Hantera ditt bild- och videolagringsutrymme

Läs om hur bilder och videor använder lagringsutrymmet på din iPhone och iPad, och hur du optimerar och sparar lagringsutrymme på enheterna med iCloud-bilder.

Bilder, musik, appar och annat innehåll som du använder på din iPhone och iPad tar upp utrymme i enhetens lagringskapacitet. Och enheten kan snabbt bli full beroende på lagringskapaciteten och hur mycket innehåll du har. Om du ser ett meddelande om att enhetens lagringsutrymme är fullt kan du frigöra utrymme genom att använda iCloud-bilder eller ta bort innehåll på enheten.

Kontrollera hur mycket lagringsutrymme du har

Se hur mycket lagringsutrymme som är kvar på enheten och i iCloud samt vilka appar som använder mest utrymme.

Enhetslagring

1. Gå till Inställningar.

2. Tryck på Allmänt.

3. Tryck på [enhet]-lagringsutrymme.

Ingen bildtext för denna bild

Du kan se rekommendationer för att optimera din lagring, en lista över dina appar och utrymmet som varje app använder.

iCloud-lagring

1. Gå till Inställningar.

2. Tryck på ditt namn.

3. Tryck på iCloud.

Ingen bildtext för denna bild

Du ser hur mycket utrymme du har kvar på iCloud och om du behöver uppgradera ditt lagringsutrymme. Tryck på Hantera lagring för kontot för att se hur appar använder ditt lagringsutrymme.

Lagra bilder och videor i iCloud

Som standard lagras dina bilder och videor på enheten i sina högupplösta ursprungsformat. Det betyder att de tar upp mycket lagringsutrymme på din iPhone och iPad. Med iCloud-bilder kan du göra mer utrymme tillgängligt på din enhet och fortfarande ha tillgång till hela din samling i full upplösning överallt.

Kom igång med iCloud-bilder:

1. Tryck på Inställningar > [ditt namn] > iCloud > Bilder.

2. Tryck på Synkronisera denna iPhone. I iOS 15 eller tidigare trycker du för att aktivera iCloud-bilder.

3. Välj Optimera iPhone-lagring om du vill spara utrymme på din enhet.

Ingen bildtext för denna bild

När Optimera lagring är aktiverat lagras bilder och videor i full upplösning på iCloud, och vid behov lagras utrymmesbesparande kopior på din enhet. Och så länge du har tillräckligt med utrymme på iCloud kan du lagra så många bilder och videor du vill.

Om du behöver mer lagringsutrymme