Kompatibilitet för 32-bitarsappar med macOS High Sierra 10.13.4 och senare

Om övergången till 64-bitarsteknik och hur det påverkar 32-bitarsappar.

Apple påbörjade övergången till 64-bitarshårdvara och -mjukvara till Mac-datorer för mer än tio år sedan och alla moderna Mac-datorer innehåller nu kraftfulla 64-bitarsprocessorer som kan köra avancerade 64-bitarsappar. Dessa appar kan komma åt betydligt mer minne, utnyttja snabbare systemprestanda och dra nytta av teknik som definierar dagens Mac-upplevelse.

Apple har arbetat med utvecklare för att genomföra övergången av deras appar. 2018 informerade Apple utvecklarna om att macOS Mojave blir den sista versionen av macOS som kommer att köra 32-bitarsappar. Med macOS Catalina är 32-bitarsappar inte längre kompatibla med macOS.

Om du får en varning om en 32-bitarsapp

Du får se en av dessa varningar när du försöker öppna en 32-bitarsapp:

[appens namn] måste uppdateras.

Den här appens utvecklare måste uppdatera den så att den fungerar med den här versionen av macOS. Kontakta utvecklaren för mer information.

[appnamn] är inte optimerad för din Mac och måste uppdateras.

Den här appen kommer inte att fungera med kommande versioner av macOS och måste uppdateras för att förbättra kompatibiliteten. Kontakta utvecklaren för mer information.

När du installerar macOS kan du se en lista över nyligen använda 32-bitarsappar. Du kan granska den här listan innan du väljer om du vill fortsätta med installationen. Du kan också se en förbudssymbolNo alt supplied for Image över symbolen för varje 32-bitarsapp i Finder som meddelar dig att appen inte kan öppnas.

För alla 32-bitarsappar kan du kontakta utvecklaren

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.