Om iOS 10-uppdateringar

iOS 10 innehåller prestandaförbättringar och nya spännande funktioner för iPhone och iPad.

iOS 10.3.4

iOS 10.3.4 åtgärdar ett problem som kunde påverka prestanda för GPS-platsinformation och som kunde leda till fel i datum och tid för systemet. Den här uppdateringen rekommenderas för alla användare.

Mer information om säkerhetsinnehållet i den här uppdateringen finns på https://support.apple.com/kb/HT201222

iOS 10.3.3

iOS 10.3.3 innehåller buggfixar och förbättrar säkerheten för din iPhone eller iPad.

Mer information om säkerhetsinnehållet i Apple-programuppdateringar finns på https://support.apple.com/sv-se/HT201222

iOS10.3.2

iOS 10.3.2 innehåller buggfixar och förbättrar säkerheten för din iPhone eller iPad.

Mer information om säkerhetsinnehållet i Apple-programuppdateringar finns på https://support.apple.com/sv-se/HT201222

iOS 10.3.1

iOS 10.3.1 innehåller buggfixar och förbättrar säkerheten för din iPhone eller iPad.

Mer information om säkerhetsinnehållet i Apple-programuppdateringar finns på https://support.apple.com/sv-se/HT201222

iOS 10.3

iOS 10.3 innehåller nya funktioner, bland annat möjligheten att hitta AirPods med hjälp av Hitta min iPhone och fler sätt att använda Siri med appar för betalning, skjutstjänster och appar från bilproducenter.

Hitta min iPhone

• Se var dina AirPods finns för tillfället eller var de senast registrerades.

• Spela upp ett ljud på en eller båda AirPods så att du lättare kan hitta dem.

Siri

• Stöd för att betala och kontrollera status för räkningar med hjälp av betalningsappar.

• Stöd för schemaläggning av skjutstjänster.

• Stöd för att kontrollera bränslenivån, låsstatus, slå på lyset och använda tutan med appar från bilproducenter.

• Cricketresultat och statistik från den indiska Premier League och International Cricket Council.

CarPlay

• Genvägar i statusraden så att du lätt får tillgång till de senast använda apparna.

• På skärmen Spelas nu i Apple Music får du tillgång till Nästa och albumen för låten som spelas för tillfället.

• Spellistor som kureras dagligen och nya musikkategorier i Apple Music.

Andra förbättringar och korrigeringar

• Hyr en film från iTunes en gång och se den på vilken som helst av dina enheter.

• Ny samlad översikt i Inställningar för din Apple-ID-kontoinformation, inställningar och enheter.

• Timvisa väderprognoser i Kartor om du använder 3D Touch på den aktuella temperaturen som visas.

• Stöd för att söka efter ”parkerad bil” i Kartor.

• Nu kan du radera en oönskad inbjudan i Kalender och rapportera den som skräppost.

• Appen Hem har stöd för att aktivera scenarier med hjälp av tillbehör med reglage och knappar.

• Appen Hem har stöd för batterinivå i tillbehör.

• Podcaster har stöd för 3D Touch och widgeten Idag så att du får tillgång till podcaster som har uppdaterats nyligen.

• Podcastprogram och avsnitt kan delas via Meddelanden med fullt stöd för uppspelning.

• Korrigerar ett problem som kunde förhindra att din aktuella plats visades i Kartor efter en nollställning av integritetsskyddet.

• Stabilitetsförbättringar i VoiceOver för Telefon, Safari och Mail.

Läs mer om säkerhetsinnehållet i Apples programuppdateringar på https://support.apple.com/sv-se/HT201222

iOS 10.2.1

iOS 10.2.1 har buggfixar och förbättrar säkerheten på iPhone och iPad.

Det ger också förbättrad strömhantering när arbetsbelastningen är som högst för att undvika oväntade avstängningar på iPhone.

Läs mer om säkerhetsinnehållet i Apples programuppdateringar på den här webbplatsen: https://support.apple.com/sv-se/HT201222

iOS 10.2

iOS 10.2 introducerar nya funktioner, inklusive TV-appen (endast i USA), en ny och enhetlig upplevelse med tillgång till dina TV-program och filmer från flera videoappar. Emoji-symboler har fått en ny utformning så att de är ännu snyggare och mer detaljerade. Dessutom har över 100 nya emoji-symboler tillkommit, inklusive nya symboler för ansikten, mat, djur, sport och yrken. Den här uppdateringen innehåller även stabilitetsförbättringar och buggfixar.

TV

• Använd ”Up Next” till att se vilka filmer och TV-serier som du tittar på för tillfället och fortsätt där du slutade.

• Få rekommendationer för nya filmer och TV-program i ”Watch Now”.

• Hitta nya appar och de senaste iTunes-releaserna i Store.

• Få tillgång till biblioteket för dina köp och hyrobjekt i iTunes.

Emoji-symboler

• Snyggt omdesignade emoji-symboler som är ännu mer detaljerade.

• Över 100 nya emoji-symboler inklusive nya symboler för ansikten, mat, djur, sport och yrken.

Bilder

• Förbättrar stabilitet och ger en snabbare bildhastighet för Live Photos.

• Förbättrar precisionen för grupperingar av liknande bilder på samma person i albumet Personer.

• Åtgärdar ett problem där Minnen kunde skapa ett minne från skärmbilder eller bilder på whiteboardtavlor eller kvitton.

• Åtgärdar ett problem där kameran fortsatte att vara inzoomad efter det att telefonen hade växlats tillbaka från Kamerarulle på iPhone 7 Plus.

• Extra stöd för digitala RAW-kameror.

Meddelanden

• Lägger till nya helskärmseffekter med kärlek och gnistregn i Meddelanden.

• Korrigerar ett fel som gjorde att tangentbordet ibland inte visades i Meddelanden.

Musik

• Svep uppåt på skärmen Spelas nu så får du enklare tillgång till Blanda, Repetera och Nästa.

• Välj hur du vill sortera spellistor, album och låtar i biblioteket.

News

• Artiklar som du har sparat för att läsa senare visas nu i det nya avsnittet ”Saved”.

• De bästa betalda artiklarna från kanaler som du prenumererar på visas nu i ett avsnitt för sig i ”For You”.

• Det är nu enklare än någonsin att gå till nästa artikel. Svep bara åt vänster eller tryck på ”Next Story” medan du läser.

Mail

• Löser ett problem som gjorde att arket Flytta fortsatte att visas på skärmen när ett Mail-meddelande hade arkiverats.

• Åtgärdar ett problem där ett långt tryck aktiverade funktionen för att kopiera och klistra in i Mail.

• Löser ett problem där fel meddelande kunde väljas när en Mail-konversation hade raderats.

Tillgänglighet

• Lägger till BraillePen14-stöd för VoiceOver.

• Åtgärdar ett problem där brailletabellen oväntat kunde ändras med VoiceOver.

• Åtgärdar ett problem där förbättrade Siri-röster ibland inte var tillgängliga för VoiceOver.

• Åtgärdar ett problem som gjorde att VoiceOver-användare inte kunde ändra ordningsföljd på poster i listor.

• Åtgärdar ett problem där det ibland inte gick att radera röstmeddelanden med Reglagestyrning.

Andra förbättringar och korrigeringar

• Lägger till stöd för notiser för HomeKit-tillbehör, inklusive fönsterskydd och sensorer för personer, rörelse, dörr/fönster, rök, kolmonoxid och vattenläckage.

• Lägger till stöd för notiser för HomeKit-tillbehör när programuppdateringar är tillgängliga för HomeKit-tillbehör.

• Förbättrar Bluetooth-prestanda och -anslutning med tredjepartstillbehör.

• Åtgärdar ett problem där bilderna på FaceTime-deltagare var oskarpa.

• Åtgärdar ett problem som kunde göra att FaceTime-samtal visades med felaktigt bildformat och bildriktning.

• Åtgärdar ett problem som hindrade att vissa visuella röstmeddelanden kunde spelas färdigt.

• Korrigerar ett problem med läsaren i Safari där artiklar kunde öppnas som tomma sidor.

• Åtgärdar ett problem som kunde leda till att Safari oväntat avslutades när ett objekt hade markerats som läst i läslistan.

Mer information om säkerhetsinnehållet i Apples programuppdateringar hittar du på https://support.apple.com/sv-se/HT201222

iOS 10.1.1

Den här uppdateringen korrigerar buggar inklusive ett problem där information i Hälsa inte kunde visas för vissa användare.

Du hittar mer information om säkerhetsinnehållet i Apple-programuppdateringar på https://support.apple.com/sv-se/HT201222

iOS 10.1

Kamera och Bilder

• Introducerar Porträttkamera för iPhone 7 Plus som skapar en djupeffekt som håller motivet skarpt och samtidigt gör bakgrunden snyggt oskarp (beta).

• Personnamn i appen Bilder sparas i iCloud-säkerhetskopior.

• Förbättrar visningen av bilder med breda färgrymder i rutnätsvyn i appen Bilder.

• Åtgärdar ett problem där en oskarp eller blinkande skärm visades för en del användare när appen Kamera öppnades.

• Åtgärdar ett problem som ledde till att Bilder avslutades för en del användare när iCloud-bildbibliotek aktiverades.

Kartor

• Kollektivtrafiksstöd för alla större tåg-, tunnelbane- och färjelinjer samt nationella busslinjer, liksom lokala bussystem i Tokyo, Osaka och Nagoya.

• Skyltbaserad navigering i kollektivtrafiken med layouter för alla underjordiska strukturer och gångvägar som sammanbinder stora stationer i kollektivtrafiksnätet.

• Jämförelse av biljettpriser vid val mellan olika kollektivtrafiksrutter.

Meddelanden

• Nytt alternativ för återuppspelning av bubbel- och helskärmseffekter.

• Effekter i Meddelanden kan spelas upp när Minska rörelse är aktiverat.

• Åtgärdar ett problem som kunde leda till att kontaktnamn visades felaktigt i Meddelanden.

• Åtgärdar ett problem som gjorde att Meddelanden kunde öppnas med en vit skärm.

• Åtgärdar ett problem som kunde förhindra att alternativet för skräprapportering visades för okända avsändare.

• Åtgärdar ett problem med saknat ljud i videor som spelats in och skickats i appen Meddelanden.

Apple Watch

• Lägger till distans och snittakt i träningssammanfattningar i appen Aktivitet för rullstol utomhus i löptakt och rullstol utomhus i gångtakt.

• Åtgärdar problem som kan ha förhindrat att spellistor från Musik synkroniserades till Apple Watch.

• Åtgärdar ett problem som förhindrade att inbjudningar och information visades i Aktivitetsdelning.

• Åtgärdar ett problem som tillät att Aktivitetsdelning uppdaterades via mobilnätet trots att det var manuellt avaktiverat.

• Löser ett problem som ledde till att en del appar från tredje part kraschade vid textinmatning.

Övriga förbättringar och buggfixar

• Förbättrar Bluetooth-anslutningen till tillbehör från tredje part.

• Förbättrar prestanda för AirPlay-dubblering när en enhet väcks ur vila.

• Åtgärdar ett problem som ledde till att uppspelning av köpt iTunes-innehåll inte fungerade när inställningen Visa iTunes-köp är avstängd.

• Åtgärdar ett problem där förhandsvisningen för vissa selfie-appar och ansiktsfilter som används med FaceTime-HD-kameran i iPhone 7 och iPhone 7 Plus inte visades i realtid.

• Åtgärdar ett problem i Hälsa där enskilda streck konverterades till separata tecken när tangentbordet för kinesisk handskrift användes.

• Förbättrar prestanda vid delning av webbplatser från Safari till Meddelanden.

• Åtgärdar ett problem i Safari som ledde till att webbförhandsvisningar inte visades på rätt sätt i flikvy.

• Åtgärdar ett problem som ledde till att vissa brev i Mail omformaterades med väldigt liten textstorlek.

• Åtgärdar ett problem som ledde till att en del HTML-brev formaterades felaktigt.

• Åtgärdar ett problem som i en del fall ledde till att sökfältet försvann i Mail.

• Åtgärdar ett problem som kunde förhindra att widgetar i vyn Idag uppdaterades vid öppning.

• Åtgärdar ett problem med widgeten Väder som ibland inte läste in data.

• Åtgärdar ett problem på iPhone 7 där klickinställningarna för hemknappen inte visades bland sökträffar.

• Åtgärdar ett problem som förhindrade att skräpvarningstillägg blockerade samtal.

• Löser ett problem som kunde förhindra att alarmljud hördes.

• Åtgärdar ett problem där ljuduppspelning via Bluetooth ledde till att Taptic Engine slutade ge feedback till en del användare.

• Löser ett problem som hindrade en del användare från att återskapa iCloud-säkerhetskopior.

Du hittar mer information om säkerhetsinnehållet i den här uppdateringen på https://support.apple.com/sv-se/HT201222

iOS 10.0.3

iOS 10.0.3 åtgärdar buggar inklusive ett problem där vissa användare temporärt kunde tappa mobiltäckningen.

Mer information om säkerhetsinnehållet i den här uppdateringen finns på https://support.apple.com/sv-se/HT201222

iOS 10.0.2

iOS 10.0.2 åtgärdar buggar och förbättrar stabiliteten för iPhone och iPad. Den här uppdateringen innehåller följande förbättringar:

• Åtgärdar ett problem som kunde göra att ljudreglage för hörlurar temporärt inte fungerade.

• Åtgärdar ett problem som gjorde att Bilder avslutades för vissa användare när iCloud-bildbibliotek aktiverades.

Mer information om säkerhetsinnehållet i den här uppdateringen finns på https://support.apple.com/sv-se/HT201222

iOS 10.0 - iOS 10.0.1

Meddelanden

• Uttrycksfulla meddelanden

• Med bubbeleffekter kan du skicka meddelanden högljutt eller diskret, med en smäll eller med osynligt bläck.

• Helskärmseffekter när du vill fira speciella ögonblick.

• Tapback för snabba svar på meddelanden, länkar och bilder.

• Handskrivna meddelanden rör sig som bläck på papper.

• Med Digital Touch kan du skicka skisser, tryck och hjärtslag.

• Tryck för att ersätta gör om din text till emoji-symboler med ett tryck.

• Innehållsrika länkar visar en förhandsvisning av webbsidor som du delar.

• iMessage-appar

• Ny App Store för iMessage.

• Använd möjligheterna med appar i Meddelanden till att dela och samarbeta med dina vänner.

• Hämta märken som du kan skicka och fästa på textbubblor och bilder.

Siri

• Siri kan nu användas tillsammans med följande typer av appar:

• Meddelandeappar till att skicka, söka och läsa upp textmeddelanden.

• VoIP-appar till att ringa telefonsamtal.

• Bildappar till att söka efter bilder och fotografier.

• Appar för skjutstjänster till att boka skjutsar.

• Betalningsappar till att göra personliga betalningar.

• Motionsappar till att starta, stoppa och pausa träningar.

• CarPlay-producentappar till att justera klimat, radio, säten och personliga inställningar.

Kartor

• Ett helt nytt utseende

• Proaktiva förslag för platser som det är troligt att du är på väg till, baserat på dina rutiner och dina kalenderhändelser.

• Förbättrad sökning med ett nytt utseende som innehåller märken, grupperade resultat och kategorifilter.

• Hem, arbete, favoritplatser och platser från kommande kalenderhändelser visas på kartan.

• Visar var din bil är parkerad via CarPlay eller Bluetooth.

• Vädret på platsen som visas.

• Tillägg

• Gör en bokning inifrån Kartor med hjälp av tillägg från deltagande bokningsappar.

• Boka en skjuts till en plats inifrån Kartor med hjälp av tillägg från deltagande appar för skjutstjänster.

• Förbättringar i steg-för-steg-färdbeskrivningar

• Sök efter bensinstationer, restauranger och kaféer längs rutten.

• Automatisk justering av översikten över vägen framför dig.

• Panorera och zooma under navigeringen.

• Alternativ för att undvika vägtullar och motorvägar.

Bilder

• Avancerad ansiktsigenkänning som har utformats med djup maskininlärning så att ansikten som liknar varandra automatiskt grupperas tillsammans.

• Objekt- och scenigenkänning för intelligent sökning efter bilder baserat på vad de innehåller, med hjälp av en avancerad datorbaserad syn som genomsöker enhetens lokala bibliotek.

• Album med platser så att du kan visa alla dina bilder, videor och Live Photos på en karta.

• Minnen

• Intelligent framhävande av glömda händelser, resor och människor, som presenteras i en vacker samling.

• Filmer med minnen redigeras automatiskt med temamusik, titlar och biografliknande övergångar.

• Med relaterade minnen blir det lätt att återupptäcka ännu fler bilder i samlingen, baserat på plats, tid, personer, scener och objekt.

• Dela enkelt med vänner och familj.

• Styrning av ljusstyrka använder områdesspecifika justeringar av ljusstyrka, högdagrar och kontrast.

Hem

• En ny Hem-app för säker styrning och administration av HomeKit-kompatibla tillbehör.

• Scener för att styra grupper med tillbehör med ett enda tryck.

• Innehållsrika meddelanden med snabbåtgärder för att styra tillbehör.

• Möjlighet att dela tillgång till hemmet med vänner och familj.

• Fjärråtkomst och automatisering av tillbehör med Apple TV eller iPad.

Apple Music

• En helt ny utformning av Apple Music gör hela upplevelsen enklare och tydligare.

• Navigera i biblioteket med en förbättrad meny och visa all hämtad musik som du kan spela upp på enheten när den är offline.

• Visa rekommendationer i För dig som framhäver blandningar, spellistor, album och Connect-inlägg – utvalt åt dig baserat på den musik och de artisterna som du älskar.

• Besök Bläddra om du lättare vill kunna se exklusiva släpp, hitta utvalda spellistor och upptäcka de viktigaste nya släppen – utvalt av våra redaktörer varje vecka.

• Lyssna på radio på ett enklare sätt – se tydligt vad som direktsänds på Beats 1, lyssna på dina favoritsändningar när du vill eller välj en utvald station för en valfri musikgenre.

• Spela musik med en förbättrad upplevelse av Spelas nu – svep uppåt om du vill visa tillgängliga låttexter och se eller ändra snabbt låtar som ligger först i kön.

Apple News

• En helt ny utformning i För dig lägger till djärv typografi, starka färger och uppdelade avsnitt som gör det lättare att hitta artiklar om specifika ämnen.

• Visa dagens viktigaste artiklar under Toppartiklar – uppdateras hela tiden av våra redaktörer.

• Hitta de populäraste artiklarna just nu under Trendande artiklar – väljs ut baserat på vad andra läser.

• Se alla dina artiklar grupperade i lättförståeliga avsnitt baserat på ämnena som du följer eller läser.

• Upptäck veckans bästa och mest intressanta artiklar under Artiklar i blickfånget – väljs ut av våra redaktörer.

• Dela artiklar på ett enklare sätt – tryck bara på symbolen för en artikel så kan du skicka den till en vän direkt från För dig.

• Få meddelanden om senaste nytt från några av de källor som du litar mest på.

• Prenumerera på dina favorittidskrifter och favorittidningar direkt i News.

• Med den nya personliga widgeten för Idag-vyn kan du få de senaste artiklarna kontinuerligt under dagen.

Upplevelse

• Håll upp för att väcka gör att skärmen automatiskt går ur viloläget när du lyfter upp iPhone.

• Innehållsrika meddelanden med stöd för information i realtid, ljud, bilder och videor.

• Vyn Idag har ett nytt utseende och stöd för helt nya widgetar för appar som Väder, Nästa, Kartor, Aktier med mera.

• Kontrollcenter är omdesignad med bättre åtkomstmöjligheter inklusive kort som är särskilt utformade för Hem och för musikuppspelning.

• Utökad användning av 3D Touch.

• Meddelanden på låsskärmen med stöd för en utökad översikt och åtkomst till snabbåtgärder.

• Nya snabbåtgärder för inbyggda appar som Väder, Aktier, Påminnelser, Hälsa, Hem, FaceTime, iCloud Drive och Inställningar.

• Widgetar för hemskärmen.

• Kontrollcenter för åtkomst till snabbåtgärder för Ficklampa, Timer, Kalkylator och Kamera.

• Rensa allt i Notiscenter.

QuickType

• Nya emoji-symboler, inklusive flera alternativ för kön på befintliga symboler, varianter av familjer med en förälder, regnbågsflagga och snygga nya designer på populära emoji-symboler.

• Kontextuella förutsägelser för aktuell plats, senaste adresser, kontaktuppgifter och lediga kalendertider med hjälp av djup neural nätverksteknik.

• Emoji-förutsägelser.

• Kalenderhändelser fylls i på ett intelligent sätt med hjälp av djup maskininlärningsteknik med information från dina konversationer i Mail och Meddelanden.

• Tangentbordsinmatning på flera språk ger dig nu möjlighet att skriva på två språk samtidigt utan att behöva byta tangentbord.

• Funktionen för att vila fingrarna på iPad-tangentbordet anpassar sig på ett intelligent sätt till ditt unika skrivmönster.

• Prediktiva textförslag använder nu en djup neural nätverksteknik för att kunna förutsäga texten med bättre precision.

Telefon

• Transkribering av röstmeddelanden (beta).

• Varningar för skräpsamtal med appar för identifiering av skräpsamtal.

• Stöd för att svara på samtal från låsskärmen med VoIP-appar från tredje part, inklusive stöd för Samtal väntar, Ljud av och Stör ej.

Andra förbättringar

• Apple Pay i Safari.

• Visa två sidor på samma gång med Split View i Safari på iPad.

• Med samarbete för Anteckningar kan du bjuda in andra till att arbeta med dina anteckningar tillsammans med dig.

• Stöd för Märkning i Meddelanden, Bilder och PDF-dokument som är lagrade i Anteckningar.

• Med larmet Läggdags i appen Klocka kan du ställa in ett regelbundet sömnschema och få påminnelser om när det är dags att gå och lägga sig.

• Hälsa har nu stöd för journaler och organdonation (endast i USA).

• Stöd för stabilisering av Live Photos gör kameran bättre.

• Stöd för Live Filters när du tar Live Photos.

• iCloud Drive har nu stöd för mapparna Skrivbord och Dokument från macOS.

• Direkta sökresultat i Spotlight för kinesiska och japanska.

• Siri-stöd för spanska (Chile), kantonesiska (Fastlandskina), engelska (Irland) och engelska (Sydafrika).

• Ling Wai- och Kaiti Black-dokumenttypsnitt för kinesiska.

• Yu Kyokasho- och Toppan Bunkyu-typsnitt för japanska.

• Nya definitionsordböcker för traditionell kinesiska och danska samt tvåspråksordböcker för nederländska och italienska.

• Nytt tangentbord för spanska (Latinamerika).

Tillgänglighet

• Förstorare använder nu kameran på iPhone eller iPad som ett digitalt förstoringsglas för verkliga objekt.

• En ny uppsättning färgfilter till skärmen har stöd för olika typer av färgblindhet och andra synproblem.

• En uttalsredigerare har lagts till i VoiceOver för anpassning av hur ord uttalas. VoiceOver har dessutom fått flera röster och stöd för flera ljudkällor.

• Extra möjligheter för textmarkering i Läs upp skärm och Läs upp markering, samt möjligheten att läsa upp bokstäver på tangentbordet och förslag till förutsägelse av text för multimodal inlärning.

• Med Reglagestyrning kan du nu styra iOS, macOS och tvOS från samma iPhone eller iPad, så du behöver inte konfigurera reglage för den sekundära enheten.

• Med programvaru-TTY kan du ringa och svara på TTY-samtal utan att du behöver någon traditionell texttelefoniutrustning.

Vissa funktioner kanske inte är tillgängliga för alla enheter, i alla länder eller i alla områden. Mer information finns på http://www.apple.com/se/ios/feature-availability och http://www.apple.com/se/ios/whats-new.

Mer information om säkerhetsinnehållet i den här uppdateringen finns påhttps://support.apple.com/sv-se/HT201222.