Nyheter i Anteckningar för iOS och iPadOS

Läs mer om de nya funktionerna i Anteckningar i iOS 13 och iPadOS

galleri-visa-anteckningar

Gallerivy

Gallerivyn visar dina anteckningar som visuella miniatyrer, så det är enklare än någonsin att navigera till anteckningen du söker efter.

checklista-anteckningar

Nya alternativ för checklista

Markerade poster flyttas automatiskt längst ner. Du kan också bland annat snabbt ordna om poster genom att dra och släppa.

delade-mappar-anteckningar

Delade mappar

Med delade appar är det enkelt att samarbeta med andra. Dela en hel mapp med familjen eller teamet så att alla kan skapa eller redigera anteckningar.

Fler nyheter

• Använd sökfunktionen för att hitta text i dokument, som kvitton eller räkningar, som du har skannat med den inbyggda dokumentskannern.

• Sökfunktionen kan också visuellt känna igen bilder i dina anteckningar, till exempel bilder av en cykel, om du söker efter ordet ”cykel”.

• Nu kan du ordna dina anteckningar genom att skapa undermappar, ordna om mappar eller och välja sorteringsalternativ för var och en.

• Med ett nytt skrivskyddat samarbetsalternativ för delade anteckningar eller mappar kan alla se anteckningarna, men bara du kan göra ändringar.

Få steg-för-steg-instruktioner och information om funktionerna i Anteckningar för iOS på din iPhone och iPad, eller på din iPod touch.

Befintliga funktioner

• Skapa en ny anteckning med bara ett tryck.

• Lägg till personer och samarbeta på en delad anteckning eller en hel delad mapp med anteckningar. Alla som deltar ser de senaste ändringarna.

• Lägg till checklistor i dina anteckningar, till exempel en inköpslista, önskelista eller att göra-lista. Sedan kan du pricka av poster vartefter med ett tryck.

• Svep för att fästa dina viktigaste anteckningar högst upp så att du når dem enkelt.

• Skanna enkelt in pappersdokument i dina anteckningar med den inbyggda dokumentskannern.

• Lägg snabbt till bilder i en anteckning med hjälp av kameran från appen.

• Använd olika textstilar, till exempel rubrik eller brödtext, för att snabbt formatera text, infoga punkt- eller nummerlistor och mycket annat.

• Lägg till bilagor – kartor, webblänkar, dokument och annat – i nya och befintliga anteckningar med delningsmenyn i Kartor, Safari och många andra appar.

• Använd fingret, eller Apple Pencil på en kompatibel iPad, för att skissa direkt i din anteckning, och välj bland en mängd olika penselstilar och färger.

• Hitta snabbt anteckningen du söker efter med sökfunktionen. Du kan söka efter skriven text, handskrivna anteckningar, text i avlästa dokument och bilder i dina dokument.

• Skydda anteckningar som innehåller dina merst personliga uppgifter, till exempel ekonomisk information, medicinsk information eller hemliga familjerecept, med ett lösenord, ett fingeravtryck eller Face ID.

• Lägg till tabeller i dina anteckningar för att organisera informationen snabbt.

• Du kan lägga till linjer och rutnät i anteckningar så att det blir ännu enklare att skriva och rita med din Apple Pencil och en kompatibel iPad.

• Påbörja nya anteckningar direkt från iPad-låsskärmen utan att behöva logga in på din enhet. Tryck bara på iPad-låsskärmen med din Apple Pencil på en kompatibel iPad eller tryck på Ny anteckning i Kontrollcenter.

• Använd Sök i anteckning för att söka efter ett nyckelord i en anteckning.

• Använd bilagebläddraren för att hitta bilagor, till exempel dokument, avläsningar eller foton, i dina anteckningar.

• Använd iCloud för att se till att alla dina anteckningar lagras i molnet och uppdateras överallt. Skriv ned en anteckning på din iPhone, iPad eller Mac, så kan du omedelbart se den på dina andra enheter.