Statuslampans beteende på Mac-datorer

Läs mer om statuslampans (SIL) olika beteenden och vad de innebär.

Statuslampan (SIL) på en Mac mini, Mac Studio och Mac Pro har olika beteendemönster baserat på din Mac-dators tillstånd. Dessa beteendemönster förekommer också på vissa äldre MacBook-, MacBook Pro-, MacBook Air- och iMac-modeller. Dock har inte alla Mac-datorer en statuslampa. Om du har en Mac Pro kan du läsa mer om statuslampan på Mac Pro (2023) eller Mac Pro (2019).

Avstängd

2022-mac-studio-sil-off

När Mac är avstängd är statuslampan släckt.

Påslagen eller i viloläge

2022-mac-studio-sil-on

När din Mac är på eller i viloläge lyser statuslampan med fast vitt sken och lyser tills datorn stängs av.

På Mac mini-modeller som lanserades 2010 och tidigare släcks statusindikatorlampan efter att bildskärmen slås på. På Mac-modeller som lanserades 2014 och tidigare pulserar statusindikatorlampan långsamt när datorn är i viloläge.

Återställningsläge för fast mjukvara

2022-mac-studio-sil-amber

Om din Mac är i återställningsläge för fast mjukvara blinkar statusindikatorlampan snabbt gult eller lyser gult och din skärm kan visa en tom skärm. Du kan behöva återuppliva den fasta mjukvaran på din Mac med Apple-chip eller Apple-säkerhetschippet T2. Om du fortfarande behöver hjälp kontaktar du en auktoriserad Apple-servicepartner.

Om SIL blinkar

Om SIL blinkar vitt en eller flera gånger efter att du slagit på datorn kan det tyda på ett hårdvaruproblem. Kör Apple Diagnostics för att isolera problemet