Om ett meddelande säger att Face ID har avaktiverats på din iPhone eller iPad Pro

Om du ser det här meddelande på hemskärmen eller i Inställningar kan din iPhone eller iPad behöva en uppdatering eller service.

Du kan se följande meddelande på din iPhone X eller senare, iPad Pro 12,9 tum (3:e generationen) eller senare, eller iPad Pro 11 tum (1:a generationen) eller senare:

”Ett problem upptäcktes med TrueDepth-kameran. Face ID har avaktiverats.”

Nästa steg

1. Uppdatera din iPhone eller iPad till den senaste versionen av iOS eller iPadOS.

2. Kontrollera om det har funnits något problem med Face ID i din historik över iPhone-delar och service. Det gör du genom att öppna appen Inställningar, trycka på Allmänt och sedan på Om.

3. Om du fortfarande inte kan registrera ditt ansikte eller låsa upp enheten med Face ID kan du ta din enhet till en Apple Store-butik eller en auktoriserad Apple-servicepartner eller kontakta Apple-supporten angående din iPhone eller din iPad.

En iPhone som visar skärmen Inställningar &; Face ID och lösenkod med följande avisering längst upp: ”Ett problem upptäcktes med TrueDepth-kameran. Face ID har inaktiverats.”

Endast en utbildad tekniker får serva din enhet. Felaktiga reparationer, ändringar eller användning av komponenter som inte är Apple-original i lasersystemen kan göra att säkerhetsfunktionerna inte fungerar som de ska, och kan orsaka farlig exponering och skador på ögon och hud.

Vad meddelandet betyder

Genom att använda diagnostiken i iOS 14.6 eller senare har Apple upptäckt ett problem med din TrueDepth-kamera som kan göra att den inte fungerar som förväntat. TrueDepth-kameran innehåller laserstrålar, vilka kan inaktiveras av säkerhetsskäl om enheten inte fungerar eller skadas. Det hindrar dig inte från att använda din iPhone eller iPad men du kanske inte kan använda Face ID, Animoji, Memoji och en del andra funktioner som använder den främre kameran innan din iPhone eller iPad har uppdaterats eller genomgått service.