Programuppdatering iOS 4.2 för iPad

Systemkrav:

• Mac or PC computer with USB 2.0 port

• iTunes 10.1 eller senare

Products compatible with this software update:

• iPad (Wi-Fi and Wi-Fi + 3G)

Den här uppdateringen innehåller över 100 nya funktioner för iPad, bl.a. stöd för multitasking, mappar, samlad inkorg för flera e-postkonton, Game Center, AirPrint, AirPlay och flera systemförbättringar. Uppdateringen rekommenderas för alla iPad-användare.

iOS 4.2 för iPad innehåller följande:

• Stöd för multitasking i program från tredje part

- Multitasking-gränssnitt som låter dig snabbt växla mellan program, justera skärmens ljusstyrka, styra uppspelning, låsa skärmriktning och hantera utskrifter

- Stöd för ljudprogram att spelas i bakgrunden

- VoIP-program kan ta emot och uppehålla samtal i bakgrunden eller när enheten är i viloläge

- Program kan övervaka platsinformation och vidta åtgärder i bakgrunden

- Program kan ta emot varningar och meddelanden med hjälp av Push och lokala aviseringar

- Program kan slutföra uppgifter i bakgrunden

• Mappar för bättre organisering och tillgång till program

• Förbättringar i Mail

- En samlad inkorg som visar brev från alla e-postkonton på samma ställe

- Snabbare växling mellan inkorgar för olika e-postkonton

- Trådvis visning av e-post så du kan bläddra bland brev från samma konversation

- Import av .ics-filer till Kalender

- Bilagor kan öppnas med kompatibla program från tredje part

- Spara eller radera sökresultat

- Justerbar storlek på bildbilagor

- Brev i Utkorgen kan redigeras eller raderas

• Game Center

- Skicka och ta emot vänförfrågningar

- Bjud in vänner till att spela spel via Internet

- Hitta motspelare för spel för flera spelare med hjälp av automatchning

- Se resultattavlor och prestationer

- Upptäck nya spel från dina vänner

• AirPrint

- Skriv ut e-post, bilder, webbsidor och mycket annat direkt till AirPrint-kompatibla skrivare på ett lokalt trådlöst nätverk

• AirPlay

- Strömma videor, musik och bilder trådlöst till Apple TV

- Strömma musik trådlöst till AirPlay-aktiverade högtalare eller mottagare, t.ex. AirPort Express

• Sök text på webbsidor i Safari

• Sök på webben och Wikipedia med Spotlight

• Förslag och senaste sökningar visas vid sökning på webben

• Stöd för att hyra TV-program i iTunes

• Skapa och ändra iTunes-spellistor på enheten

• Stöd för att ge bort program i present via iTunes

• Skicka och acceptera kalenderinbjudningar trådlöst med de CalDAV-servrar som stöds

• Stöd för kalenderdelning i MobileMe

• Förbättrad platstjänstsekretess

- En platstjänstsymbol visas i statusfältet när platstjänster används

- Platstjänster kan aktiveras och avaktiveras individuellt för varje program

- Lista på de program som begärt din platsinformation under de senaste 24 timmarna

• Ytterligare föräldrakontroll

- Förhindra tillägg av nya vänner i Game Center eller radering av program

- Begränsa ändringar i konto- och platstjänstinställningar

• Nya språk, ordlistor och tangentbord

• Nya typsnitt tillgängliga i Anteckningar

• Trådlös synkronisering av anteckningar för IMAP-baserade e-postkonton

• Automatisk stavningskontroll

• Tysta bakgrundsljud med ljudknappen på sidan på iPad

• Förbättrat stöd för Bluetooth AVRCP

• Bibehållen Wi-Fi-anslutning för mottagning av Push-aviseringar

• Stöd för Bluetooth-punktskriftsvisare och internationella punktskriftsvisarstabeller, styrning av VoiceOver från ett externt tangentbord, och andra hjälpmedelsförbättringar

• Trådlös uppdatering av operatörsinställningar för iPad WiFi + 3G

• Förbättrat stöd för företagsanvändning

- Stöd för Mobile Device Management-lösningar från tredje part

- Stöd för trådlös distribution av interna företagsprogram

- Kompatibel med Exchange Server 2010

- Stöd för mer än ett Exchange ActiveSync-konto

- Stöd för SSL-VPN-programmen Juniper Junos Pulse och Cisco AnyConnect (tillgängliga från App Store)

• Mer än 1 500 nya API:er för utvecklare

• Buggfixar

Produkter som är kompatibla med den här uppdateringen:

• iPad

• iPad WiFi + 3G

Funktionsbeskrivningar och kompletta instruktioner finns i användarhandböckerna för iPad på adressen: http://support.apple.com/sv_SE/manuals/ipad

För mer information om iPad, gå till: http://www.apple.com/se/ipad

För mer supportinformation och felsökning av iPad, gå till: http://www.apple.com/se/support/ipad

För mer information om säkerhetsinnehållet i den här uppdateringen, gå till: http://support.apple.com/kb/HT1222?viewlocale=sv_SE

Språk som stöds:  Dansk, Deutsch, English, Español, Français, Italiano, Nederlands, Norsk Bokmål, Polski, Português, Português (Brasil), Pусский, Suomi, Svensk, 日本語, 简体中文, 繁體中文, 한국어