställningsassistenten

1. Tryck på Plånbok i inställningsassistenten på din nya iPhone.

2. Välj de e-Money-kort som du vill överföra från din tidigare enhet.

3. Tryck på Fortsätt för att bekräfta att du vill överföra e-Money-kortet till din nya enhet.5

Din tidigare enhet måste vara i närheten och ansluten till internet för att överföringen till din nya enhet ska slutföras.

Så här överför du ditt e-Money-kort med appen Plånbok

1. Öppna Plånbok på din nya iPhone och tryck sedan på knappen Lägg till knappen Lägg till.

2. Tryck på Tidigare kort och välj ditt e-Money-kort.

3. Följ stegen på skärmen för att lägga till ditt e-Money-kort på den nya iPhone-enheten.5

Din tidigare enhet måste vara i närheten och ansluten till internet för att överföringen till din nya enhet ska slutföras.

Så tar du bort ditt e-Money-kort

1. Öppna appen Plånbok på din nuvarande iPhone.

2. Tryck på ditt e-Money-kort.

3. Tryck på knappen Merknappen Mer och tryck sedan på Kortdetaljer.

4. Rulla ned och tryck på Ta bort det här kortet. Tryck på Ta bort för att bekräfta.

Så här kontrollerar du saldot på ditt e-Money-kort på din iPhone eller Apple Watch

1. Öppna appen Plånbok.

2. Tryck på ditt e-Money-kort för att se kortets saldo.

Du kan också kontrollera ditt kortsaldo på iCloud.com. Logga in med ditt Apple‑ID och välj enheten som du använder ditt e-Money-kort på.

Om din enhet försvinner eller blir stulen

Du kan använda appen Hitta eller iCloud.com för att märka din enhet som förlorad, skydda dina data och göra Apple Pay inaktiv på din enhet.

1. Du måste vara minst 13 år för att använda Apple Pay i Japan.

2. Vanliga nanaco-kort och WAON-kort av typen Standard och Grand Generation är kompatibla. Det går inte att lägga till andra nanaco- eller WAON-kort i appen Plånbok.

3. Om du vill lägga till ett nytt WAON-kort eller lägga till pengar på ett befintligt nanaco- eller WAON-kort i appen Plånbok krävs ett Mastercard-, JCB- eller American Express-betalkort som du använder med Apple Pay.

4. Du kan flytta ett fysiskt nanaco-kort till appen Plånbok.

5. När överföringen är klar förblir det föregående kortet synligt i appen Plånbok med en indikation som visar att kortet inte kan användas.