Lämna in ett anspråk om du har rätt till service enligt AppleCare+ med stöld och förlust

Läs om hur du gör ett anspråk om du köpte AppleCare+ med stöld och förlust och din iPhone saknas.

Vem kan lämna in ett anspråk

AppleCare+ med stöld och förlust är endast tillgängligt för iPhone i:

• Australien

• Österrike

• Chile

• Danmark

• Finland

• Frankrike

• Tyskland

• Irland

• Italien

• Japan

• Nederländerna

• Nya Zeeland

• Norge

• Spanien

• Sverige

• Schweiz

• Storbritannien

• USA

Så här gör du anspråk

1. Starta ditt anspråk online med Apple.

2. Du kommer att bli ombedd att slutföra ditt anspråk på försäkringsgivarens webbplats.

Om du inte kan logga in eller starta ett anspråk online kontaktar du Apples support. Se till att du har ditt Apple‑ID och serienumret på din borttappade eller stulna iPhone.

Du kan logga in på icloud.com/find och aktivera Förlorat läge för din saknade iPhone. Men ta inte bort det från Hitta eller ditt Apple‑ID förrän ditt anspråk har godkänts.

Om du avbryter ditt anspråk

Om du avbryter ditt anspråk för att du hittat din iPhone måste du ställa in din iPhone som en ny enhet. Du blir ombedd att skapa en ny lösenkod, ett nytt Touch ID eller Face ID. Återskapa din iPhone från en säkerhetskopia för att få data som tidigare lagrats på din iPhone.

Du kan inte avbryta anspråket om en ersättningsenhet har skickats.

Så här kontrollerar du statusen för ditt anspråk

Om du vill kontrollera statusen för ditt anspråk kan du behöva följande information:

• Ditt anspråksnummer eller Apples avsändnings-ID

• Serienumret eller IMEI-numret för din iPhone

• Inköpsdatumet för din AppleCare+-plan med stöld och förlust. Det står på mysupport.apple.com

I Australien

När du har påbörjat ett anspråk med Apple och slutfört anspråket med AIG kan du kontakta AIG för att kontrollera statusen för ditt anspråk.

I Österrike

När du har påbörjat ett anspråk med Apple och slutfört anspråket med AIG kan du kontakta AIG för att kontrollera statusen för ditt anspråk.

I Chile

När du har påbörjat ett anspråk med Apple och slutfört anspråket med Southbridge kan du kontakta Southbridge för att kontrollera statusen för ditt anspråk:

I Danmark

När du har påbörjat ett anspråk med Apple och slutfört anspråket med AIG kan du kontakta AIG för att kontrollera statusen för ditt anspråk.

I Finland

När du har påbörjat ett anspråk med Apple och slutfört anspråket med AIG kan du kontakta AIG för att kontrollera statusen för ditt anspråk.

I Frankrike

När du har påbörjat ett anspråk med Apple och slutfört anspråket med AIG kan du kontakta AIG för att kontrollera statusen för ditt anspråk.

I Tyskland

När du har påbörjat ett anspråk med Apple och slutfört anspråket med AIG kan du kontakta AIG för att kontrollera statusen för ditt anspråk.

I Irland

När du har påbörjat ett anspråk med Apple och slutfört anspråket med AIG kan du kontakta AIG för att kontrollera statusen för ditt anspråk.

I Italien

När du har påbörjat ett anspråk med Apple och slutfört anspråket med AIG kan du kontakta AIG för att kontrollera statusen för ditt anspråk.

I Japan

När du har påbörjat ett anspråk med Apple och slutfört anspråket med AIG kan du kontakta AIG för att kontrollera statusen för ditt anspråk.

I Nederländerna

När du har påbörjat ett anspråk med Apple och slutfört anspråket med AIG kan du kontakta AIG för att kontrollera statusen för ditt anspråk.

I Nya Zeeland

När du har påbörjat ett anspråk med Apple och slutfört anspråket med AIG kan du kontakta AIG för att kontrollera statusen för ditt anspråk.

I Norge

När du har påbörjat ett anspråk med Apple och slutfört anspråket med AIG kan du kontakta AIG för att kontrollera statusen för ditt anspråk.

I Spanien

När du har påbörjat ett anspråk med Apple och slutfört anspråket med AIG kan du kontakta AIG för att kontrollera statusen för ditt anspråk.

I Sverige

När du har påbörjat ett anspråk med Apple och slutfört anspråket med AIG kan du kontakta AIG för att kontrollera statusen för ditt anspråk.

I Schweiz

När du har påbörjat ett anspråk med Apple och slutfört anspråket med AIG kan du kontakta AIG för att kontrollera statusen för ditt anspråk.

I Storbritannien

När du har påbörjat ett anspråk med Apple och slutfört anspråket med AIG kan du kontakta AIG för att kontrollera statusen för ditt anspråk.

I USA

Kontakta Assurant eller AIG direkt för att kontrollera statusen för ditt anspråk. Apple kommer inte att ha information om statusen för anspråket.

Om du köpte din AppleCare+-plan före den 15 september 2020 kontaktar du Assurant:

Om du köpte din AppleCare+-plan den 15 september 2020 eller senare kontaktar du AIG:

När ditt anspråk har godkänts

När ditt anspråk har godkänts inaktiveras din borttappade eller stulna iPhone permanent och du får en ersättningsenhet. Om du hittar din borttappade eller stulna iPhone efter att ditt anspråk har godkänts kan du inte använda den igen.

Du kan behöva ta med din ersättningsenhet till din operatör för att få och registrera ett nytt sim-kort.

I USA ger AppleCare+med stöld och förlust från och med 15 september 2020 kombinerade förmåner under AppleCare+ och en försäkring för stöld och förlust. Stöld- och förlustförsäkring garanteras av New Hampshire Insurance Company [NAIC# 23841; Huvudadress 175 Water Street, 18th Floor, New York, NY 10038; Telefon (212) 770-7000] och säljs av AppleCare Service Company, Inc. (i Kalifornien d/b/a Brogdan Insurance Services Lic#OL00763; Iowa License #26) och säljs i New York av Apple Inc. (License #926146). Stöld- och förlustförsäkring tillhandahålls enligt en gruppolicy utfärdad till AppleCare Service Company, Inc. i alla delstater, förutom New York där försäkringen utfärdas till Apple Inc.

I USA är AppleCare+med stöld och förlust före den 15 september 2020 garanterat av American Security Insurance Company. I New Hampshire är Standard Guaranty Insurance Company garant och i Montana är American Bankers Insurance Company of Florida garant. Dessa företag använder firmanamnet Assurant.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.