iPhone 15 Pro Max Taptic Engine

Innan du börjar

Varning

Läs Batterisäkerhet och följ riktlinjerna för hantering av arbetsyta och batteri innan du börjar.

Ta bort följande delar innan du börjar:

Verktyg

• 6,7-tums reparationsbricka

• Justerbar vridmomentnyckel (10–34 Ncm)

• ESD-säker pincett

• JCIS-bit (justerbar nyckel)

• JCIS-bit (fast nyckel)

• Micro stix-bit

• Nylonpetverktyg (svart)

• Superskruvbit (justerbar nyckel)

• Vridmomentnyckel (grön, 0,45 kgf cm)

• Vridmomentnyckel (turkos, 0,75 kgf cm)

Borttagning

1. Placera höljet i reparationsfacket med usb-C-kontakten vänd mot utskärningen.

2. Ta bort de två stjärnskruvarna från Taptic Engine  med en vridmomentnyckel och JCIS-biten.

3. Ta bort trilobe-skruven från jordningsfjädern med en vridmomentnyckel och Micro stix-biten. Lägg skruven åt sidan. Ta sedan bort jordningsfjädern från höljet och spara den för återmontering.

• Viktigt: Om jordningsfjädern är böjd eller skadad måste du installera en ersättningsjordfjäder.

4. Ta bort superskruven från Taptic Engine  med en vridmomentnyckel och superskruvbiten. Lägg skruven åt sidan.

5. Lyft bort änden på Taptic Engine-flexkabeln  från kontakten.

6. Ta bort Taptic Engine  och batterimellanlägget från höljet.

Återmontering

1. Om du monterar tillbaka befintlig Taptic Engine  behåller du batterimellanlägget fäst till Taptic Engine . Om du installerar en ny Taptic Engine  drar du bort batterimellanlägget från den ursprungliga Taptic Engine  och fäster det på den nya.

2. Använd en ESD-säker pincett för att placera Taptic Engine  med batterimellanlägget i höljet.

3. Tryck änden på Taptic Engine-flexkabeln  mot kontakten.

4. Använd den turkosa vridmomentnyckeln och superskruvbiten för att skruva i en ny superskruv (923-09809) i Taptic Engine .

5. Placera jordningsfjädern i höljet. Skruva i en ny trilobe-skruv (923-09964) i Taptic Engine med den gröna vridmomentnyckeln och Micro stix-biten.

• Viktigt: Om jordningsfjädern är böjd eller skadad måste du installera en ersättningsjordfjäder.

6. Skruva i en ny stjärnskruv (923-09966) (1) i Taptic Engine  med den gröna vridmomentnyckeln och JCIS-biten.

7. Ställ in vridmomentvärdet för den justerbara vridmomentnyckeln för 10 till 34 Ncm på 14,5 Ncm. Skruva i en ny stjärnskruv (923-10044) i Taptic Engine  med den justerbara vridmomentnyckeln och JCIS-biten.

Sätt tillbaka följande delar för att slutföra återmonteringen: