Hämta - Apple WatchOS 3.0 - 3.2.3

Systemkrav:

• iPhone 5 eller senare

watchOS 3.2.3

Den här uppdateringen innehåller förbättringar och buggfixar.

Mer information om säkerhetsinnehållet i Apple-programuppdateringar finns på

https://support.apple.com/sv-se/HT201222

watchOS 3.2.2

Den här uppdateringen innehåller förbättringar och buggfixar.

Mer information om säkerhetsinnehållet i Apple-programuppdateringar finns på

https://support.apple.com/sv-se/HT201222

watchOS 3.2

• Siri fungerar nu tillsammans med appar från App Store så att du kan börja träningspass, skicka meddelanden, göra betalningar, boka skjutstjänster med mera.

• Biografläge aktiverar tyst läge och skärmen förblir svart tills du trycker på den, även om du höjer handleden.

• Handskrift finns nu för franska, spanska och italienska.

• Synkroniseringsförloppet för spellistor i Musik visas nu i Apple Watch-appen på iPhone.

Mer information om säkerhetsinnehållet i den här uppdateringen finns på

https://support.apple.com/sv-se/HT201222

watchOS 3.1.3

Den här uppdateringen innehåller förbättringar och buggfixar.

Mer information om säkerhetsinnehållet i Apple-programuppdateringar finns på

https://support.apple.com/sv-se/HT201222

watchOS 3.1.1

• Åtgärdar ett problem som kunde göra att kontaktnamn inte visades i appen Meddelanden och i notiser.

• Åtgärdar ett problem som kunde göra det svårare att svara på notiser.

• Löser ett problem där komplikationen Aktier inte alltid uppdaterades på urtavlan.

• Åtgärdar ett problem som kunde göra att aktivitetsringarna inte visades på urtavlorna med Aktivitet.

• Åtgärdar ett problem som gjorde att visarna på en analog urtavla inte visades när temperaturenheten ändrades i appen Väder.

• Löser ett problem som kunde göra att appen Kartor fortsatte vara öppen när navigeringen hade slutförts.

• Löser ett problem där fel datum kunde visas i månadsvyn i appen Kalender.

Mer information om säkerhetsinnehållet i Apple-programuppdateringar finns på

https://support.apple.com/sv-se/HT201222

watchOS 3.1

• Nytt alternativ för återuppspelning av bubbel- och helskärmseffekter i Meddelanden.

• Effekter i Meddelanden kan spelas upp när Minska rörelse är aktiverat.

• Åtgärdar ett problem som kunde leda till att notisen för en nedräknad timer visades två gånger.

• Löser ett problem som kunde förhindra att Apple Watch Series 2 laddades helt.

• Löser ett problem som ledde till att aktivitetsringarna kunde försvinna från urtavlan.

• Åtgärdar ett problem som förhindrade att Force Touch-alternativ visades i en del appar från tredje part.

Du hittar mer information om säkerhetsinnehållet i Apple-programuppdateringar på

https://support.apple.com/sv-se/HT201222

watchOS 3.0

Prestanda och navigering

• Tryck på sidoknappen så får du tillgång till dina favoritappar i Dock.

• Appar i Dock startar omedelbart och innehåller aktuell information.

• Lägg till upp till 10 appar i Dock, styr musik från Spelas nu eller starta den senast använda appen.

• Växla snabbt mellan urtavlor genom att svepa från kant till kant.

• Svep upp från urtavlans nederkant så kommer du åt viktiga inställningar i Kontrollcenter.

Urtavlor

• Nya urtavlor: Mimmi Pigg, Aktivitet och Siffror.

• Nu finns det komplikationer på urtavlorna Bilder, Fotoalbum, Tidsförskjutning och Rörelse.

• Nya komplikationer är bland annat Träning, Musik och Meddelanden.

• Via det nya urtavelsgalleriet i appen Watch på iPhone kan du lägga till och anpassa urtavlor.

• Upptäck och lägg till komplikationer från tredje part i urtavelsgalleriet.

Aktivitet

• Möjlighet att dela och jämföra dina aktivitetsringar.

• Sortera alfabetiskt eller efter status mot målen Rörelse, Träning, steg eller dagens träningar.

• Automatiska meddelanden när dina vänner fyller sina ringar, slutför träningar eller får prestationer.

• Anpassade smarta svar som är uppmuntrande eller uppkäftiga.

• Ny delningsflik i appen Aktivitet på iPhone så att du kan se historik.

Träning

• Snabbstart för de träningar som används oftast.

• Flera översikter som kan anpassas efter varje träningstyp.

• Nya gester för att pausa, återuppta och markera segment.

• Etiketter för träningar under ”Annan” så att du kan hålla koll på yoga, pilates, korsträning och så vidare.

• Automatisk paus för löppass.

• Siri-stöd för att pausa, återuppta och avsluta träningar.

• Ruttkartor med hastighetsindikatorer för utomhusträningar.

Rullstolsanvändning

• Aktivitetsringar som är optimerade för rullstolsanvändare.

• Anpassar sig efter variationer i hastighet, terräng och tagtekniker.

• Tag på rullstolen bidrar till dagens kalorimål.

• Meddelanden om rullningsdags och rullningsring.

• Nya utomhusträningar för rullstol i gångtakt och löptakt.

Andas

• Den nya appen Andas låter dig ta pauser under dagen för korta andningsövningar.

• Lugnande visualiseringar och haptiska effekter leder dig medan du andas in och ut.

• Justera längden på sessionen och andetag per minut.

• Sammanfattning efteråt med bland annat puls.

• Påminnelser om när det är dags att andas.

• Veckosammanfattning.

Kommunikation

• Uttrycksfulla meddelanden

• Helskärmskeffekter när du vill fira speciella ögonblick.

• Tapback för snabba svar på meddelanden, länkar och bilder.

• Handskrivna meddelanden rör sig som bläck på papper.

• Skicka de nyaste inbyggda märkena eller märken från tredje part.

• Visa hemliga meddelanden med osynligt bläck.

• Handskrift

• Skriv ord på skärmen. Apple Watch konverterar handskriften till text.

• Använd Digital Crown till att bläddra mellan förutsägelser.

• Tillgängligt på engelska (USA), traditionell kinesiska och förenklad kinesiska.

• Svarsalternativ ingår i notiser från Meddelanden och Mail, inklusive Digital Touch, emoji-symboler och smarta svar.

• Nya emoji-symboler, inklusive flera alternativ för kön på befintliga symboler med personer, varianter av familjer med en förälder, regnbågsflagga och snygga nya designer på populära emoji-symboler.

• Nödsamtal SOS

• Tryck och håll ned sidoknappen när du vill ringa ett nödsamtal.

• Meddela automatiskt SOS-kontakter och dela din platsinformation.

• Visa ditt medicinska ID med information om mediciner, allergier och hälsotillstånd.

• Numret för nödsamtal anpassar sig efter din aktuella plats.

Hem

• Med den nya appen Hem kan du styra HomeKit-kompatibla tillbehör.

• Aktivera scenarier som har skapats på iPhone så att du kan styra grupper av tillbehör med ett enda tryck.

• Styr favorittillbehör från handleden. Du kan till och med fjärrstyra dem med Apple TV eller iPad.

• Stöd för IP-kameror så att du kan visa direktsänd video i innehållsrika meddelanden inklusive reglagekontroller.

Andra förbättringar

• Ny version av appen Påminnelser så att du kan hantera schemalagda påminnelser, inköpslistor med mera.

• Ny version av appen Hitta mina vänner där du kan se var dina vänner och din familj befinner sig.

• Betala med Apple Pay inuti appar från tredje part.

• Radera händelser och växla mellan kalendrar i appen Kalender.

• Stöd för FaceTime-röstsamtal direkt från Apple Watch.

• Sök efter inställningar i appen Watch på iPhone.

• Kameraappen har reglage för blixt, Live Photos, HDR, zoomning, bildserie och växling mellan kameran på framsida och baksidan.

• Siri-stöd för spanska (Chile), kinesiska (kantonesiska – Kina – fastlandet), engelska (Irland) och engelska (Sydafrika).

Vissa funktioner kanske inte är tillgängliga på alla enheter eller i alla länder eller områden.

Mer information om säkerhetsinnehållet i Apples programuppdateringar finns på https://support.apple.com/sv-se/HT201222

Språk som stöds:  Bahasa Indonesia, British English, Crna Gora, Dansk, Deutsch, Eesti, English, Español, Français, Hrvatski, Italiano, Latviešu, Lietuvių, Magyar, Melayu (Malaysia), Nederlands, Norsk Bokmål, Polski, Português, Português (Brasil), Pусский, Română, Shqip, Slovenčina, Slovenščina (Slovenija), Suomi, Svensk, Tiếng Việt, Türkçe, Íslenska, Čeština, Ελληνικά, Български, Македонија, Українська, עברית, العربية (مصر), ไทย, 日本語, 简体中文, 繁體中文, 한국어