Om Snabba säkerhetssvar för iOS, iPadOS och macOS

Snabba säkerhetssvar ger viktiga säkerhetsförbättringar mellan uppdateringar av mjukvara.

Snabba säkerhetssvar är en ny typ av mjukvaruversion för iPhone, iPad och Mac. De levererar viktiga säkerhetsförbättringar mellan uppdateringar av mjukvara, till exempel förbättringar av webbläsaren Safari, WebKit-ramverket eller andra viktiga systembibliotek. De kan också användas för att snabbare begränsa vissa säkerhetsproblem, till exempel problem som kan ha utnyttjats eller rapporterats.

Nya snabba säkerhetssvar levereras från och med iOS 16.4.1, iPadOS 16.4.1 och macOS 13.3.1 endast för de senaste versionerna av iOS, iPadOS och macOS.

Enheten använder som standard automatiskt snabba säkerhetssvar. Du blir vid behov uppmanad att starta om enheten. Så här kontrollerar du dina enhetsinställningar:

• iPhone eller iPad: Gå till Inställningar > Allmänt< Programuppdatering > Uppdatera automatiskt och se sedan till att Säkerhetssvar och systemfiler är aktiverat.

• Mac: Välj Apple-menyn  > Systeminställningar. Klicka på Allmänt i sidofältet och klicka sedan på Programuppdatering till höger. Klicka på knappen Visa detaljerIngen bildtext för denna bild bredvid Uppdatera automatiskt och se sedan till att Installera säkerhetssvar och systemfiler är aktiverat.

När ett snabbt säkerhetssvar har tillämpats, visas en bokstav efter versionsnumret för mjukvaran, som i det här exemplet: macOS 13.3.1 (a).

Om du väljer att stänga av den här inställningen eller att inte använda snabba säkerhetssvar när de är tillgängliga, får din enhet relevanta korrigeringar eller begränsningar när de inkluderas i en efterföljande uppdatering av mjukvara.

Mer information om ett specifikt snabbt säkerhetssvar finns i artikeln Säkerhetsuppdateringar från Apple.