MacBook Air (15 tum, M2, 2023) usb-C-kort

Innan du börjar

Ta bort följande delar innan du börjar:

Verktyg

• Justerbar vridmomentnyckel (10–34 Ncm)

• Tejp till I/O-kontakthölje

• Nylonpetverktyg (svart)

• Vridmomentnyckel (blå, 0,65 kgf cm)

• Torx Plus 3IP 44 mm halvmåneformad

• Torx Plus 5IP-bit 50 mm

• Usb-C-laddningskabel

Obs! Bilderna i den här proceduren visar borttagning och återmontering av endast ett usb-C-kort. Proceduren är dock densamma för båda.

Borttagning

1. Använd den platta änden på det svarta petverktyget för att dra bort det nedre högra hörnet på tejpen till I/O-kontakthöljet. Dra sedan bort tejpen från I/O-kontakthöljet. Kassera tejpen.

2. Använd den blå vridmomentnyckeln och 3IP-biten för att ta bort de tre 3IP-skruvarna (923-08925) från I/O-kontakthöljet. Ta bort höljet och spara det till återmonteringen.

3. Använd den platta delen av det svarta petverktyget för att lyfta bort den böjliga usb-C-kabelns ände från kontakten.

4. Lyft änden på den böjliga usb-C-kabeln (1) när du använder det svarta petverktyget för att lossa fästmaterialet (2). Dra sedan bort den böjliga usb-C-kabeln från det övre höljet.

5. Använd den justerbara vridmomentnyckeln 10–34 Ncm och 5IP-biten för att ta bort de två 5IP-skruvarna (923-08978) från usb-C-kortet.

6. Vinkla upp usb-C-kortet och lyft ut det från det övre höljet.

Återmontering

1. Om du installerar ett nytt usb-C-kort drar du bort det självhäftande skiktet från den böjliga kabeln.

2. Positionera usb-C-kortet i det övre höljet.

3. Använd den justerbara vridmomentnyckeln 10–34 Ncm och 5IP-biten för att delvis sätta tillbaka de två 5IP-skruvarna (923-08978) i usb-C-kortet.

4. Anslut den ena änden av usb-C-laddningskabeln till porten (1) för att säkerställa att usb-C-kortet är i linje. Rikta in usb-C-kortet tills änden på kabeln är lätt att föra in och ta bort.

•  Fara:Se till att usb-C-laddningskabeln inte är ansluten till ström.

5. Ställ in vridmomentvärdet för den justerbara vridmomentnyckeln på 11,5 Ncm. Använd den justerbara vridmomentnyckeln och 5IP-biten för att helt sätta tillbaka de två 5IP-skruvarna (2) i usb-C-kortet.

6. Ta bort usb-C-laddningskabeln.

7. Använd den platta änden på det svarta petverktyget för att försiktigt trycka och hålla usb-C-kortets böjliga kabel mot usb-C-kortet (1). Tryck sedan änden på den böjliga usb-C-kabeln mot kontakten (2).

8. Tryck och håll ned usb-C-kortets böjliga kabel i 10 sekunder för att fästa den på det övre höljet.

9. Placera I/O-kontakthöljet över ändarna på de böjliga kablarna.

10. Använd den blå vridmomentnyckeln och 3IP-biten för att sätta tillbaka de tre 3IP-skruvarna (923-08925) i I/O-kontakthöljet.

11. Ta bort baksidan från tejpen till I/O-kontakthöljet. Rikta sedan in tejpen mot den högra kanten på I/O-kontakthöljet enligt bilden.

•  Varning! Se till att tejpen till I/O-kontakthöljet inte sträcker sig över kanten på höljet.

12. Tryck längs hela längden på tejpen till I/O-kontakthöljet för att fästa den på I/O-kontakthöljet.

13. Dra försiktigt bort det övre vänstra hörnet av det självhäftande skiktet. Dra sedan långsamt bort skiktet från tejpen till I/O-kontakthöljet.

Sätt tillbaka följande delar för att slutföra återmonteringen: