Uppdatera den fasta mjukvaran på din AirPort-basstation

Använd AirPort-verktyg för att uppdatera en AirPort-basstation, bland annat basstationerna AirPort Time Capsule, AirPort Extreme eller AirPort Express.

Apple erbjuder regelbundet programuppdateringar (kallas uppdateringar av fast mjukvara) som förbättrar prestanda och funktioner hos AirPort. Så här ser du till att din basstation är uppdaterad.

Innan du börjar

• Se till att både basstationen och Mac- eller iOS-enheten (iPhone, iPad eller iPod touch) är anslutna till internet. Läs om vad du ska göra om din Mac inte ansluter till internet eller om din iPhone eller iPad inte ansluter till internet.

• Om din basstation håller på med en Time Machine-säkerhetskopia eller delar en hårddisk på nätverket, ser du till att inga enheter använder den hårddisken. Uppdatering av en AirPort-basstation gör att den och dess nätverkstjänster tillfälligt blir otillgängliga.

Starta om basstationen

1. Öppna AirPort-verktyg Om du har fler än en basstation startar du om den primära basstationen sist.

2. Ange lösenordet för basstationen om du uppmanas till det.

3. På Mac väljer du Basstation > Starta om från menyraden. På din iPhone eller iPad trycker du på basstationens namn i AirPort-verktyg och trycker sedan på Ändra > Avancerat > Starta om basstation.

Om du inte kan starta om med hjälp av AirPort-verktyg tar du helt enkelt loss strömkabeln och sätter sedan in den igen.

Airport-verktyg på Mac

AirPort-verktyg visar en översiktsbild av ditt wifi-nätverk Den primära basstationen (i det här exemplet Home) är ansluten till internet via ditt modem.

Sök efter uppdatering av fast mjukvara

När du har startat om din basstation väljer du basstationen i AirPort-verktyg för att visa information om det. Har du flera basstationer börjar du med den som är längst bort från din primära basstation.

På Mac finns en Uppdatera-knapp i popupmenyn som visar när en uppdatering är tillgänglig. Klicka på knappen Uppdatera för att installera uppdateringen.

Airport-verktyg på Mac

På en iPhone- eller iPad-enhet visas ett numrerat märke intill Version på skärmen för detaljer när en uppdatering är tillgänglig. Tryck på Version och sedan på Hämta och installera.

Airport-verktyg på iPhone

Basstationen startar automatiskt om när uppdateringen har installerats. Upprepa stegen för alla basstationer du använder. Sist uppdaterar du den primära basstationen.

Senaste uppdateringarna

Basstation

Senaste fasta mjukvaran

Så hämtar och installerar du denna fasta mjukvara

AirPort Time Capsule 802.11ac

AirPort Extreme 802.11ac

Version 7.9.1

• Mac: Använd AirPort-verktyg 6.3.2 eller senare som ligger i mappen Verktyg som du hittar i mappen Program.*

• iPhone, iPad: Använd Airport-verktyg 1.3.4 eller senare för iOS 7.1 eller senare.

AirPort Time Capsule 802.11n

AirPort Extreme 802.11n

Version 7.8.1

• Mac: Använd AirPort-verktyg 6.3.2 eller senare som ligger i mappen Verktyg som du hittar i mappen Program.*

• iPhone, iPad: Använd Airport-verktyg 1.3.4 eller senare för iOS 7.1 eller senare.

• PC: Använd AirPort-verktyg 5.6.1

AirPort Express 802.11n

Version 7.8.1

• Mac: Använd AirPort-verktyg 6.3.2 eller senare som ligger i mappen Verktyg som du hittar i mappen Program.*

• iPhone, iPad: Använd Airport-verktyg 1.3.4 eller senare för iOS 7.1 eller senare.

AirPort Express (original)

Version 6.3

* På Mac-datorer med OS X Mountain Lion eller Lion, använd AirPort-verktyg 6.3.1. På datorer med Snow Leopard eller Leopard, använd AirPort-verktyg 5.6.1