Om säkerhetsinnehållet i version 7.6 av den fasta mjukvaran för AirPort Time Capsule och AirPort-basstationen (802.11n)

I det här dokumentet beskrivs säkerhetsinnehållet i version 7.6 av den fasta mjukvaran för AirPort Time Capsule och AirPort-basstationen (802.11n).

Apple skyddar sina kunder genom att aldrig avslöja, diskutera eller bekräfta säkerhetsproblem innan en fullständig utredning har genomförts och alla nödvändiga programkorrigeringar eller utgåvor är tillgängliga. Mer information om Apples produktsäkerhet finns på webbplatsen för Apples Product Security.

Information om PGP-nyckeln från Apple Product Security finns i Så här använder du en PGP-nyckel från Apple Product Security.

Om möjligt används CVE-ID:n som referenser till ytterligare information om säkerhetsproblem.

Mer information om andra säkerhetsuppdateringar finns i Säkerhetsuppdateringar från Apple".

AirPort Time Capsule and AirPort Base Station (802.11n) Firmware 7.6

• Tillgängligt för: AirPort Extreme-basstation med 802.11n, AirPort Express-basstation med 802.11n, AirPort Time Capsule

Effekt: En angripare i en privilegierad nätverksposition kan orsaka körning av opålitliga kommandon via skadliga DHCP-svar

Beskrivning: dhclient gjorde det möjligt för fjärrangripare att köra opålitliga kommandon via shellmetatecken i ett värdnamn som erhållits från ett DHCP-meddelande. Det här problemet åtgärdas genom borttagning av shellmetatecken i dhclient-skript.

CVE-ID

CVE-2011-0997: Sebastian Krahmer och Marius Tomaschewski på SUSE Security Team i samarbete med ISC

Installationsmeddelande för version 7.6 av den fasta mjukvaran

Version 7.6 av den fasta mjukvaran installeras på AirPort Time Capsule eller AirPort-basstation med 802.11n genom AirPort Utility, som tillhandahålls med enheten.

Vi rekommenderar att AirPort Utility 5.5.3 eller senare installeras före uppgraderingen till version 7.6 av den fasta mjukvaran.

AirPort Utility 5.5.3 eller senare finns på Apples sida med hämtningsbara filer: https://support.apple.com/sv_se/downloads/

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.