Slå på eller stänga av ficklampan på din iPhone eller iPad Pro

LED-blixten på din iPhone eller iPad Pro fungerar även som ficklampa så att du kan få extra belysning när du behöver det.

Du kan aktivera och inaktivera ficklampan på några olika sätt:

Fråga Siri

Här är några exempel på hur du kan använda Siri för att aktivera ficklampan:

• ”Hej Siri, aktivera ficklampan.”

• ”Hej Siri, kan du aktivera ficklampan?”

• ”Hej Siri, stäng av ficklampan.”

Använda Kontrollcenter för att inaktivera eller aktivera ficklampan

1. Sved ned från det övre högra hörnet för att öppna Kontrollcenter på din iPhone eller iPad. På en iPhone med en hemknapp sveper du uppåt från skärmens nederkant för att öppna Kontrollcenter.

2. Tryck på knappen Ficklampa symbolen ficklampa.

No alt supplied for Image
  3. Stäng av ficklampan genom att trycka på knappen Ficklampa  igen.

symbolen ficklampa Gå till Inställningar > Kontrollcenter och tryck sedan på Ficklampa i listan över tillgängliga reglage.

Du kan också tända ficklampan från låsskärmen: Håll in knappen Ficklampa  i det nedre vänstra hörnet.

Använd åtgärdsknappen för att aktivera eller inaktivera ficklampan

1. I appen Inställningar trycker du på åtgärdsknappen.

2. Svep till symbolen för ficklampan.

På iPhone 15 Pro och iPhone 15 Pro Max kan du tilldela åtgärdsknappen vissa saker, bland annat ficklampan.
  3. Tryck på och håll ned åtgärdsknappen för att aktivera eller inaktivera ficklampan.

Åtgärdsknappen är endast tillgänglig på iPhone 15 Pro och iPhone 15 Pro Max.

Läs mer om åtgärdsknappen

Ändra ljusstyrkan på ficklampan

1. På en iPhone med Face ID eller på en iPad sveper du nedåt från det övre högra hörnet för att öppna Kontrollcenter. Har du en iPhone med hemknappkan du istället svepa upp från skärmens nederkant för att öppna Kontrollcenter.

2. Tryck på och håll ned knappen Ficklampa symbolen ficklampa.

3. Dra reglaget uppåt eller nedåt.

Läs om vad du ska göra om ficklampan inte fungerar på din enhet