Ställa in din tv för att spela upp och styra video med Siri

Läs om hur du ställer in din tv för att använda Siri för att spela upp en video i ett rum där du vill titta på den, skicka en video som du tittar på på din iPhone till din tv och styra din tv med bara rösten.

Du behöver

Lägga till din tv i appen Hem

Be Siri att spela upp och styra video

Du behöver

Lägga till din tv i appen Hem

Innan du kan använda Siri på din iPhone eller iPad för att spela upp och styra video på din tv måste du lägga till din tv i appen Hem.

Lägga till din Apple TV i appen Hem

1. Öppna Inställningar på din Apple TV.

2. Välj AirPlay och HomeKit.

3. Välj Rum och välj sedan ett rum eller lägg till ett nytt rum.

Lägg till din AirPlay-kompatibla smart-tv i appen Hem

1. Slå på tv:n.

2. Öppna appen Hem på din iPhone eller iPad och tryck på Lägg tillNo alt supplied for Image och tryck sedan på Lägg till tillbehör.

3. Skanna QR-koden på tv:n och följ instruktionerna på din iPhone eller iPad för att lägga till den. Rådfråga din tv-tillverkare eller manual för att avgöra hur du kommer åt QR-koden.

4. Tilldela din tv ett rum och namnge den för att hjälpa dig att identifiera och styra den.

Be sedan Siri att spela upp och styra video

När du har lagt till din tv i appen Hem kan du be Siri på din iPhone eller iPad att spela upp och styra video.1,2

Be Siri att spela upp video på din Apple TV:

• ”Spela Greenland på tv:n i vardagsrummet.”

• ”Titta på det senaste avsnittet av Ted Lasso på Apple TV i sovrummet.”

Använd Siri för att skicka det du tittar på till din Apple TV eller AirPlay-kompatibla smart-tv:

• ”Spela upp det här på tv:n i vardagsrummet.”

• ”Spela upp det här på din Apple TV i sovrummet.”

Be Siri att slå på eller stänga av din Apple TV eller AirPlay-kompatibla smart-tv, eller att spela, pausa, spola tillbaka och styra vad som spelas på din Apple TV:

• ”Slå på tv:n i vardagsrummet.”

• ”Stoppa Apple TV i sovrummet.”

• ”Spela på Apple TV i sovrummet.”

• ”Hoppa fram 30 sekunder på tv:n i vardagsrummet.”

1. För en del appar och videotjänster krävs en prenumeration för att kunna spela upp innehållet.

2. Tillgänglighet, funktioner och kommandon för Siri varierar för olika språk och länder eller regioner. Läs om vilka Siri-funktioner som stöds i vilka länder och regioner.