Styrplatta och flexkabel för styrplatta för MacBook Pro (16 tum, 2023)

Innan du börjar

Varning

Läs Batterisäkerhet och följ riktlinjerna för hantering av arbetsyta och batteri innan du börjar.

Ta bort följande del innan du börjar:

Bottenplatta

Verktyg

• Justerbar vridmomentnyckel (10–34 Ncm)

• ESD-säker pincett

• Verktyg för förskjutning av mellanrum

• Kaptontejp

• Nylonpetverktyg (svart)

• Klisterlappar (7,5 x 7,5 cm)

• Torx T5-bit

Viktigt

Denna procedur kan kräva ett paket med mellanlägg för styrplattan. Paketet levereras endast med en ny styrplatta. Det går inte att beställa separat.

Borttagning

1. Öppna skärmen till en 90-graders vinkel. Placera sedan datorn på bordets kant med bildskärmen hängande nedåt.

2. Använd den justerbara vridmomentnyckeln för 10 till 34 Ncm och T5-biten för att ta bort de tio yttre T5-skruvarna (923-06953).

3. Använd den justerbara vridmomentnyckeln för 10 till 34 Ncm och T5-biten för att ta bort de tre inre T5-skruvarna (923-06954).

4. Håll batterihöljet i kanterna. Lyft sedan upp det från det övre höljet.

5. Ta försiktigt bort flexkabeln för styrplattan från batteriet.

6. Lyft upp datorn från bordet och låt flexkabeln för styrplattan passera genom öppningen i det övre höljet. Låt styrplattan ligga plant på bordet så att mellanläggen hålls på plats.

• Viktigt

• Om mellanläggen faller ut måste de sättas tillbaka på sina ursprungliga platser. Om

du inte kan avgöra var mellanläggen ursprungligen var placerade så byter du ut dem. Ett paket med nya mellanlägg kan endast fås med en ny styrplatta.

• Paketet med nya mellanlägg kanske inte innehåller tillräckligt många runda mellanlägg för att byta ut alla fem. Behåll de runda mellanläggen från den borttagna styrplattan så att du kan använda dem om de behövs vid återmonteringen.

7. Placera datorn på bordets kant med bildskärmen hängande nedåt.

8. Lägg batterihöljet på batteriet. Tryck sedan in de svarta flikarna i klämmorna på det övre höljet tills du hör ett klick.

• Viktigt! Om du sätter tillbaka den befintliga styrplattan men flexkabeln för styrplattan är skadad, fortsätter du till steg 9. Om du återmonterar den befintliga styrplattan och flexkabeln för styrplattan eller monterar en ny styrplatta, går du vidare till återmontering.

9. Fäll upp låsspärren för kontakten till styrplattans flexkabel (1). Dra sedan ut änden av styrplattans flexkabel ur kontakten (2).

Återmontering

Viktigt

• Om du återmonterar den befintliga styrplattan men byter ut flexkabeln för styrplattan ska du slutföra steg 1.

• Om du monterar nya mellanlägg för styrplattan ska du slutföra återmonteringssteg 2. Annars går du vidare till steg 3.

1. För in änden på den nya flexkabeln för styrplattan i kontakten på styrplattan (1). Fäll sedan ned låsspärren (2).

2. Använd en ESD-säker pincett för att montera de nya mellanläggen för styrplattan. Placera fyra längre mellanlägg på de yttre skruvhålen (1). Placera sedan fem mindre cirkulära mellanlägg på de mittersta skruvhålen (2).

• Viktigt

• Den nya styrplattan levereras med tre mellanläggsstorlekar (0,200 mm, 0,250 mm och 0,300 mm). Börja med det 0,250 mm tjocka mellanlägget. Använd tunnare eller tjockare mellanlägg för att justera inriktningen i steg 14.

• Om paketet med nya mellanlägg inte innehåller tillräckligt många runda mellanlägg för att byta ut alla fem, kan du återanvända de tre runda mellanläggen i mitten från den borttagna styrplattan i det här steget. Om paketet med nya mellanlägg innehåller tillräckligt många byter du ut alla runda mellanlägg mot nya mellanlägg.

3. Håll batterihöljet i kanterna och lyft upp det från det övre höljet.

4. Se till att styrplattan ligger plant på bordet med flexkabeln för styrplattan utdragen bort från dig.

5. För tillbaka flexkabeln för styrplattan genom öppningen i det övre höljet.

6. Sänk långsamt ned datorn över styrplattan och rikta in skruvhålen i det övre höljet mot skruvhålen i styrplattan. Låt skärmen hänga över bordets kant.

7. Lägg flexkabeln för styrplattan platt.

• Viktigt! Fäst inte flexkabeln för styrplattan på batteriet ännu.

8. Sätt batterihöljet på batteriet och tryck in de svarta flikarna i klämmorna på det övre höljet tills du hör ett klick.

9. Använd den justerbara vridmomentnyckeln för 10 till 34 Ncm och T5-biten för att delvis sätta tillbaka de fyra yttre T5-hörnskruvarna (923-06953) i de yttre skruvhålen på hörnet för att rikta in styrplattan.

10. Vänd på datorn. Sätt in fyra mellanrum i styrplattans hörn. Skydda varje mellanrum med en bit kaptontejp.

11. Placera datorn på bordets kant med bildskärmen hängande nedåt.

12. Ställ in vridmomentvärdet för den justerbara vridmomentnyckeln för 10 till 34 Ncm på 16 Ncm. Använd sedan den justerbara vridmomentnyckeln och T5-biten för att helt sätta tillbaka de fyra yttre T5-hörnskruvarna.

13. Placera datorn upprätt. För att kontrollera att styrplattans ovansida är på rätt höjd kan du rikta in en klisterlapp på styrplattans övre kant. Se till att klisterlappen ligger dikt an mot det övre höljet.

14. För att kontrollera att den nedre delen av styrplattan är på rätt höjd, lägger du två klisterlappar på varandra på styrplattans nedre kant. Se till att de två klisterlapparna ligger dikt an mot det övre höljet.

15. Om styrplattan har rätt höjd fortsätter du till steg 16. Om styrplattans kanter är högre eller lägre än det övre höljet ska du ta bort klisterlappar, mellanrum och kaptontejp. Placera datorn på bordets kant med bildskärmen hängande nedåt. Använd den justerbara vridmomentnyckeln för 10 till 34 Ncm och T5-biten för att ta bort de fyra yttre T5-hörnskruvarna och upprepa borttagningssteg 2 till 7. Följ sedan återmonteringssteg 1 till och med 14.

• Viktigt

• Om styrplattan är högre än det övre höljet använder du de tunnare mellanläggen på 0,200 mm.

• Om styrplattan är lägre än det övre höljet använder du de tjockare mellanläggen på 0,300 mm.

16. Placera datorn på bordets kant med bildskärmen hängande nedåt.

17. Använd den justerbara vridmomentnyckeln för 10 till 34 Ncm och T5-biten för att delvis sätta tillbaka de tre inre T5-skruvarna (923-06954).

18. Använd den justerbara vridmomentnyckeln för 10 till 34 Ncm och T5-biten för att delvis sätta tillbaka de återstående sex yttre T5-skruvarna (923-06953).

19. Använd den justerbara vridmomentnyckeln för 10 till 34 Ncm och T5-biten för att helt sätta tillbaka alla 13 skruvar till 16 Ncm.

20. Håll batterihöljet i kanterna och lyft upp det från det övre höljet.

21. Tryck försiktigt längst med styrplattans flexkabel för att fästa den mot batteriet.

• Viktigt! Om du installerar en ny flexkabel för styrplattan ska du ta bort den självhäftande baksidan innan du fäster flexkabeln på batteriet.

22. Sätt batterihöljet på batteriet och tryck in de svarta flikarna i klämmorna på det övre höljet tills du hör ett klick.

23. Vänd på datorn. Använd sedan den platta sidan av det svarta petverktyget för att lyfta bort mellanrummen och kaptontejpen från styrplattan.

Sätt tillbaka följande del för att slutföra återmonteringen: