Mac mini (2023 med M2 Pro) in- och utgångsvägg

Innan du börjar

Ta bort följande del innan du börjar:

Verktyg

• Justerbar vridmomentnyckel (10–34 Ncm)

• Antennverktyg

• ESD-säker pincett

• Nylonpetverktyg (svart)

• Torx T6-skruvmejsel

• Torx T6 70 mm bit

Borttagning

1. Använd antennverktyget för att lyfta bort ändarna på de två antennkoaxialkablarna från kontakterna.

2. Använd det svarta petverktyget för att försiktigt lyfta bort ändarna på de två antennkoaxialkablarna från de tre jordningsklämmorna till antennkoaxialkabeln.

3. Rotera moderkortet. Använd den platta änden på det svarta petverktyget för att fälla upp låsspärren på flexkabelkontakten till strömbrytaren.

4. Använd den platta änden på det svarta petverktyget för att lossa fästmaterialet mellan strömknappens flexkabel och moderkortet (1). Skjut sedan ut änden på flexkabeln ur kontakten (2).

5. Använd Torx T6-skruvmejseln för att ta bort T6-skruven (923-00230) från moderkortet.

• Obs! T6-skruven har en låsbricka som sitter fast på skruven.

6. Använd Torx T6-skruvmejseln för att ta bort de fyra T6-skruvarna (923-02800) från kylflänsen.

7. Dra försiktigt cirka 2,5 cm av den långa antennkoaxialkabeln genom kanalen under kylflänsen.

•  Var försiktig: Se till att änden på antennkoaxialkabeln inte fastnar i kanalen när du drar i den. Om kabeln fastnar måste in- och utgångspanelen ersättas.

8. Dra in- och utgångspanelen cirka 2,5 cm bort från moderkortet och kylflänsen.

9. Vrid i/O-väggen åt vänster enligt bilden. Dra sedan försiktigt den långa antennkoaxialkabeln ut genom kanalen under kylflänsen för att ta bort in- och utgångspanelen helt.

Återmontering

1. För in änden på den långa antennkoaxialkabeln i kanalen under kylflänsen.

2. För försiktigt den långa antennkabeln genom kanalen medan du riktar in in- och utgångspanelen med kylflänsen och moderkortet.

• Viktigt! Se till att antennkabeln är dragen under strömknappens flexkabel enligt bilden.

3. Rikta in in- och utgångspanelens monteringshållare med kylflänsens sidor. Tryck sedan på in- och utgångspanelen så att den ligger direkt mot moderkortet och kylflänsen.

4. Sätt i Torx T6 70 mm-biten i den justerbara vridmomentnyckeln för 10 till 34 Ncm. Ställ in vridmomentet på 23,5 Ncm.

5. Använd den justerbara vridmomentnyckeln och Torx T6 70 mm-biten för att sätta tillbaka de två T6-skruvarna (923-02800) i kylflänsen.

6. Använd T6-skruvmejseln för att sätta tillbaka en T6-skruv (923-00230) i jordningsremmen på in- och utgångspanelen.

7. Använd den trubbiga änden på antennverktyget för att trycka fast ändarna till de två antennkoaxialkablarna i kontakterna.

• Obs! Den långa kabeln går över den korta kabeln.

8. Använd fingrarna eller antennverktygets trubbiga ände för att försiktigt trycka in de två antennkoaxialkablarna i de tre jordningsklämmorna till antennkoaxialkabeln.

9. Rotera moderkortet. Skjut in änden av flexkabeln till strömbrytaren i kontakten (1). Fäll sedan ned låsspärren (2).

10. Dra försiktigt den platta änden på det svarta petverktyget längs flexkabeln till strömbrytaren för att fästa den vid moderkortet.

• Viktigt:Om du installerar en ny in- och utgångspanel tar du bort den självhäftande baksidan från flexkabeln till strömbrytaren innan du fäster flexkabeln vid moderkortet.

Sätt tillbaka följande delar för att slutföra återmonteringen: