Om ditt tangentbord eller mus inte ansluter under Mac-installationen

Beroende på vilket tangentbord eller vilken mus du har kanske du måste ansluta det eller den till din Mac med en USB-kabel eller använda ett annat tangentbord eller en annan mus under inställningen.

Om du använder en Magic Trackpad, ett Magic Keyboard eller en Magic Mouse

No alt supplied for Image

Slå på din trådlösa enhet

Leta reda på strömbrytaren på det bakre högra hörnet av Magic Trackpad och Magic Keyboard eller på undersidan av Magic Mouse överst nära sensorn. När du slagit på den ska du se grönt under dess strömbrytare.

Ansluta usb-C till Lightning-kabeln

Anslut din trådlösa enhet till din Mac med usb-C till Lightning-kabeln. Lightning-porten är placerad i mitten av bakkanten av Magic Trackpad och Magic Keyboard eller på undersidan av Magic Mouse nära den nedre delen.

Om din trådlösa enhet inte har en laddningsport och använder utbytbara batterier läser du om hur du kopplar ihop dessa enheter med din Mac.

Om du använder ett tangentbord eller en mus från tredje part

Prova de här stegen om tangentbordet eller musen inte går att ansluta.

Stäng av och slå på enheten

Hitta strömbrytaren på tangentbordet eller musen. Strömbrytarens plats varierar beroende på tillverkare. Slå av strömbrytaren och slå sedan på den igen.

Sätt enheten i parkopplingsläge

Se till att tangentbordet eller musen är i parkopplingsläge. Kontakta tillverkaren om du behöver specifika parkopplingsinstruktioner för ditt tangentbord eller din mus.

Anslut USB-kabeln eller den trådlösa mottagaren

Om tangentbordet eller musen ansluts med en USB-kabel eller en trådlös mottagare ansluter du USB-kabeln till din Mac och enheten eller den trådlösa mottagaren till din Mac. Vissa tangentbord och möss har en USB-port som endast är till för laddning. Kontakta tillverkaren om du behöver specifika instruktioner för ditt tangentbord eller din mus.

Använd ett trådanslutet tangentbord eller en trådansluten mus med sladd

Om tangentbordet eller musen ändå inte går att koppla kanske du måste använda ett annat tangentbord eller en annan mus som ansluts med en USB-kabel. När du är klar med inställningen kan du installera det trådlösa tangentbordet eller den trådlösa musen.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.