Lägga till ett Suica-, PASMO- eller ICOCA-kort i Apple Plånbok

Lägg till ett Suica-, PASMO- eller ICOCA-kort i Apple Plånbok på din iPhone eller Apple Watch för att åka kollektivt och handla med Apple Pay.

Du behöver följande för att lägga till ett Suica-, PASMO- eller ICOCA-kort på din iPhone eller Apple Watch1:

• Ett Apple-ID som du använde för att logga in på din enhet, med tvåfaktorsautentisering aktiverat.

• Suica eller PASMO: En iPhone 8 eller iPhone 8 Plus eller senare, eller en Apple Watch Series 3 eller senare med den senaste versionen av iOS eller watchOS.

• Endast Suica: En iPhone 7, iPhone 7 Plus eller Apple Watch Series 2 som köptes i Japan.

• Endast ICOCA2: En iPhone 8 eller iPhone 8 Plus eller senare med iOS 16 eller senare. Eller en Apple Watch Series 3 eller senare med watchOS 8.7.1 eller senare.

För att lägga till ett nytt Suica-, PASMO- eller ICOCA-kort behöver du ett berättigat betalkort i Apple Plånbok.

Lägga till ett Suica-, PASMO- eller ICOCA-kort i Apple Plånbok

Du kan lägga till ett nytt Suica-, PASMO- eller ICOCA-kort på din iPhone eller Apple Watch, eller så kan du överföra ditt fysiska kort till din enhet.

När du lägger till ditt första Suica-, PASMO- eller ICOCA-kort är Express-läge automatiskt aktiverat för det kortet så att du kan betala för kollektivtrafik och handla med bara ett tryck.

Så här lägger du till ett nytt Suica-, PASMO- eller ICOCA-kort på din iPhone eller Apple Watch

1. Så här lägger du till ett kort:

• iPhone: Öppna Plånbok-appen och tryck på knappen Lägg till Lägg till-knapp.

• Apple Watch: Öppna appen Apple Watch på din iPhone och tryck på fliken Min klocka. Rulla sedan ned och tryck på Plånbok och Apple Pay och tryck på Lägg till kort.

2. Tryck på Resekort.

3. Välj det kort som du vill lägga till.

4. Tryck på Fortsätt.

5. Välj ett belopp som ska läggas till på kortet och tryck på Lägg till.

6. Följ stegen på skärmen för att bekräfta ditt köp och lägga till ditt Suica-, PASMO- eller ICOCA-kort.

Så här överför du ett fysiskt Suica-, PASMO- eller ICOCA-kort till din iPhone eller Apple Watch

Du kan överföra ditt fysiska Suica-, PASMO-eller ICOCA-kort och dess nuvarande saldo till Apple Plånbok.3 Efter överföringen kommer inte ditt fysiska kort att fungera och din insättning läggs till ditt Suica-, PASMO- eller ICOCA-saldo i Apple Plånbok.

1. Så här lägger du till ett kort:

• iPhone: Öppna Plånbok-appen och tryck på knappen Lägg till Lägg till-knapp.

• Apple Watch: Öppna appen Apple Watch på din iPhone och tryck på fliken Min klocka. Rulla sedan ned och tryck på Plånbok och Apple Pay och tryck på Lägg till kort.

2. Tryck på Resekort.

3. Välj det kort som du vill lägga till och tryck på Fortsätt.

4. Tryck på Överför befintligt kort.

5. Följ stegen på skärmen för att överföra ditt fysiska kort. Kontrollera de fyra sista siffrorna i kortnumret.

icoca-back-of-card

Du behöver endast ange födelsedatum om du lägger till ett My Suica-kort, ett personligt PASMO-kort, ett Commuter PASMO- eller Suica-kort eller ett Smart ICOCA-kort. Använd samma födelsedag som du angav när du köpte ditt Suica-kort i plast. Tryck på Nästa.

6. Lägg kortet på ett plant underlag och lägg den övre delen av din iPhone på kortet tills Kort tillagt visas på skärmen. Processen kan ta några minuter.

ios-16-iphone-14-pro-wallet-add-icoca-transferring-card

Överföra ett Suica-, PASMO- eller ICOCA-kort mellan enheter

Du kan bara ha ett Suica-, PASMO- eller ICOCA-kort på en enhet åt gången. Men du kan flytta ditt kort mellan enheter.

Så här överför du ditt Suica-, PASMO- eller ICOCA-kort från din iPhone till din Apple Watch

1. Öppna appen Apple Watch på din iPhone.

2. Rulla ned och tryck på Plånbok och Apple Pay på fliken Min klocka.

3. Tryck på knappen Lägg till bredvid kortet som du vill flytta till din Apple Watch.

4. Du kan också välja Lägg till kort för att se en lista över tidigare kort från dina andra enheter.

För att flytta tillbaka kortet till din iPhone använder du Apple Watch-appen: Tryck på Plånbok och Apple Pay, tryck på ditt kort och tryck sedan på Lägg till kort på iPhone.

Så här överför du ditt Suica-, PASMO- eller ICOCA-kort med inställningsassistenten

1. Tryck på Plånbok i inställningsassistenten på din nya iPhone.

2. Välj korten som du vill överföra från din tidigare enhet.

3. Tryck på Fortsätt för att bekräfta att du vill överföra dina kort till din nya enhet.4

Din tidigare enhet måste vara i närheten och ansluten till internet för att överföringen till din nya enhet ska slutföras.

Så här överför du ditt Suica-, PASMO- eller ICOCA-kort med appen Plånbok

1. Öppna Plånbok på din nya iPhone och tryck sedan på knappen Lägg till knappen Lägg till.

2. Tryck på Föregående kort och välj ditt Suica-, PASMO- eller ICOCA-kort.

3. Följ stegen på skärmen för att lägga till ditt kort på den nya iPhone-enheten.4

Du kan inte flytta Suica-, PASMO- eller ICOCA-kortet under en resa.

Din tidigare enhet måste vara i närheten och ansluten till internet för att överföringen till din nya enhet ska slutföras.

Så här tar du bort ett Suica-, PASMO- eller ICOCA-kort

1. Öppna appen Plånbok på din iPhone.

2. Tryck på ditt Suica-, PASMO- eller ICOCA-kort.

3. Tryck på knappen Merknappen Mer och tryck sedan på Kortdetaljer.

4. Rulla ned och tryck på Ta bort det här kortet och tryck sedan på Ta bort för att bekräfta.

1. Apple Pay är inte tillgängligt för barn under 13. Åldersgränserna varierar beroende på land och region.

2. Endast resekort utfärdade av JR West stöds för ICOCA-kort. Se ICOCA direkt för en omfattande lista över berättigade kort.

3. Kontrollera att du har loggat in på iCloud på alla dina enheter. På din iOS-enhet behöver du ställa in Face ID, Touch ID eller en lösenkod. På din Apple Watch behöver du ställa in en lösenkod. Om du tar bort din lösenkod eller loggar ut från iCloud tas alla kredit-, förbetalda och Suica-, PASMO- eller ICOCA-kort bort från den enheten. När du tar bort ett Suica-, PASMO- eller ICOCA-kort från en enhet sparas det återstående saldot och du kan överföra det till samma eller en annan iPhone eller Apple Watch som är inloggad på iCloud med samma Apple-ID.

4. När överföringen har slutförts visas ditt förra kort fortfarande i appen Plånbok, med en indikation på att kortet inte kan användas.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.