Touch ID-kort till MacBook Pro (14 tum, nov 2023)

Innan du börjar

Varning

• Läs Batterisäkerhet och följ riktlinjerna för hantering av arbetsyta och batteri innan du börjar.

Ta bort följande delar innan du börjar:

Verktyg

• ESD-säker pincett

• Kaptontejp (922-1731)

• Nylonpetverktyg (svart) (922-5065)

• Vridmomentnyckel (blå, 0,65 kgf cm) (923-0448)

• Vridmomentnyckel (turkos, 0,75 kgf cm) (923-08085)

• Halvmåneformad Torx Plus 3IP-bit 44 mm (923-08468)

• Justeringssats för Touch ID (923-03032)

Se en fullständig lista över verktyg som krävs vid alla reparationer.

Varning

För den här proceduren krävs Systemkonfiguration. När du har slutfört alla borttagnings- och återmonteringssteg kan du läsa om hur du startar Systemkonfiguration.

Viktigt! Denna procedur kan kräva ett paket med mellanlägg för Touch ID-kort, som endast levereras med ett nytt Touch ID-kort. Det är inte en separat beställningsbar del.

Borttagning

1. Ställ datorn på sidan med skärmen öppen. Tryck sedan på Touch ID-knappen några gånger för att känna av dess rörelse.

2. Stäng skärmen och placera datorn på bordet med skärmen nedåt.

3. Dra försiktigt bort Touch ID-kortets flexkabel från det Y-formade höljet.

4. Använd den blå vridmomentnyckeln och 3IP-biten för att lossa på en 3IP-skruv (923-06940) från det Y-formade höljet.

•  Var försiktig! Lossa inte skruven mer än en moturs rotation för att undvika att skruven skadas.

5. Använd den blå vridmomentnyckeln och 3IP-biten för att ta bort en 3IP-skruv (923-06940) från det Y-formade höljet.

6. Använd en ESD-säker pincett för att dra ut det Y-formade höljet från under den lösa skruven. Ta sedan bort höljet från det övre höljet och spara det till återmonteringen.

7. Använd den blå vridmomentnyckeln och 3IP-biten för att ta bort de sex 3IP-skruvarna från Touch ID-kortets flexibla hölje.

• Två 3IP-skruvar i mitten (923-06942) (1)

• Fyra yttre 3IP-skruvar (923-06955) (2)

8. Använd en ESD-säker pincett för att ta bort Touch ID-kortets flexibla hölje från det övre höljet. Spara den till återmonteringen.

• Viktigt! Lägg märke till höljets riktning för att kunna sätta tillbaka det.

9. Öppna bildskärmen och ställ upp datorn på kant.

10. Stöd Touch ID-kortet (1) när du för Touch ID-flexkabeln (2) genom skåran i det övre höljet.

• Viktigt!

• Om Touch ID-kortet inte klickade ordentligt innan du tog bort det eller om du installerar ett nytt Touch ID-kort fortsätter du till borttagningssteg 11 för att ta bort Touch ID-mellanlägget.

• Om du sätter tillbaka det ursprungliga Touch ID-mellanlägget går du vidare till återmonteringssteg 5.

11. Placera datorn upprätt. Sära på spetsarna på den ESD-säkra pincetten och använd den ena spetsen för att ta bort mellanlägget från den cirkulära försänkningen under Touch ID-kortet.

•  Var försiktig! Se till att flexkablarna är placerade inuti det övre höljet. Placera sedan datorn på en ren yta för att undvika att inre delar skadas.

• Obs! Mellanlägget sitter fast på det övre höljet.

Återmontering

• Viktigt!

• Om du byter ut Touch ID-kortet eller justerar knapptryckets känsla kan du behöva byta Touch ID-mellanlägget. Följ återmonteringsstegen 1 till 4 för att installera ett nytt mellanlägg.

• Om du byter ut Touch ID-kortet och använder det ursprungliga mellanlägget eller sätter tillbaka det ursprungliga Touch ID-kortet går du vidare till återmonteringssteg 5.

1. Placera datorn upprätt med skärmen fortfarande öppen.

•  Var försiktig! Se till att flexkablarna är placerade inuti det övre höljet. Placera sedan datorn på en ren yta för att undvika att inre delar skadas.

2. Använd den ESD-säkra pincetten för att ta det mellanstora Touch ID-mellanlägget från paketet med mellanlägg.

• Obs! Mellanlägget är svart på den självhäftande sidan och silverfärgat på den motsatta sidan.

3. Rikta in Touch ID-mellanlägget i den försänkta cirkeln i det övre höljet med den självhäftande sidan nedåt.

4. Tryck försiktigt på Touch ID-mellanlägget i 15 sekunder för att fästa det vid det övre höljet.

5. Öppna bildskärmen och ställ upp datorn på kant.

6. För Touch ID-flexkabeln genom skåran i det övre höljet. Placera sedan Touch ID-kortet i öppningen i övre höljet.

• Viktigt! Om du installerar ett nytt Touch ID-kort ska du inte ta bort skyddsfilmen eller släppskikten än.

7. Stäng skärmen och placera datorn på bordet med skärmen nedåt.

8. Använd en ESD-säker pincett för att placera Touch ID-kortets flexibla hölje enligt bilden.

• Viktigt! Se till att Touch ID-kortets flexibla hölje är monterat med rätt sida upp.

9. Använd den blå vridmomentnyckeln och 3IP-biten för att delvis sätta tillbaka följande sex 3IP-skruvar:

• Viktigt! Sluta dra åt skruvarna när skruvhuvudena vidrör Touch ID-kortets flexibla hölje och innan du känner motstånd.

• Två 3IP-skruvar i mitten (923-06942) (1)

• Fyra yttre 3IP-skruvar (923-06955) (2)

10. Placera datorn upprätt med skärmen öppen.

11. Centrera Touch ID-knappen så att mellanrummen på varje sida är lika stora och Touch ID-knappen är i linje med funktionstangenterna.

12. Sätt sedan två Y-formade inriktningsverktyg mot Touch ID-knappen. Fäst de Y-formade verktygen i hörnkanterna med kaptontejp.

• Obs! Om du installerar ett nytt Touch ID-kort tar du bort skyddsfilmen från Touch ID-knappen.

13. Se till att Touch ID-knappen hålls på plats av de Y-formade verktygen när du stänger skärmen. Placera sedan datorn på bordet med skärmen nedåt.

14. Använd den turkosa vridmomentnyckeln och 3IP-biten för att helt sätta tillbaka de två 3IP-skruvarna i mitten.

15. Använd den blå vridmomentnyckeln och 3IP-biten för att delvis sätta tillbaka den övre vänstra 3IP-skruven.

• Viktigt! Sluta dra åt skruven när du känner motstånd och innan vridmomentnyckeln klickar.

16. Använd den blå vridmomentnyckeln och 3IP-biten för att helt sätta tillbaka de fyra 3IP-skruvarna i den ordning som visas.

17. Ställ datorn på sidan med skärmen öppen.

18. Titta precis ovanför Touch ID-knappen. Utrymmet på varje sida ska vara lika stort och Touch ID-knappen ska vara i linje med funktionstangenterna.

• Viktigt:

• Om utrymmet runt sidorna är lika stora går du vidare till återmonteringssteg 27.

• Om utrymmet runt sidorna är olika stora fortsätter du med steg 19 till 26 för att justera Touch ID-knappen på nytt.

19. Håll skärmen öppen med datorn på sidan. Vrid datorn för att komma åt skruvarna.

20. Använd den turkosa vridmomentnyckeln och 3IP-biten för att lossa på de två 3IP-skruvarna i mitten.

21. Ta bort kaptontejpen och de Y-formade justeringsverktygen.

22. Centrera Touch ID-knappen så att mellanrummen på varje sida är lika stora och Touch ID-knappen är i linje med funktionstangenterna.

23. Sätt de två Y-formade inriktningsverktyg mot Touch ID-knappen enligt bilden. Fäst de Y-formade verktygen i hörnkanterna med kaptontejp.

24. Håll skärmen öppen med datorn på sidan. Vrid datorn för att komma åt den andra sidan.

25. Använd den turkosa vridmomentnyckeln och 3IP-biten för att helt sätta tillbaka de två 3IP-skruvarna i mitten.

26. Titta precis ovanför Touch ID-knappen. Utrymmet på varje sida ska vara lika stort och Touch ID-knappen ska vara i linje med funktionstangenterna.

• Viktigt:

• Om utrymmet runt sidorna är lika stora fortsätter du till återmonteringssteg 27.

• Om utrymmet runt sidorna inte är jämnt upprepar du borttagningssteg 2 till 10. Upprepa sedan återmonteringsstegen.

27. Ta bort kaptontejpen och de Y-formade justeringsverktygen.

28. Tryck på Touch ID-knappen för att säkerställa att du kan känna ett klick.

• Viktigt!

• Om Touch ID-knappen känns för lös upprepar du alla borttagningssteg. Upprepa sedan återmonteringsstegen med ett större Touch ID-mellanlägg.

• Om Touch ID-knappen känns för styv eller inte klickar upprepar du alla borttagningssteg. Upprepa sedan återmonteringsstegen med ett mindre Touch ID-mellanlägg.

29. Stäng skärmen och placera datorn på bordet med skärmen nedåt.

30. Använd den ESD-säkra pincetten för att positionera det Y-formade höljet i det övre höljet (1). Se till att skåran är under den lösa skruven (2).

31. Använd den blå vridmomentnyckeln och 3IP-biten för att helt sätta tillbaka de två 3IP-skruvarna (923-06940) i det Y-formade höljet.

32. Tryck försiktigt på Touch ID-kortets flexkabel för att fästa den på det Y-formade höljet.

• Viktigt! Om Touch ID-kortets flexkabel inte är i linje med det Y-formade höljet kan en del av flexkabeln ha fastna mellan Touch ID-knappen och det övre höljet. Upprepa borttagningssteg 1 till och med 10 och följ sedan återmonteringssteg 5 till och med 32 för att säkerställa korrekt placering av flexkabeln och höljet.

Sätt tillbaka följande delar för att slutföra återmonteringen:

Varning

När du har slutfört alla borttagnings- och återmonteringssteg kan du läsa om hur du startar Systemkonfiguration.