iPhone 15 – Taptic Engine

Innan du börjar

Ta bort följande delar innan du börjar:

Verktyg

• 6,1-tums reparationsbricka

• ESD-säker pincett

• JCIS-bit

• Nylonpetverktyg (svart)

• Vridmomentnyckel (turkos, 0,75 kgf cm)

Borttagning

1. Placera höljet i reparationsfacket med usb-C-kontakten vänd mot utskärningen.

2. Ta bort de två stjärnskruvarna från Taptic Engine-kontakthöljet med en vridmomentnyckel och JCIS-biten. Lägg skruvarna åt sidan.

3. Ta bort en stjärnskruv från Taptic Engine med en vridmomentnyckel och JCIS-biten. Lägg skruven åt sidan.

•  Var försiktig: Skada inte jordningsfjädern på höljet.

4. Ta bort Taptic Engine-kontakthöljet och spara det till återmonteringen.

5. Lyft bort änden på Taptic Engine-flexkabeln från kontakten.

6. Använd en ESD-säker pincett för att ta bort Taptic Engine.

Återmontering

1. Placera Taptic Engine i höljet.

2. Tryck änden på Taptic Engine-flexkabeln mot kontakten.

3. Placera Taptic Engine-kontakthöljet över änden på flexkabeln.

4. Sätt fast en ny stjärnskruv (923-19931) på Taptic Engine med den turkosa vridmomentnyckeln och JCIS-biten.

5. Skruva i två nya stjärnskruvar (923-10031) på Taptic Engine-kontakthöljet med den turkosa vridmomentnyckeln och JCIS-biten.

Sätt tillbaka följande del för att slutföra återmonteringen: