Om noggrannheten och prestandan i appen Kompass på Apple Watch

Läs mer om noggrannheten och prestandan för hållpunkter, höjdvarningar och kompassensorn i appen Kompass på Apple Watch.

Hållpunkter för mobil- och nödsamtal

När de är tillgängliga markerar mobilhållpunkter den senaste eller närmaste ungefärliga platsen där din Apple Watch eller iPhone anslöt till din operatörs mobilnätverk. När de är tillgängliga markerar nödsamtalshållpunkter den senaste eller närmaste ungefärliga platsen där din Apple Watch eller iPhone registrerade att det kan vara möjligt att ringa ett nödsamtal via en operatör. Din omgivning, miljöförhållanden och andra faktorer kan påverka samtalsanslutningen eller hållpunktens tillgänglighet. När din Apple Watch inte är ansluten till den parkopplade iPhone-enheten kan samtalsanslutningen eller hållpunktens tillgänglighet påverkas. Återanslutning kanske inte är möjlig nära dessa hållpunkter beroende på dessa förhållanden.

Funktionen för mobilhållpunkter kräver en iPhone med mobilabonnemang och iOS 17 och en Apple Watch SE eller Apple Watch Series 6 eller senare med watchOS 10.

Nödsamtalshållpunkter är endast tillgängliga i USA, Kanada och Australien.

Höjdvarningar

Höjdvarningar i Kompass-appen är designade för att endast användas på marken. Höjdvarningar bör inte användas för hälso- eller medicinska ändamål.

Noggrannheten i magneter och kompassensorer

Noggrannheten i kompassensorer kan försämras av magneter i närheten. Apples klockarmband läderlänk, läderloop och milanesisk loop samt tidiga sportloop-versioner använder magneter eller magnetiska material som kan påverka kompassen i Apple Watch. Kompassen påverkas inte av sportloop-armband som lanserades i september 2019 eller senare, eller någon sportarmbandsversion.

Magneter i alla Apple Watch-modeller kan också påverka noggrannheten för en extern kompass. Om du använder en annan kompass vid aktiviteter som dykning, vandring eller navigering ska du hålla den åtskild från din Apple Watch när du läser av den externa kompassen.

Läs mer

Läs mer om Kompass-appen på Apple Watch.