Använda expressbytesservice för dina AirPods eller AirPods Pro

Med expressbytesservice får du ett kit som innehåller din ersättningsprodukt och allt du behöver för att skicka in din ursprungliga produkt till Apple.

Om expressbytesservice

• Med expressbytesservice skickar Apple en ersättningsenhet till dig först, så du behöver inte vänta på service.

• Skicka tillbaka din ursprungliga produkt så fort du får din ersättningsenhet. Apple måste ta emot din ursprungliga produkt inom tio dagar efter att din ersättningsenhet har skickats.

• Ersättningsenheten omfattas av en 90-dagars garanti eller resten av den ursprungliga produktgarantin, beroende på vilket som är längst. Denna rätt till service gäller utöver eventuella rättigheter enligt konsumentköplagar i ditt land eller din region eller abonnemang på AppleCare+.

Hitta datumet då din ersättningsenhet skickades

Innan du returnerar dina ursprungliga AirPods eller AirPods Pro

• Ta bort dina AirPods från ditt Apple-ID: I appen Hitta väljer du fliken Enheter, > markerar dina AirPods, sveper sedan uppåt och trycker på Ta bort den här enheten. Tryck på Ta bort för att bekräfta.

• Om du skickar AirPods Pro, ska du ta loss örontopparna och förvara dem på en säker plats Om du lägger med dina örontoppar kommer de inte att returneras.

Packa dina ursprungliga AirPods eller AirPods Pro

Kittet för expressbytesservice innehåller allt du behöver för att packa och skicka in din ursprungliga produkt till Apple – däribland den lilla vita och den större fraktlådan som din ersättningsenhet levereras i, som du använder för att packa din ursprungliga produkt och skicka in den till Apple.

Lägg inte med något annat i lådorna, som dina örontoppar, usb-kabel, strömadapter eller annat tillbehör. Dessutom bör du bara ta med AirPods-komponenterna som du lämnade in ditt anspråk för (om du till exempel ansökte om höger öronsnäcka ska du bara skicka in den högra öronhörsnäckan). Om du lägger ned extra artiklar i lådan kommer de inte att returneras till dig.

Beroende på om du skickar in ena eller båda öronsnäckorna eller laddningsetuiet, kanske du inte behöver följa alla steg för att packa dina ursprungliga AirPods eller AirPods Pro.

1. För varje öronsnäcka som du skickar in skjuter du in skaftet i insatsens pappersrör och viker sedan in den övre fliken.

2. Lägg varje insats i den lilla vita eller naturfärgade lådan som ersättningsenheten levererades i.

3. Om du också skickar det ursprungliga trådlösa laddningsetuiet lägger du det i den lilla vita eller naturfärgade lådan som ditt nya laddningsetui kom i.

4. Placera den lilla lådan eller lådorna i den större fraktlådan som levererades till dig. Om det finns en batterietikett på utsidan av fraktlådan måste du se till att den inte täcks av tejp eller en fraktetikett.

Skicka in din originalprodukt till Apple

1. Leta upp budfirmans namn på den tillhandahållna returfraktetiketten (eller någon annanstans bland förpackningsmaterialet).

2. Besök budfirmans webbplats för att boka in en upphämtning eller hitta ett avlämningsställe.

3. Om en kommersiell faktura medföljde din ersättningsenhet ska du sätta den på utsidan av lådan. Annars kanske inte paketet kan levereras. Kommersiella fakturor krävs endast i vissa europeiska länder.

Se till att du får ett upphämtningskvitto från budfirman som bekräftar att du har returnerat din ursprungliga produkt.

Apple ansvarar inte för eventuell skada vid frakt.