Lyssna med Personanpassat rumsligt ljud för AirPods och Beats

Med Personanpassat rumsligt ljud kan du använda TrueDepth-kameran på din iPhone för att skapa en personlig profil för rumsligt ljud som ger en lyssningsupplevelse just för dig.

Det här behöver du

För att ställa in Personanpassat rumsligt ljud behöver du en iPhone med iOS 16 eller senare och TrueDepth-kameran.

När du har loggat in med ditt Apple-ID kan du använda Personanpassat rumsligt ljud på följande enheter:

• AirPods Pro (1:a eller 2:a generationen), AirPods Max, AirPods (3:e generationen), Beats Fit Pro eller Beats Studio Pro

• Ljud och bild från en app som stöds

• En iPhone med iOS 16 eller senare, en iPad med iPadOS 16.1 eller senare, en Apple Watch med watchOS 9 eller senare, en Apple TV med tvOS 16 eller senare, eller en Mac-dator med Apple-chip och macOS Ventura

Ställa in Personanpassat rumsligt ljud

1. När dina AirPods eller Beats är anslutna till din iPhone går du till Inställningar > [din enhet för rumsligt ljud] > Personanpassat rumsligt ljud > Personanpassa rumsligt ljud.

2. För att ta Visning framifrån håller du din iPhone cirka 30 cm rakt framför dig. Placera ditt ansikte i kameraramen och rör sedan långsamt huvudet i en cirkel för att visa ansiktets alla vinklar. Tryck på Fortsätt.

3. För att ta en bild av ditt högra öra håller du din iPhone med din högra hand. Flytta din högra arm 45 grader till höger och vrid sedan huvudet långsamt åt vänster. För att ta en bild av ditt vänstra öra flyttar du din iPhone till vänster hand. Flytta din vänstra arm 45 grader till vänster och vrid sedan huvudet långsamt åt höger. Ljud och visuella signaler hjälper dig att slutföra installationen.

Stänga av Personanpassat rumsligt ljud

När dina AirPods eller Beats är anslutna till din iPhone går du till Inställningar > [din enhet för rumsligt ljud] > Personligt rumsligt ljud > Sluta använda personanpassat rumsligt ljud.

Garantier för säkerhet

Kameradata som används för att utveckla din profil bearbetas helt på din enhet och bilder lagras inte. Din personliga profil för rumsligt ljud synkroniseras mellan dina Apple-enheter med end-to-end-kryptering om du använder iCloud och kan inte läsas av Apple.