Om Automatisk verifiering

Läs om hur Automatisk verifiering gör inloggning på appar och webbplatser mer bekväm, privat och tillgänglig på din iPhone, iPad eller Mac.

Så här fungerar Automatisk verifiering

Vissa appar och webbplatser använder en CAPTCHA, en slumpmässigt genererad sekvens av bokstäver, siffror eller bilder som ber dig att identifiera förvrängda tecken eller välja vissa bilder, för att verifiera att du är en människa och inte en robot (eller bot) när du loggar in. Med iOS 16, iPadOS 16.1, macOS Ventura eller senare autentiserar Automatisk verifiering dig privat för deltagande appar och webbplatser om du redan är inloggad på din enhet med ditt Apple-ID, så att du inte behöver slutföra en CAPTCHA. Allt du behöver göra är att logga in i appen eller på webbplatsen.

Automatisk verifiering och integritet

Automatisk verifiering hjälper till att skydda din integritet när du loggar in på en app eller en webbplats. Istället för att bli ombedd att slutföra en CAPTCHA:

• En Apple-server validerar din enhet och ditt Apple-ID.

• Denna verifiering skickas till en tredjepartsserver för utgivning av token, som har verifierats av Apple. Servern som utfärdar token genererar en privat åtkomsttoken som verifierar din åtkomst till appen eller webbplatsen.

Apple lär sig aldrig vilken app eller webbplats du loggar in på och kan inte komma åt din webbhistorik. Servern som utfärdar token vet bara att du klarade verifieringen och lär sig aldrig information om din enhet eller Apple-ID. Den enda information som ges till appen eller webbplatsen är den privata åtkomsttoken.

Inställningar för Automatisk verifiering

Automatisk verifiering är aktiverat som standard. När du stänger av Automatisk verifiering på en enhet stängs den också av automatiskt på andra enheter som du är inloggad på med ditt Apple-ID.

Så här stänger du av Automatisk verifiering på din iPhone eller iPad

1. Gå till Inställningar.

2. Tryck på ditt namn.

3. Tryck på Inloggning och säkerhet.

4. Stäng av Automatisk verifiering.

Så här stänger du av Automatisk verifiering på din Mac

1. Välj Apple-menyn  > Systeminställningar.

2. Klicka på ditt namn.

3. Klicka på Inloggning och säkerhet.

4. Stäng av Automatisk verifiering.

Om du fortfarande får CAPTCHA

• Se till att du är inloggad på din enhet med ditt Apple-ID. Öppna Inställningar (eller Systeminställningar på Mac) och kontrollera att du ser ditt namn.

• Se till att du uppdaterar din enhet till det senaste operativsystemet.

• Om du får en CAPTCHA när du loggar in på en app eller webbplats kanske den appen eller webbplatsen inte stöder Automatisk verifiering.