Så här kombinerar du videor på en iPhone

Använd iMovie för att slå samman flera videor från ditt bildbibliotek.

Kombinera videor i iMovie

1. Öppna iMovie på din iPhone. Om du inte har iMovie kan du hämta den gratis från App Store.

2. Tryck på Starta nytt projekt. Om du inte ser Starta nytt projekt trycker du på Projekt för att återgå till projektbläddraren.

3. Tryck på Film.

ios-16-iphone-14-pro-imovie-new-project-movie-cropped
  4. Om du vill bläddra bland videorna i ditt bildbibliotek trycker du på Medier, trycker på Video och sedan på Alla.

5. Tryck på en video som du vill kombinera och tryck sedan på bockmarkeringenbockmarkering i ​​popupmenyn för att välja den. Utvalda videor har en orangefärgad markering.

6. Välj andra videor som du vill kombinera.

ios-16-iphone-14-pro-imovie-new-project-choose-videos-cropped
  7. Tryck på Skapa film. Videor kombineras i den ordning som du valde dem, men du kan ordna om dem efter att du har skapat filmen.

8. Tryck på uppspelningsknappen för att se en förhandsvisning,

9. Om du vill spara din nya video i ditt bildbibliotek trycker du på knappen Dela och trycker sedan på Spara video.

Ändra ordningen på videorna

När du har lagt till videorna kan du ändra i vilken ordning de visas när du spelar upp filmen. I iMovies tidslinje (under förhandsvisningsfönstret) trycker du och håller ned videon som du vill flytta och drar den sedan till en ny position.

Om du inte kan se alla videor på tidslinjen nyper du ihop tidslinjen för att zooma ut.

Redigera videon

När du har kombinerat videor kan du ändra längden på varje video, lägga till effekter och mer i iMovies tidslinje.

1. Om du vill ändra längden på en av videorna i tidslinjen trycker du på videon för att välja den (visas med en gul ram runt videon), och drar sedan till vänster eller höger sida av klippet. Om du inte kan dra i kanten på klippet för att göra det längre, har klippet sin maximala längd.

2. Om du vill ändra hur en video övergår till nästa trycker du på symbolen mellan två klipp för övergången du vill ändra och väljer sedan ett alternativ som IngetInget eller SvepSvep. Standardövergången är Lös upp.

ios-16-iphone-14-pro-imovie-transition-cropped
  3. Om du vill lägga till ytterligare en video trycker du på Lägg till medier-knappenMedia- knapp , trycker på Video, trycker på Alla för att bläddra i ditt bibliotek och väljer sedan de videor som du vill lägga till.

4. Tryck på Klar när du är färdig.

Dela din video

1. Om du fortfarande är i redigeringsläge trycker du på Klar.

2. Tryck på knappen Delaknappen Dela .

3. Välj Spara video för att spara videon i ditt bildbibliotek. Eller välj en metod för att skicka videon till andra, som med AirDrop, Mail eller Meddelanden.

ios-16-iphone-14-pro-imovie-save-video-cropped