Om du inte kan gå med i en grupp med delade lösenord

Du kanske måste uppdatera din enhet eller acceptera gruppinbjudan i Lösenord i appen Inställningar.

Grupper med delade lösenord

Grupper med delade lösenord erbjuder ett enkelt och säkert sätt att dela lösenord och nycklar med din familj och andra kontakter som du litar på. Lösenord och nycklar som delas i gruppen föreslås automatiskt när du loggar in på webbplatser eller i appar när du går med i en grupp med delade lösenord.

• Välj vilka lösenord du vill dela och radera dina lösenord från gruppen när som helst.

• Alla i gruppen kan lägga till lösenord, och alla delade lösenord hålls synkroniserade på allas enheter.

• Personen som skapar gruppen kan lägga till eller ta bort andra medlemmar eller ta bort gruppen. Du får en notis när någon annan är inbjuden till gruppen. Du kan lämna gruppen när som helst, och när du lämnar tar du med dig dina lösenord och nycklar.

Om du får en inbjudan till en grupp med delade lösenord

När någon lägger till dig i en delad grupp med delade lösenord har hen möjlighet att meddela dig via Meddelanden. När du trycker på iMessage-inbjudan ska du komma till Lösenord i appen Inställningar (eller Systeminställningar på din Mac) för att se och svara på inbjudan.

Om Inställningar eller Systeminställningar inte öppnas, eller om du inte kan gå med i en grupp med delade lösenord:

• Uppdatera din iPhone, iPad eller Mac till den senaste mjukvaruversionen. Acceptera sedan inbjudan igen i Lösenord i appen Inställningar (eller Systeminställningar på en Mac).

• Du kanske har fått en inbjudan från någon som du inte har sparat i Kontakter. Om du är säker på att du känner och litar på den här personen kan du acceptera inbjudan i Lösenord i appen Inställningar (eller Systeminställningar på en Mac).

Uppdatera din iPhone, iPad eller Mac

När du flyttar ett lösenord eller nyckel till en grupp med delade lösenord kan du bara se det lösenordet eller nyckeln på en enhet med iOS 17 eller senare, iPadOS 17 eller senare eller macOS Sonoma eller senare. När du går med i en grupp med delade lösenord bör du uppdatera alla dina Apple-enheter för att se till att dina lösenord och nycklar är tillgängliga överallt.

Svara på inbjudan i Inställningar eller Systeminställningar

1. Öppna Inställningar (eller Systeminställningar på Mac).

2. Rulla ned och välj Lösenord.

3. Välj Gruppinbjudningar och välj sedan Visa i inbjudan.

I Inställningar trycker du på Lösenord och sedan på Gruppinbjudningar för att gå med i en grupp med delade lösenord
  4. Välj Tacka ja för att gå med i gruppen (eller tacka nej till inbjudan).

Om du inte känner igen personen som bjöd in dig till gruppen med delade lösenord

Du bör inte acceptera en inbjudan till en grupp med delade lösenord från någon som du inte känner eller litar på. I stället bör du tacka nej till inbjudan i Inställningar (eller Systeminställningar).