Så här fungerar Siri med flera enheter

Lär dig hur Siri svarar när det finns flera enheter.

Vilken enhet svarar på din röst

När du säger "Siri" eller "Hej Siri" i närheten av flera enheter kommunicerar enheterna snabbt med varandra genom Bluetooth för att avgöra vilken av dem som ska hantera begäran. Enheten som svarar är den som hörde dig bäst eller lyftes eller användes senast.

HomePod svarar på de flesta Siri-förfrågningar, även när andra enheter finns i närheten. Använd Siri på en viss enhet genom att lyfta upp den för att väcka enheten eller tryck på knappen för att använda Siri och säg sedan din fråga.

Vad ska man göra om fel enhet svarar

• Kontrollera att alla enheter har Bluetooth på. Om Bluetooth är avstängt eller om en enhet inte är inom Bluetooth-räckvidd från de andra enheterna kan flera enheter svara på din begäran.

• Kontrollera att varje enhet har den senaste versionen av Apple-mjukvaran. Om några av enheterna använder äldre mjukvara kan flera enheter svara.

• Se till att "Siri" eller "Hej Siri" är aktiverat i Siri-inställningarna för varje enhet.

• Om du har en iPhone eller iPad kan du lägga den med framsidan nedåt så att Siri inte svarar på din röst.

• Om du har en HomePod kan du säga ”Hej Siri, stäng av Hej Siri” eller använda appen Hem för att stänga av Lyssna efter Hej Siri. Du kan slå på det igen genom att trycka och hålla ned överkanten på HomePod och sedan säga ”Slå på Hej Siri”.

• Om du har en Mac som har stöd för Siri kan du stänga locket så att den inte svarar. Och om ”Tillåt Siri när skärmen är låst” är avstängt i Siri-inställningarna kommer den inte heller att svara när skärmen är låst.

Funktionerna i Siri varierar beroende på land och region.