Ändra inställningar för ljud och notiser på din Apple Watch

Läs om hur du ställer in klockans volym, stänger av ljudet på klockan eller slår på Stör ej. Du kan också justera styrkan på de tryck och vibrationer som används i Apple Watch för notiser och meddelanden.

Höj eller sänk volymen på din Apple Watch

1. Öppna appen Inställningar på din Apple Watch.

2. Rulla nedåt och tryck på Ljud och haptik.

3. Tryck på volymsänkningsknappenvolymsänkningsknappen om du vill sänka volymen eller tryck på volymhöjningsknappenvolymhöjningsknappen om du vill höja den. Du kan även trycka på reglaget och sedan vrida Digital Crown.

watchos-10-series-8-settings-sounds-haptics-volume

Stänga av ljudet på Apple Watch

1. Öppna Kontrollcenter genom att trycka på sidoknappen (i watchOS 9 eller tidigare trycker du ned på skärmens nederkant och sveper sedan uppåt).

2. Tryck på knappen Tyst lägeknappen Tyst läge . Det slår på Tyst läge. Du kan fortfarande ta emot haptiska notiser.

watchos-10-series-8-control-center-mute

Om du vill stänga av ljudet för en notis när den hörs vilar du handflatan på bildskärmen i minst tre sekunder eller tills du känner ett tryck. Om det inte fungerar kontrollerar du om inställningen Täck för att tysta är aktiverad. På din iPhone öppnar du appen Apple Watch, går till fliken Min klocka och trycker sedan på Ljud och haptik.

Med watchOS 9.4 och senare tystas inte väckningslarm med gesten täck för att tysta för att undvika oavsiktliga avstängningar under sömn.

Justera notiser och varningar

Läs om hur du hanterar notiser och varningar. Du kan ändra när och hur du får ljudsignaler och hur högt ljudet är, men du kan inte ändra hur de låter.

Hantera haptiska varningar för Apple Watch

1. Öppna appen Inställningar.

2. Rulla nedåt och tryck på Ljud och haptik.

3. Slå på eller av Haptiska varningar.

watchos-10-series-8-settings-sounds-haptics-haptics
  4. Tryck på Tydlig för att göra dina haptiska varningar extra tydliga. Med den här funktionen läggs en extra haptisk knackning till som en förvarning inför några av dina haptiska varningar.

Du kan även ändra inställningarna för vissa appar från din iPhone. På en iPhone öppnar du appen Apple Watch, går till fliken Min klocka och trycker på Ljud och haptik.

Om du har på dig din Apple Watch men inte känner någon knackning när du flyttar reglaget kan du kontakta Apple-supporten. Baksidan av Apple Watch behöver ha kontakt med huden för bästa haptiska resultat. Armbandet ska sitta tätt men bekvämt.

Aktivera kronhaptik för Apple Watch Digital Crown

1. Öppna appen Inställningar på din Apple Watch.

2. Tryck på Ljud och haptik och slå sedan på eller av Kronhaptik.

watchos-10-series-8-settings-sounds-haptics-crown-haptics

Inställningen Kronhaptik är endast tillgänglig på Apple Watch Series 4 eller senare.

Slå på taptiska ljud

Din Apple Watch kan göra ljud med olika intervall så att du lätt kan hålla koll på tiden utan att titta.

1. Öppna appen Inställningar.

2. Rulla ned och tryck på Hjälpmedel.

3. Rulla ned och tryck på Klockspel.

4. Slå på Klockspel.

5. Tryck på Schema och ställ in klockspelet så att det låter varje timme, var 30:e minut eller var 15:e minut.

6. Tryck på Ljud och välj Klockor eller Fåglar.

Du kan även justera dessa inställningar på din iPhone. Öppna Apple Watch-appen på din iPhone, tryck på fliken Min klocka, tryck på Hjälpmedel och tryck sedan på Klockspel.

Slå på Stör ej

1. Öppna Kontrollcenter genom att trycka på sidoknappen (i watchOS 9 eller tidigare trycker du ned på skärmens nederkant och sveper sedan uppåt).

2. Tryck på knappen Stör ejknappen Stör ej och välj sedan ett alternativ. Du kan manuellt stänga av Stör ej eller ställa in det under en viss tidsperiod så att det automatiskt stängs av.

watchos-10-series-8-control-center-do-not-disturb-options

Stör ej stoppar samtal och varningar (förutom alarm) från att ljuda eller visas på skärmen. När Stör ej är aktiverat visas symbolen Stör ejsymbolen Stör ej överst på skärm.

Ändra inställningar från iPhone-enheten

På en iPhone öppnar du appen Apple Watch, går till fliken Min klocka och trycker på Ljud och haptik.