Spåra beställningar och köp i Apple Plånbok

När du köper något från en deltagande app eller webbplats på din iPhone, iPad eller Mac kan du spåra beställningen i Plånbok-appen på din iPhone.

Spåra beställningar i Apple Plånbok

Med Beställningsspårning i appen Plånbok kan du visa:

• Beställningsstatus, beräknad ankomsttid eller om det finns några problem med din beställning

• Ditt beställningsnummer, köpesumman och statusen för din betalning

• Du kan kontakta handlaren direkt från appen Plånbok

När du köper något från en deltagande handlare kan du spåra beställningen i appen Plånbok på din iPhone:

• Automatiskt: Spåra beställningar för utvalda Apple Pay-köp som gjorts på enheter med iOS 16, iPadOS 16, macOS 13 eller senare.

• Manuellt: Tryck på knappen Spåra med Plånbok på skärmen för beställningsbekräftelse i appar med iOS 17 eller iPadOS 17 eller på webben med enheter som kör iOS 17, iPadOS 17 eller macOS Sonoma.

No alt supplied for Image

Du måste vara inloggad med samma Apple‑ID för att kunna visa beställningar som gjorts på dina andra enheter.

Så här spårar du Apple Pay-köp och beställningar i Apple Plånbok

1. Öppna appen Plånbok på din iPhone.

2. Tryck på knappen Beställningarknappen Beställningar.

3. Tryck på ett köp för att se mer information.

4. För mer information eller hjälp:

• Tryck på Hantera beställning för att besöka handlarens webbplats.

• Tryck på Mejla den här försäljaren om du vill kontakta handlaren.

• Tryck på Totalt för beställningen om du vill se betalningsinformationen.

• Spåra din beställning på fraktbolagets webbplats.

Om du vill dela din beställningsinformation trycker du på knappen Delaknappen Dela och väljer ett delningsalternativ, till exempel Meddelanden.

Du kan också trycka på en nyligen genomförd transaktion för att se information om beställningsspårning. I appen Plånbok gör du så här:

1. Tryck på ditt kredit- eller betalkort.

2. Tryck sedan på en nyligen genomförd transaktion.

Om det finns problem med din beställningsspårningsinformation

Plånbok-appen visar information som tillhandahålls av säljaren. Om informationen som du ser i Plånbok-appen inte är vad du förväntar dig, eller om du har en fråga om din beställning, beställningsinformation eller kvittoinformation, kontakta säljaren för mer information.