Om du behöver ta bort ett snabbt säkerhetssvar

Om du nyligen har använt ett snabbt säkerhetssvar kan du välja att ta bort det.

Snabba säkerhetssvar ger viktiga säkerhetsförbättringar mellan programuppdateringar och hjälper till att åtgärda säkerhetsproblem snabbare.

Om du tror att ett snabbt säkerhetssvar kan orsaka problem kan du välja att ta bort det. När du tar bort ett snabbt säkerhetssvar tar du bort alla snabba säkerhetssvar som har tillämpats sedan den senaste programuppdateringen.

Du kan tillämpa eller på nytt tillämpa tillgängliga snabba säkerhetssvar tills nästa programuppdatering släpps.

Så här tar du bort ett snabbt säkerhetssvar för iOS eller iPadOS

1. Öppna Inställningar och välj sedan Om > iOS (eller iPadOS) version.

2. Tryck på Ta bort säkerhetssvar.

3. Tryck på Ta bort för att bekräfta.

Du ser alternativet att ta bort ett snabbt säkerhetssvar endast om du redan har tillämpat det.

Så här tar du bort ett snabbt säkerhetssvar för macOS

1. Välj Apple-menyn  > Om den här datorn.

2. Klicka på Mer info.

3. Klicka på knappen Infoknappen Info bredvid versionsnumret under macOS.

4. Klicka på Ta bort och Starta om och klicka sedan för att bekräfta.

Du ser alternativet att ta bort ett snabbt säkerhetssvar endast om du redan har tillämpat det.