Nyheter för företag i iPadOS 17

Läs mer om företagsinnehåll som Apple har släppt för iPadOS 17.

Uppdateringarna för iPadOS 17 förbättrar enhetens stabilitet, prestanda och kompatibilitet och rekommenderas för alla användare. Enhetsadministratörer kan hantera mjukvaruuppdateringar genom att använda en MDM-lösning.

Mer information om allmänna förbättringar finns i Om iPadOS 17-uppdateringar.

Mer information om säkerhetsinnehållet i de här uppdateringarna finns i Apples säkerhetssläpp.

iPadOS 17.5

• iPadOS stöder nu utvärderingsläge för flera appar.

• MDM kan nu tillämpa en specifik betaversion i inställningsassistenten när du använder automatisk enhetsregistrering.

• En ny MDM-begränsning är tillgänglig för att förhindra installation av appar via webbdistribution.

• Löser ett problem med att skanna streckkoder på vissa iPad-enheter.

• Appen Bilder tillämpar korrekt begränsningar mot utskrift, ställa in bakgrundsbilder och aktivera iCloud-bilder.

• Förbättrad tillförlitlighet för elever som visas online i appen Klassrum.

• Förbättrad stabilitet för att uppdatera appar i Single App Mode.

• VPN per app ansluter tillförlitligt vid första användningen.

iPadOS 17.4.1

• Löser ett problem med att skanna QR-koder på vissa iPad-modeller.

iPadOS 17.4

• MDM-lösningar kan installera förtunnade appar för att spara tid, lagringsutrymme och bandbredd.

• Löser ett problem där företagsappar inte kunde startas på delade iPad-enheter.

• Kommandot för att ställa in bakgrundsbild misslyckas inte längre vid upprepade försök.

iPadOS 17.2

• Lärare som är inloggade på en iPad med sitt hanterade Apple-ID kan använda den enheten för att logga in elever på sina enheter. Detta måste vara aktiverat i Apple School Manager för att kunna användas.

• Introducerade en nyckel, allowLiveVoicemail, för att möjliggöra eller inaktivera Live Voicemail via MDM.

• Enheter misslyckas inte längre med att slutföra Extensible SSO-autentisering som kräver flera steg.

• Lösenkodspolicyradering raderar inte längre konfigurerade eSIM-kort när den nya forcePreserveESIMOnErase-nyckeln är inställd på sant.

• Den globala proxyprofilen leder inte längre till att AirDrop-förfrågningar om upptäckt avslutas.

• Löser ett problem där sharingd-kraschar orsakade för mycket mobildata och Wi-Fi-dataanvändning.

• Exchange-kalendrar visas nu som ett alternativ i standardinställningarna för Kalender.

• Enheter kan nu hitta AirPrint-skrivare utanför den lokala domänen.

iPadOS 17.1

• Synkad-funktioner kan användas med hanterade Apple-ID:n.

• Always on VPN-användare kan nu ringa mobil- och Wi-Fi-samtal, använda mobildata och skicka sms och mms.

• Åtgärdar ett problem med iOS-enheter som tappar kommunikationen med MDM.

iPadOS 17.0.3

• Löser ett problem där Business Essentials-användare inte kunde slutföra installationen efter uppdatering till iPadOS 17.

• iPadOS 17-enheter svarar inte längre när de går med i ett hanterat Wi-Fi-nätverk.

• Kalender-appen skickar inte längre om inbjudningar till alla deltagare efter att ha accepterat eller avvisat en inbjudan till ett Exchange-event.

iPadOS 17

iPadOS 17 innehåller nya funktioner, buggfixar och förbättringar för företags- och utbildningsdistribution.

Enhetshantering

• MDM kan aktivera kontodriven enhetsregistrering så att användare kan registrera sin iOS- eller iPadOS-enhet för hantering med hjälp av organisationens hanterade Apple-ID i Inställningar.

• Apple Configurator som körs på iPadOS 17 kan nu tilldela en MDM-server en enhet medan den läggs till i Apple School Manager, Apple Business Manager eller Apple Business Essentials.

• Logga in med Apple använder automatiskt det hanterade Apple-ID:t för hanterade appar och ett personligt Apple-ID för appar som inte är hanterade.

• MDM kan nu upprätthålla en minsta version av operativsystemet för enheter som registreras med automatisk enhetsregistrering.

• Deklarativa hanteringsmöjligheter kan nu användas för att hantera uppdateringar i iOS och iPadOS.

• iPadOS har nu stöd för privata mobilnät med enbart data som använder LTE, 5G NSA (inte fristående) eller 5G SA (fristående).

• Med Nollställ för användning kan MDM skicka ett raderingskommando med Wi-Fi-information och en valfri MDM-registreringsprofil, så att enheten kan radera alla data och automatiskt gå till hemskärmen, redo att användas.

• En Apple Watch kan registreras och hanteras av MDM när den är parkopplad till en övervakad iPhone.

• Nya deklarationer stöder distribution av certifikat och identiteter med ACME, SCEP eller en krypterad PKCS#12-behållare och certifikat som pem- eller der-kodade filer.

• Certifikat från en självsignerad certifikatutfärdare (CA) läggs automatiskt till i enhetens betrodda rotcertifikat.

• Enheter som har registrerats med användarregistrering kan nu ställas in så att de inte tillåter att autolås ställs in på Aldrig, vilket bidrar till att skydda organisationsdata.

Delad iPad-förbättringar

• Använda Delade iPad-enheter? Läs Uppgradera delad iPad till iPadOS 17 för viktig information om uppgraderingsprocessen.

• Med iPadOS 17 kan en MDM-lösning konfigurera en delad iPad för en viss användare efter inloggning, vilket säkerställer att enheten är redo att användas när användaren visas på hemskärmen.

• Nya användare kan hoppa över inställning i iPadOS 17.

• Hoppa över inställning: Om man vill effektivisera inloggningsflödet ännu mer kan man med det nya alternativet SkipLanguageAndLocaleSetupForNewUsers tala om för enheten att den ska använda systeminställningarna för alla nya användare.

• Temporär session: En delad iPad som konfigurerats för tillfälliga sessioner respekterar nu nyckeln QuotaSize för den tillfälliga användaren. Den här nyckeln hjälper till att reservera tillräckligt med utrymme för att installera appar eller annan media medan en användare är inloggad.

Buggfixar och andra förbättringar

• Avbokade Exchange-event finns inte längre kvar i kalendern om de har raderats någon annanstans.

• Enheterna svarar mer tillförlitligt på MDM.

• Apple-enheter stöder nu anslutning till 802.1X-nätverk med hjälp av EAP-TLS med TLS 1.3 (EAP-TLS 1.3).

• Med nätverksrelä kan ett säkert HTTP/3- eller HTTP/2-relä konfigureras för att proxybehandla all TCP- och UDP-trafik.

• iOS- och iPadOS-enheter stöder konfigurering av 802.1X över Ethernet.