Om du inte kan använda din kamera eller videoutgångsenhet när du har uppdaterat till macOS Sonoma 14.1

Från och med macOS Sonoma 14.1 kommer kameror och videoutgångsenheter som inte använder moderna systemtillägg inte att vara tillgängliga att använda om du inte återskapar de gamla inställningarna.

Från och med macOS Sonoma 14.1 stöds endast kameror och videoutgångsenheter som använder moderna systemtillägg på macOS. Den här moderna mjukvaran ger en säkrare och integritetsmedveten upplevelse, inklusive stöd för kamerans integritetsindikator – en grön prick som visas i menyraden när kameran används.

Om kameran eller videoutgångsenheten fortfarande använder äldre mjukvara visas den inte som ett valbart alternativ som du kan använda i appar när du har uppdaterat till macOS Sonoma 14.1.

Apple har samarbetat med tillverkare av videoenheter för att uppdatera deras supportmjukvara till den moderna kameratilläggsersättningen, som blev tillgänglig i macOS Monterey 12.3. Vissa videoenhetstillverkare har dock inte uppdaterat ännu, så deras kameror eller videoutgångsenheter är fortfarande beroende av mjukvara som inte längre stöds.

Om du inte kan välja och använda din kamera eller videoutgångsenhet eftersom den använder äldre mjukvara, kontaktar du enhetens tillverkare för att ta reda på om en uppdaterad version av deras mjukvara med kameratillägg är tillgänglig eller planerad.

Du kan också välja att återskapa stödet för äldre videoenheter på din Mac om du vill fortsätta använda din kamera eller videoutgångsenhet.

Återskapa stöd för äldre videoenheter

När du återskapar dessa äldre inställningar visas inte kamerans integritetsindikator i menyraden när en kamera med äldre mjukvara används.

1. Starta om din Mac i Återställningsläge:

2. Klicka på knappen Alternativ och klicka sedan på Fortsätt.

3. Välj Terminal på menyn Verktyg.

4. Ange detta kommando:system-override legacy-camera-plugins-without-sw-camera-indication=on

5. Tryck på returtangenten. Du kan bli ombedd att slutföra ytterligare steg beroende på din systemkonfiguration.

6. Avsluta Terminal.

7. Välj Starta om från Apple-menyn.

Lär mer om att köra kommandon i Terminal

Om du vill ändra tillbaka till standardinställningarna följer du stegen igen och skriver in det här kommandot:system-override legacy-camera-plugins-without-sw-camera-indication=off

Kontrollera inställningarna för Integritet och säkerhet för kamera

Om stödet för äldre videoenheter har återskapats på Mac-datorn visas en varning i Systeminställningar:

1. Välj Apple-menyn  > Systeminställningar.

2. Rulla ned och klicka sedan på Integritet och säkerhet.

3. Klicka på Kamera. Om äldre videostöd har återskapats får du en varning om att kamerans integritetsindikator inte visas i menyraden när en kamera eller videoutgångsenhet med en plugin som inte stöds används.