Vad är skillnaden mellan iMessage och SMS/MMS?

Se varför dina meddelandebubblor är blå eller gröna.

Du kan skicka meddelanden med appen Meddelanden på din iPhone, iPad eller iPod touch. Meddelandena skickas som iMessage eller SMS/MMS. Läs mer om skillnaden mellan meddelandetyperna.

iMessage

ios15-iphone12-pro-messages-imessage

iMessage-meddelanden är textmeddelanden, bilder och videor som du skickar till en annan iPhone, iPad, iPod touch eller Mac-datorer via wifi eller mobildatanät. De här meddelandena är alltid krypterade och visas i blå textbubblor. Du kan slå på och av iMessage genom att gå till Inställningar > Meddelanden.

SMS/MMS

ios15-iphone12-pro-messages-text-message

Om du inte använder iMessage kan du använda SMS/MMS. Dessa meddelanden är textmeddelanden och bilder som du skickar till andra mobiltelefoner eller till en annan iPhone, iPad eller iPod touch. SMS/MMS är inte krypterade och visas i gröna textbubblor på din enhet.

Du behöver ett abonnemang med SMS för att använda SMS/MMS på en iPhone. Kontakta din mobiloperatör Du kan också konfigurera dina andra Apple-enheter till att Du kan också konfigurera dina andra Apple-enheter till att skicka och ta emot meddelanden från alla Apple-enheter

Om du inte har tillgång till Wi-Fi skickas iMessage-meddelanden via mobildata. Mobildataavgifter kan tillkomma.