Använda Förstorare på din iPhone eller iPad

Med Förstorare kan du förvandla din iPhone eller iPad till ett förstoringsglas för att zooma in på och identifiera föremål i närheten.

Hitta och öppna appen Förstorare

Öppna appen Förstorare på din iPhone eller iPad. Svep nedåt och sök efter Förstorare om du inte hittar appen Förstorare på hemskärmen.

ios-17-iphone-14-pro-search-magnifier

Förstoraren ska inte användas i situationer där du kan skadas, i högrisksituationer eller nödsituationer eller för navigering.

Förstora vyn

Förstorare gör det lättare att zooma in på föremål, lägga till färgfilter och belysa föremålen med ficklampan samt justera ljusstyrkan eller kontrasten i bilden.

Justera ljusstyrkan eller kontrasten

ios-17-iphone-14-pro-magnifier-brightness

Tryck på knappen Ljusstyrka eller knappen KontrastIngen bildtext för denna bild och dra reglaget.

Lägga till färgfilter

ios-17-iphone-14-pro-magnifier-filters-inverted-grayscale

Tryck på knappen FilterIngen bildtext för denna bild och svep över de olika färgfiltren för att visa deras effekter.

Frysa bildrutan

1. Tryck på knappen Frys bildrutaIngen bildtext för denna bild.

2. Använd reglagen för att zooma och justera bilden.

3. När du är klar med dina justeringar:

• Tryck på knappen Dela Ingen bildtext för denna bild och sedan på Spara bild för att spara bilden i ditt Bilder-bibliotek.

• Tryck på knappen FlerbildslägeIngen bildtext för denna bild för att frysa en ny bildruta.

• Tryck på knappen AvslutaIngen bildtext för denna bild för att gå tillbaka till live-objektivet.

Upptäcka personer i din närhet

Kräver iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max eller senare Pro-modell med iOS 14.2 eller senare

Du kan använda Förstorare för att upptäcka personer vilket kan vara användbart om du vill hålla ett fysiskt eller socialt avstånd till andra. När iPhone känner av personer i närheten får du en notis med ljus, tal eller haptisk feedback. Notiserna blir mer frekventa när personen närmar sig.

Läs om hur du använder Personupptäckt

Upptäcka dörrar i din närhet

Kräver iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max eller senare Pro-modell med iOS 16 eller senare

Du kan använda Förstorare för att hitta dörrar eller ingångar och förstå hur långt ifrån en dörr du befinner dig. Du kan även förstå hur du öppnar dörren och förutse åt vilket håll den öppnas samt läsa av eventuella skyltar eller märkningar på eller omkring dörren.

Läs om användningen av Dörrdetektering

Få bildbeskrivningar av din omgivning

Med Peka och Tala kan Förstoraren identifiera och läsa text på fysiska objekt som du pekar på, till exempel knappsatser på dörrar eller knappar på elektriska apparater, så att du lättare kan interagera med dem.

Lär dig använda Peka och Tala

Snabbåtkomst till Förstorare

Om Förstorare används frekvent kan du skapa en hjälpmedelsgenväg för att öppna den med en trippelklickning på en knapp. Du kan även lägga till Förstorare i Kontrollcenter för snabbare åtkomst.

Skapa en hjälpmedelsgenväg eller lägga till Förstorare i Kontrollcenter

Om du har en iPhone 15 Pro eller en iPhone 15 Pro Max kan du anpassa åtgärdsknappen