Använd vägassistans via satellit på din iPhone

Med iPhone 14, iPhone 14 Pro, iPhone 15 och iPhone 15 Pro kan du skicka sms för vägassistans när du saknar mobildata- och wifi-täckning.

Så här fungerar vägassistans via satellit

Om du saknar täckning och behöver hjälp med bilen, t.ex. om du är utelåst, har fått punktering, har fått bensinstopp eller batteriet har dött, kan du be ett vägassistansföretag om vägassistans via satellit1,2.

För att kunna ansluta till en satellit med din iPhone måste du vara utomhus och kunna se himlen och horisonten. När du använder en satellitanslutning är upplevelsen annorlunda än att skicka eller ta emot ett meddelande via mobilnät.

Läs mer om att ansluta till en satellit med din iPhone

Vägassistans via satellit är endast tillgänglig i USA. Den är gratis i två år efter att du har aktiverat en iPhone 14, iPhone 14 Pro, iPhone 15 eller iPhone 15 Pro.

Prisinformation tillhandahålls innan hjälp skickas ut.

Be om vägassistans via satellit på iPhone

1. Tryck på knappen Nytt meddelandeIngen bildtext för denna bild i Meddelanden när du vill inleda en ny konversation

2. Skriv ”Roadside” i adressfältet. Du ser alternativet att be om vägassistans via satellit när du saknar mobildata- och wifi-täckning.

Du kan skicka sms och be om vägassistans när du saknar täckning.
  3. Tryck på Vägassistans.

4. Följ anvisningarna på skärmen för att ansluta till en satellit och be om hjälp.

När du ber om vägassistans via satellit får du frågor om vilken typ av nödsituation det är.

Om du försöker ringa larmcentralen och samtalet inte går fram kan du skicka ett sms till räddningstjänsten eller be om vägassistans via satellit.

Tillgänglighet för vägassistans via satellit

• Du behöver en iPhone 14, iPhone 14 Pro, iPhone 15 eller iPhone 15 Pro med:

• iOS 17 eller senare för att kontakta AAA angående vägassistans.

• iOS 17.2 eller senare och ett Verizon SIM-kort för att kontakta Verizon angående vägassistans.

• Du måste vara på en plats utan mobilnäts- och wifi-täckning.

• Du måste ansluta till en satellit med din iPhone

• Vägassistans via satellit är endast tillgänglig i USA (inklusive Puerto Rico). Vissa vägassistansföretag kanske inte betjänar alla stater eller territorier.

• Internationella resenärer som besöker USA kan använda funktionen medan de är där, förutom om de köpt sin iPhone i vissa länder eller regioner3

1. AAA ger vägassistans för motordrivna bilar och lastbilar med fyra hjul.

2. Vägassistans erbjuds av vägassistansföretag enligt villkoren för deras medlemskap eller abonnemang och kan också vara tillgängligt för användare utan medlemskap eller abonnemang. Villkor kan gälla.

3. Satellitanslutning erbjuds inte på iPhone-modeller som köpts i Armenien, Belarus, Fastlandskina, Hongkong, Macao, Kazakstan, Kirgizistan och Ryssland.