Använda meddelandeeffekter i iMessage på din iPhone, iPad och iPod touch

Gör dina Meddelanden mer uttrycksfulla med Memoji-märken, bubbeleffekter, helskärmsanimationer, kameraeffekter med mera.

Du behöver iMessage för att kunna skicka meddelandeeffekter. Lär dig om skillnaden på iMessage och SMS/MMS-meddelanden. Beroende på operatör kan avgifter för SMS/MMS tillkomma. Om du använder iMessage och wifi inte är tillgängligt kan mobildataavgifter tillkomma.

Skicka ett meddelande med effekter

Med effekter i Meddelanden kan du använda bubbeleffekter för att ändra utseendet på meddelandebubblor eller animeringseffekter för hela skärmen. Du kan också lägga till ett Memoji-märke med bubbeleffekter eller helskärmseffekter.

Lägga till en bubbeleffekt

1. Öppna Meddelanden och tryck på knappen Skapaknappen Skapa för att skapa ett nytt meddelande. Du kan också gå till en befintlig konversation.

2. Skriv ditt meddelande eller infoga ett foto och håll sedan ned knappen Skickaknappen Skicka.

3. Tryck på den grå punktenden grå punkten för att förhandsvisa bubbeleffekter.

En iPhone som visar hur du lägger till en bubbeleffekt
  4. Tryck på knappen SkickaSkicka.

Du kan spela upp en meddelandeeffekt som du har fått på nytt genom att trycka på knappen Visa igenknappen Visa igen under meddelandet. Om du inte kan ta emot bubbeleffekter kontrollerar du dina inställningar för Minska rörelse.

Lägga till en helskärmseffekt

1. Öppna Meddelanden och tryck på knappen Skapaknappen Skapa för att skapa ett nytt meddelande. Du kan också gå till en befintlig konversation.

2. Skriv ditt meddelande.

3. Tryck på och håll ned knappen Skickaknappen Skicka och tryck sedan på Skärm.

4. Svep till vänster för att visa helskärmseffekterna.

5. Tryck på knappen SkickaSkicka.

En iPhone som visar helskärmseffekter

Du kan spela upp en meddelandeeffekt som du har fått på nytt genom att trycka på knappen Visa igenknappen Visa igen under meddelandet. Om du inte kan ta emot helskärmseffekter kontrollerar du dina inställningar för Minska rörelse.

Skicka ett meddelande med kameraeffekter

Med Kameraeffekter kan du liva upp konversationer ännu mer. Skapa och dela snabbt en bild eller video med Memoji, filter, text, roliga märken med mera.

1. Öppna Meddelanden och tryck på knappen Skapaknappen Skapa för att skapa ett nytt meddelande. Du kan också gå till en befintlig konversation.

2. Tryck på knappen Mer Mer-knappen.

3. Tryck på knappen Kameraknappen Kamera.

4. Ta en bild eller spela in ett videoklipp.

5. Tryck på knappen Effekterknappen Effekter och välj sedan en av effekterna, som Memoji*Memoji* eller en iMessage-app. Du kan lägga till mer än en effekt i en bild eller video.

6. När du har valt den effekt som du vill använda trycker du på Klar.

En iPhone som visar kameraeffekter
  7. Tryck på knappen Skickaknappen Skicka eller på Klar för att skriva ett personligt meddelande. Om du inte vill skicka bilden trycker du på knappen Stängknappen Stäng i bildens övre högra hörn.

Svara på ett meddelande med uttryck

Med Tapback kan du snabbt svara på meddelanden med uttryck som en tumme upp eller ett hjärta.

1. Öppna en konversation i Meddelanden.

2. Tryck snabbt två gånger på den meddelandebubbla eller den bild som du vill svara på.

3. Välj alternativ med Tapback som du vill skicka.

En iPhone som visar hur du använder Tapback

Du kan också använda Tapback i gruppmeddelanden. Om du vill se vem som svarade med ett Tapback trycker du på det.

Skicka ett handskrivet meddelande

Du kan göra dina meddelanden personliga genom att lägga till en anteckning i din egen handstil. Mottagarna ser det animerade meddelandet skrivas medan de tittar.

1. Öppna Meddelanden och tryck på knappen Skapaknappen Skapa för att skapa ett nytt meddelande. Du kan också gå till en befintlig konversation.

2. Tryck på textfältet ovanför tangentbordet.

3. Om du har en iPhone vänder du den åt sidan och trycker på knappen Handskrivet meddelandeknappen Handskrivet meddelande på tangentbordet. Om du har en iPad behöver du inte vända den åt sidan, utan du kan bara trycka på knappen Handskrivet meddelandeknappen Handskrivet meddelande på tangentbordet.

4. Skriv ditt meddelande eller välj ett av alternativen längst ned på skärmen.

5. Om du vill börja om trycker du på Ångra eller Rensa. När du är färdig trycker du på Klar. Tryck på knappen Skickaknappen Skicka.

En iPhone som visar en handskriven anteckning i Meddelanden