Om säkerhetsinnehållet i tvOS 13.3

I det här dokumentet beskrivs säkerhetsinnehållet i tvOS 13.3.

Om säkerhetsuppdateringar från Apple

Apple skyddar sina kunder genom att aldrig avslöja, diskutera eller bekräfta säkerhetsproblem innan en fullständig utredning har genomförts och alla nödvändiga appkorrigeringar eller utgåvor är tillgängliga. De senaste uppdateringarna visas på sidan Säkerhetsuppdateringar från Apple.

Apples säkerhetsdokument hänvisar till sårbarheter med hjälp av CVE-ID när det är möjligt.

Mer information om säkerhet finns på sidan om Apples produktsäkerhet.

tvOS 13.3

Släpptes 10 december 2019

CFNetwork

Tillgängligt för: Apple TV 4K och Apple TV HD

Effekt: En angripare med privilegierad nätverksposition kunde kringgå HSTS för ett begränsat antal specifika överordnade domäner som tidigare inte fanns i den förhämtade HSTS-listan

Beskrivning: Ett konfigurationsproblem åtgärdades med ytterligare begränsningar.

CVE-2019-8834: Rob Sayre (@sayrer)

Lades till 4 april 2020

CFNetwork Proxies

Tillgängligt för: Apple TV 4K och Apple TV HD

Effekt: En app kan få högre behörighet

Beskrivning: Problemet åtgärdades med förbättrade kontroller.

CVE-2019-8848: Zhuo Liang på Qihoo 360 Vulcan Team

FaceTime

Tillgängligt för: Apple TV 4K och Apple TV HD

Effekt: Behandling av skadlig video via FaceTime kan leda till körning av opålitlig kod

Beskrivning: Ett problem med läsning utanför gränserna åtgärdades genom förbättrad indatavalidering.

CVE-2019-8830: natashenka på Google Project Zero

Kernel

Tillgängligt för: Apple TV 4K och Apple TV HD

Effekt: En app kan köra opålitlig kod med kernelbehörighet

Beskrivning: Ett minnesfel åtgärdades genom borttagning av den sårbara koden.

CVE-2019-8833: Ian Beer på Google Project Zero

Kernel

Tillgängligt för: Apple TV 4K och Apple TV HD

Effekt: En app kan köra opålitlig kod med kernelbehörighet

Beskrivning: Ett minnesfel åtgärdades genom förbättrad minneshantering.

CVE-2019-8828: Cim Stordal på Cognite

CVE-2019-8838: Dr. Silvio Cesare på InfoSect

libexpat

Tillgängligt för: Apple TV 4K och Apple TV HD

Effekt: Tolkning av en skadligt XML-fil kan leda till att användarinformation avslöjas

Beskrivning: Problemet åtgärdades genom att uppdatera till expat version 2.2.8.

CVE-2019-15903: Joonun Jang

libpcap

Tillgängligt för: Apple TV 4K och Apple TV HD

Effekt: Flera problem i libpcap

Beskrivning: Flera problem åtgärdades genom att uppdatera till libpcap version 1.9.1

CVE-2019-15161

CVE-2019-15162

CVE-2019-15163

CVE-2019-15164

CVE-2019-15165

Lades till 6 april 2020

Security

Tillgängligt för: Apple TV 4K och Apple TV HD

Effekt: En app kan köra opålitlig kod med systembehörighet

Beskrivning: Ett minnesfel åtgärdades genom förbättrad minneshantering.

CVE-2019-8832: Insu Yun på SSLab vid Georgia Tech

WebKit

Tillgängligt för: Apple TV 4K och Apple TV HD

Effekt: Besök på en webbplats med skadligt innehåll kan avslöja vilka sidor användaren har besökt

Beskrivning: Ett problem med att information avslöjades fanns i hanteringen av API:et för lagringsåtkomst. Problemet åtgärdades med förbättrad logik.

CVE-2019-8898: Michael Kleber på Google

Lades till 11 februari 2020, uppdaterades 20 februari 2020

WebKit

Tillgängligt för: Apple TV 4K och Apple TV HD

Effekt: Bearbetning av skadligt webbinnehåll kan leda till körning av opålitlig kod

Beskrivning: Flera minnesproblem åtgärdades genom förbättrad minneshantering.

CVE-2019-8835: En anonym forskare i samarbete med Trend Micros Zero Day Initiative, Mike Zhang på Pangu Team

CVE-2019-8844: William Bowling (@wcbowling)

WebKit

Tillgängligt för: Apple TV 4K och Apple TV HD

Effekt: Bearbetning av skadligt webbinnehåll kan leda till körning av opålitlig kod

Beskrivning: Ett uaf-fel åtgärdades genom förbättrad minneshantering.

CVE-2019-8846: Marcin Towalski på Cisco Talos

Ytterligare tack

Core Data

Vi vill tacka natashenka på Google Project Zero för hjälpen.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.