Använda Pekhjälpmedel på HomePod och HomePod mini

Om du har problem med att använda pekreglagen på HomePod eller HomePod mini kan Pekhjälpmedel vara till hjälp.

Aktivera Pekhjälpmedel

Ändra inställningar för Pekhjälpmedel

Aktivera Pekhjälpmedel

Om du ställer in HomePod eller HomePod mini med en iPhone eller iPad som använder Pekhjälpmedel överförs inställningarna för Pekhjälpmedel från den enheten automatiskt till HomePod eller HomePod mini.

Du kan också aktivera Pekhjälpmedel i appen Hem efter att du har ställt in HomePod eller HomePod mini:

1. Öppna appen Hem på din iPhone, iPad eller Mac.

2. Tryck eller klicka på din HomePod.

3. Tryck eller klicka på knappen InställningarNo alt supplied for Image och välj sedan Hjälpmedel.

Hjälpmedel visas före Analys och förbättringar på inställningsskärmen för HomePod
  4. Välj Pekhjälpmedel och aktivera funktionen.

Ändra inställningar för Pekhjälpmedel

Pekhjälpmedel har flera funktioner som du kan justera för att hjälpa dig styra din HomePod eller HomePod mini:

Inställningar för Pekhjälpmedel på iPhone

Använda Hålltid

Aktivera Hålltid för att välja hur lång tid det tar för HomePod eller HomePod mini att svara när du trycker på den. Använd sedan plus- och minusknapparna för att välja en varaktighet. HomePod och HomePod mini ignorerar beröringar som är kortare än Hålltiden.

Slå på Ignorera upprepning

Om du har problem med att trycka på reglagen på din HomePod eller HomePod mini bara en gång aktiverar du Ignorera upprepning. Om du då trycker på reglagen flera gånger snabbt behandlar din HomePod eller HomePod mini beröringarna som en beröring.

Använd plus- och minusknapparna för att justera timingen.

Använda Tryckhjälp

Använd Tryckhjälp om du ofta sveper med fingret på pekreglagen istället för att trycka. Du kan välja om HomePod eller HomePod mini svarar på var du börjar eller slutar svepa.

• Om du brukar svepa med fingret efter att du har rört det du vill trycka på väljer du Använd inledande beröring.

• Om du brukar svepa med fingret till platsen du vill trycka på väljer du Använd slutberöring.