Programuppdatering iOS 5

Den här uppdateringen innehåller över 200 nya funktioner.

* Normala mobildataavgifter kan tillämpas. Meddelanden skickas som SMS om iMessage inte är tillgängligt, mobiloperatörens avgifter tillämpas.

För mer information om säkerhetsinnehållet i den här uppdateringen, gå till: http://support.apple.com/sv-se/HT1222

Om du vill ha uppdateringen eller har problem med att uppdatera kan du läsa mer.

iOS 5.1.1

Den här uppdateringen innehåller förbättringar och buggfixar, bland annat:

• Förbättrar tillförlitligheten vid användning av HDR när kameran har öppnats med genvägen från låst skärm.

• Löser problem som kunde förhindra nya iPad från att växla mellan 2G- och 3G-nätverk.

• Löser problem som under vissa förhållanden påverkade videouppspelning via AirPlay.

• Förbättrad tillförlitlighet vid synkronisering av bokmärken och läslista i Safari.

• Löser ett problem som gjorde att varningen ”Kan inte köpa” ibland visades efter avklarat inköp.

För mer information om säkerhetsinnehållet i den här uppdateringen, gå till: http://support.apple.com/sv-se/HT1222

iOS 5.1

Den här uppdateringen innehåller förbättringar och buggfixar, bland annat:

• Japanskt språkstöd för Siri (tillgänglighet kan variera under introduktionsperioden).

• Bilder kan nu raderas från bildströmmen.

• Nu finns det alltid en genväg till kamerafunktionen på den låsta skärmen för iPhone 4S, iPhone 4, iPhone 3GS och iPod touch (fjärde generationen).

• Kamerans ansiktsavsökning markerar nu alla upptäckta ansikten.

• Kameraprogrammet i iPad har ny design.

• Genius-mixar och Genius-spellistor finns tillgängliga för användare av iTunes-matchning.

• Ljud i TV-program och filmer har optimerats för att låta högre och klarare på iPad.

• Podcastreglagen på iPad kan nu styra uppspelninghastighet och har en 30-sekunders bakåtspolningsfunktion.

• Fixar buggar som påverkar batterilivslängden.

• Löser ett problem som ibland gjorde att ljudet försvann under utgående samtal.

För mer information om säkerhetsinnehållet i den här uppdateringen, gå till: http://support.apple.com/sv-se/HT1222

iOS 5.0.1

Den här uppdateringen innehåller förbättringar och buggfixar, bland annat:

• Fixar buggar som påverkar batterilivslängden.

• Lägger till Multitasking-gester för den första iPad-modellen.

• Löser problem med dokumentmolnet.

• Förbättrar dikteringsfunktionen för australiska användare.

För mer information om säkerhetsinnehållet i den här uppdateringen, gå till: http://support.apple.com/sv-se/HT1222

iOS 5

Den här uppdateringen innehåller över 200 nya funktioner, bland annat:

Notiser

• Svep nedåt från övre delen av skärmen när som helst så visas alla notiser samlade i Notiscenter.

• Nya notiser visas en kort stund högst upp på skärmen.

• Visa notiser även på en låst skärm.

• För notisens programsymbol till höger på den låsta skärmen så förs du direkt till det programmet.

iMessage

• Utbyt obegränsat antal text-, bild- och videomeddelanden med andra som använder iOS 5.

• Se när meddelanden har levererats och lästs.

• Gruppmeddelanden och säker kryptering.

• Fungerar över både mobilnät och Wi-Fi.*

Tidningskiosk

• Organiserar automatiskt tidningsprenumerationer på hemskärmen.

• Visar det senaste numrets omslag.

• Hämtar nya nummer i bakgrunden.

Påminnelser för hantering av att-göra-listor

• Synkroniseras med iCloud, iCal och Outlook.

• Platsbaserade påminnelser, som aktiveras när du anländer till eller lämnar en plats, för iPhone 4S och iPhone 4.

Inbyggt stöd för Twitter

• Logga in en gång i Inställningar så kan du skicka tweet från Kamera, Bilder, Kartor, Safari och YouTube.

• Lägg till platsinformation i dina tweet.

• Visa profilbilder och användarnamn från Twitter i Kontakter.

Förbättrade kamerafunktioner för enheter med kameror

• Tryck två gånger på hemknappen när enheten är i viloläge så visas en genväg till kameran på iPhone 4S, iPhone 4, iPhone 3GS och iPod touch (fjärde generationen).

• Använd knappen för högre volym som avtryckare.

• Du kan aktivera ett rutnät som hjälper dig balansera bilden.

• Använd nypgester för att zooma i sökaren.

• Svep för att komma till kamerarullen från sökaren.

• Tryck och håll fingret nedtryckt för att låsa fokus och exponering. iPad 2 och iPod touch (fjärde generationen) har endast stöd för exponeringslås.

Förbättrade bildfunktioner för enheter med kameror

• Beskär och rotera.

• Ta bort röda ögon.

• Förbättra med ett enda tryck.

• Organisera bilder i album.

Förbättringar i Mail

• Du kan nu formatera text med fetstil, kursivt och understrykning.

• Justera indrag.

• Flytta runt namn i adressfälten med drag-och-släpp.

• Flagga brev.

• Markera flera brev samtidigt som flaggade, lästa eller olästa.

• Anpassa Mails ljudnotiser.

• S/MIME

Förbättringar i Kalender

• Årsvy på iPad och ny veckovy för iPhone och iPod touch.

• Tryck för att skapa en aktivitet.

• Visa och lägg till bilagor i aktiviteter.

Förbättringar i Game Center

• Använd personliga bilder för ditt Game Center-konto.

• Jämför dina totala prestandapoäng med dina vänners.

• Hitta nya Game Center-vänner med hjälp vänrekommendationer och vänners vänner.

• Upptäck nya spel med hjälp av anpassade spelrekommendationer.

• AirPlay-spegling för iPad 2 och iPhone 4S

Multitasking-gester för iPad

• Nyp med fyra eller fem fingrar för att komma till hemskärmen.

• Svep uppåt så visas Multitasking-fältet.

• Svep åt vänster eller höger för att växla mellan program.

Inställning och aktivering sker nu på enheten med hjälp av inställningsassistenten

Trådlösa programuppdateringar utan anslutning till dator

Stöd för iCloud-funktioner:

• iTunes-molnet

• Bildström

• Dokumentmolnet

• Automatisk hämtning av program och böcker samt inköpshistorik

• Säkerhetskopiering

• Kontakter, kalendrar, e-post

• Hitta min iPhone

Omdesignat musikprogram för iPad

• Timvisa väderprognoser

• Aktiekurser i realtid

• Trådlös iTunes-synkronisering

Tangentbordsförbättringar

• Delat tangentbord för iPad.

• Förbättrad autokorrigering.

• Förbättrad inmatning för kinesiska och japanska.

• Nytt tangentbord för Emoji.

• Personlig ordlista för autokorrigering.

• Möjlighet att skapa kortkommandon för ord du använder ofta.

Hjälpmedelsförbättringar

• Möjlighet för att låta blixten lysa vid inkommande samtal och notiser på iPhone 4S och iPhone 4.

• Anpassade vibrationsmönster för inkommande samtal på iPhone.

• Nytt gränssnitt för användning av iOS med mobilitetsförhindrade inmatningsenheter.

• Möjlighet att låta enheten tala markerad text.

• Anpassad elementmärkning för VoiceOver.

Förbättringar i Exchange ActiveSync

• Synkronisera uppgifter trådlöst.

• Markera brev som flaggade, lästa eller olästa.

• Förbättrat stöd vid frånkopplat läge.

• Spara nya kontakter från en GAL-tjänst.

Mer än 1 500 nya API:er för utvecklare

Buggfixar

* Normala mobildataavgifter kan tillämpas. Meddelanden skickas som SMS om iMessage inte är tillgängligt, mobiloperatörens avgifter tillämpas.

För mer information om säkerhetsinnehållet i den här uppdateringen, gå till: http://support.apple.com/sv-se/HT1222