Skärm till MacBook Pro (16 tum, november 2023)

Innan du börjar

Varning

• Läs Batterisäkerhet och följ riktlinjerna för hantering av arbetsyta och batteri innan du börjar.

Ta bort följande delar innan du börjar:

Verktyg

• Justerbar vridmomentnyckel (0,3–1,2 Nm) (923-0735)

• Nylonpetverktyg (svart)

• Vridmomentnyckel (blå, 0,65 kgf cm) (923-0448)

• Halvmåneformad Torx Plus 3IP-bit 44 mm (923-08468)

• Torx Plus 8IP-bit 25 mm (923-07595)

Se en fullständig lista över verktyg som krävs vid alla reparationer.

Varning

• För den här proceduren krävs Systemkonfiguration. När du har slutfört alla borttagnings- och återmonteringssteg kan du läsa om hur du startar Systemkonfiguration.

• Om du installerar en ny skärm måste du installera en ny lockvinkelsensor.

Borttagning

1. Öppna skärmen helt och placera datorn med skärmen vänd nedåt på en ren yta så att skärmen hänger ner över bordskanten.

2. Använd den blå vridmomentnyckeln och 3IP-biten för att ta bort de fyra 3IP-skruvarna (923-10094) från skärmens två kontakthöljen. Ta bort höljena och spara dem till återmonteringen.

3. Lyft bort ändarna på strömflexkabeln till skärmens bakgrundsbelysning, FaceTime HD-kamerans flexkabel och eDP-flexkabeln från kontakterna.

4. Lyft bort flexkabelklämmorna för skärmen från den inre ramen på det övre höljet. Vik försiktigt tillbaka dem över kanten på det övre höljet så att du ser skärmkabelns stötdämpare under.

5. Lyft bort skärmkabelns stötdämpare ur det övre höljet och spara dem till senare.

6. Använd den blå vridmomentnyckeln och Torx Plus 3IP-biten för att ta bort de två 3IP-skruvarna (923-06854) från lockvinkelsensorns kontakthölje. Ta bort höljet och spara det till återmonteringen.

7. Använd det svarta petverktyget för att lyfta bort änden på lockvinkelsensorns flexkabel från kontakten.

8. Använd den justerbara vridmomentnyckeln för 0,3 till 1,2 Nm och Torx Plus 8IP-biten för att ta bort de sex 8IP-skruvarna (923-06862) från skärmens gångjärn.

9. Lyft upp skärmen tills gångjärnen är fria från kanten på det övre höljet. Se till att skärmens flexkablar (1) och lockvinkelsensorns flexkabel (2) inte fastnar i moderkortet eller i det övre höljet.

•  Varning! Se till att moderkortet inte utsätts för tryck med bildskärmsgångjärnen.

Återmontering

Viktigt! Om du installerar en ersättningsskärm ska du se till att du tar bort alla skyddspapper och all tejp från den nya skärmen.

1. Rikta in gångjärnen på skärmen mot hörnen på det övre höljet när du sänker ned skärmen på plats.

•  Varning:

• Se till att moderkortet inte utsätts för tryck med bildskärmsgångjärnen.

• Se till att gångjärnen glider in under kanten på det övre höljet.

2. Se till att skärmens flexkablar (1) och lockvinkelsensorns flexkabel (2) inte fastnar i moderkortet när du placerar skärmen i det övre höljet.

3. Använd den justerbara vridmomentnyckeln och 8IP-biten för att delvis sätta tillbaka de sex 8IP-skruvarna (923-06862) (1–6) i skärmens gångjärn i den ordning som visas.

4. Stäng skärmen och ställ datorn på kant. Justera skärmen tills den ligger dikt an mot det övre höljet.

5. Placera datorn med skärmen vänd nedåt med batteriet närmast dig.

6. Lämna kvar 8IP-biten i den justerbara vridmomentnyckeln för 0,3 till 1,2 Nm. Ställ in vridmomentvärdet för den justerbara vridmomentnyckeln på 1,15 Nm.

7. Använd den justerbara vridmomentnyckeln och 8IP-biten för att helt sätta tillbaka de sex 8IP-skruvarna i skärmens gångjärn i den ordning som visas.

8. Stoppa endast in den vikta delen av skärmens flexkablar (flexkabelns längd närmast skärmen) i mellanrummet mellan skärmen och den inre ramen.

9. Placera skärmkabelns stötdämpare i den inre ramen och över de vikta delarna av skärmens flexkablar enligt bilden.

10. Rikta in skärmens flexkabelklämmor runt kanten på skärmkabelns stötdämpare (1). För sedan in skärmens flexkablar i mellanrummet mellan den inre ramen och moderkortet (2).

11. Tryck ned skärmens flexkabelklämmor över stötdämparna och på den inre ramen.

12. Tryck fast ändarna av strömflexkabeln till skärmens bakgrundsbelysning (1), FaceTime HD-kamerans flexkabel (2) och eDP-flexkabeln (3) på kontakterna på moderkortet.

13. Placera skärmens två kontakthöljen över kontakterna till strömflexkabeln för skärmens bakgrundsbelysning, flexkabeln för FaceTime HD-kameran och eDP-flexkabeln. Använd sedan den blå vridmomentnyckeln och 3IP-biten för att sätta tillbaka de fyra 3IP-skruvarna (923-10094) i höljena.

14. Tryck änden på lockvinkelsensorns flexkabel mot kontakten.

15. Placera lockvinkelsensorns kontakthölje över änden av lockvinkelsensorns flexkabel. Använd sedan den blå vridmomentnyckeln och 3IP-biten för att sätta tillbaka de två 3IP-skruvarna (923-06854) i lockvinkelsensorns kontakthölje.

Sätt tillbaka följande delar för att slutföra återmonteringen:

Varning

När du har slutfört alla borttagnings- och återmonteringssteg kan du läsa om hur du startar Systemkonfiguration.