Förstå iPhone 12 och testning av specifik absorptionsnivå (SAR) i Frankrike

iPhone 12 är säker att använda i Frankrike och i andra länder och regioner.

Den 12 september släppte Frankrikes nationella frekvensmyndighet (ANFR) ett uttalande om att iPhone 12 överskrider de fastställda specifika absorptionsvärdena (SAR).

Det är viktigt för alla iPhone 12-användare i Frankrike och runt om i världen att veta att en iPhone 12 är säker att använda och alltid har varit det.

Alla telefoner måste uppfylla accepterade standarder för energiöverföring för hälsa och säkerhet. Samtliga iPhone-modeller uppfyller dessa standarder. Dessa internationella regelverk och standarder finns för att säkerställa att det finns gränser för energiöverföring när en enhet är i nära kontakt med människokroppen.

I över ett decennium har iPhone-enheter haft en funktion som känner av när telefonen inte är i kontakt med kroppen. Funktionen möjliggör en något högre effektöverföring när du lägger telefonen på exempelvis ett bord. Detta har noggrant testats och verifierats internationellt för att vara ett effektivt sätt att uppfylla SAR-kraven. Den något högre effekten är inte tillämplig på SAR-kompatibilitet eftersom telefonen ligger på bordet, inte på din kropp.

ANFR använde ett testprotokoll som inte tar hänsyn till den här funktionen som känner av när telefonen inte är i kontakt med kroppen, och tillåter därmed inte en liten ökning av effekten när det är lämpligt. Så för användare i Frankrike har vi släppt en mjukvaruuppdatering som stänger av den här funktionen för att tillgodose detta testprotokoll.

Mer information finns nedan.

SAR-regelverk och standarder

Sedan lanseringen av produkten 2020 har iPhone 12 certifierats och erkänts för att uppfylla eller överträffa alla tillämpliga SAR-regler och SAR-standarder (Specific Absorption Rate) runt om i världen. Dessa internationella regelverk och standarder finns för att säkerställa att det finns gränser för energiöverföring när en enhet är i nära kontakt med människokroppen.

Sensorer för kroppsavkänning

En iPhone har sensorer som kan känna av när den ligger på en statisk yta, som ett bord, till skillnad från när man håller den i handen eller har den i en ficka. Funktionen som känner av om telefonen har kontakt med kroppen har använts i alla iPhone-telefoner i över ett decennium. Den gör att enheten kan optimera prestandan genom att öka effektöverföringen något i scenarier där telefonen inte har kontakt med kroppen.

Det specifika testprotokollet som används av ANFR kräver att enheter uppfyller SAR-gränserna som gäller när enheten är på kroppen, även när enheten testas utanför kroppen på en statisk yta. Det här beslutet överensstämmer inte med internationella standarder, som tillåter oberoende testning av mekanismer som styr effekt som kanske inte aktiveras under vanliga SAR-tester.

Mjukvaruuppdatering för iPhone 12 i Frankrike

iOS 17.1 innehåller en uppdatering för iPhone 12 för användare i Frankrike för att anpassa sig till detta specifika testprotokoll som kräver minskad effekt när telefonerna befinner sig på en statisk yta utan kontakt med människokroppen.

iPhone 12-enheter kommer inte längre att öka den tillåtna effekten när de inte har direkt kontakt med en kropp, till exempel när de ligger på ett bord. I täckningsområden där mobilsignalen är låg kan därför denna förändring av antennens effektöverföring leda till en något lägre mobilnätsprestanda i vissa fall när telefonen inte har kontakt med kroppen. De allra flesta användare förväntas inte märka någon påverkan.