Minnesspecifikationer för Mac Pro (2019)

Läs mer om de olika typer av minne (RAM) som används i Mac Pro (2019).

Mac Pro har en minnesstyrenhet med sex kanaler som stöder tolv minnesplatser som du kan använda för att installera upp till 1,5 TB minne med DDR4 ECC-kompatibla DIMM-minnen på 2 933 MHz. För säkerställd kompatibilitet rekommenderar Apple att du endast använder minne som godkänns av Apple. Du kan köpa Apple-godkända minnen online från Apple Store eller genom att besöka en Apple Store-butik eller en auktoriserad Apple-återförsäljare.

Minneskrav

Om du vill uppgradera minnet i Mac Pro måste datorn uppfylla nedanstående krav:

• 2 933 MHz DDR4 fullängds-DIMM. Vi rekommenderar att du inte blandar minnen som har olika hastigheter.

• Felkorrigerande kod (ECC)

• DIMM-minnen på 8 GB, 16 GB, 32 GB, 64 GB eller 128 GB

• Registrerade (R-DIMM) eller Load-Reduced DIMM-minnen (LR-DIMM). Blanda inte R-DIMM- och LR-DIMM-minnen.

• 288-stift

• Använd enheter med samma minnesstorlek i alla platser, så maximeras kapaciteten.

• DIMM-enheter med kylflänsar stöds inte och kan skada DIMM-mekanismen.

Mac Pro stöder både R-DIMM- och LR-DIMM-minnen men du kan inte blanda de här två typerna av minne. Om du blandar R-DIMM- och LR-DIMM-minnen kommer statuslampan varna för ett minnesfel när du slår på datorn.

Modellspecifikationer

Mac Pro-modell

Maximalt RAM-minne

Hastighet

Typ

8-kärnig

768 GB

DDR4 EEC på 2 666 MHz

LR-DIMM eller R-DIMM

12-kärnig

768 GB

DDR4 EEC på 2 933 MHz

LR-DIMM eller R-DIMM

16-kärnig

768 GB

DDR4 EEC på 2 933 MHz

LR-DIMM eller R-DIMM

24-kärnig

1,5 TB

DDR4 EEC på 2 933 MHz

LR-DIMM eller R-DIMM

28-kärnig

1,5 TB

DDR4 EEC på 2 933 MHz

LR-DIMM eller R-DIMM

Mac Pro-modeller som konfigurerats från Apple inkluderar följande DIMM-minnestyper:

• R-DIMM-minnen för konfigurationer upp till 192 GB (6 × 32 GB).

• LR-DIMM-minnen för konfigurationer på 384 GB (6 × 64 GB)

Den totala mängden minne som inkluderas i din Mac Pro är 2 933 MHz. Mac Pro-modeller med 8-kärniga processorer kör minne vid 2 666 MHz.

Läs mer

Läs mer om hur du installerar och tar bort minne i din Mac Pro (2019)