Om säkerhetsuppdateringen för QuickTime 7.2 för Windows

I det här dokumentet beskrivs säkerhetsuppdateringen för QuickTime 7.2 för Microsoft Windows.

Apple skyddar sina kunder genom att aldrig avslöja, diskutera eller bekräfta säkerhetsproblem innan en fullständig utredning har genomförts och alla nödvändiga programkorrigeringar eller utgåvor är tillgängliga. Mer information om Apples produktsäkerhet finns på webbplatsen för Apples produktsäkerhet.

Information om PGP-nyckeln från Apple Product Security finns i Så här använder du en PGP-nyckel från Apple Product Security.

Om möjligt används CVE-ID:n som referenser till ytterligare information om säkerhetsproblem.

Mer information om andra säkerhetsuppdateringar finns i Säkerhetsuppdateringar från Apple.

Säkerhetsuppdatering för QuickTime 7.2

QuickTime

CVE-ID: CVE-2007-4673

Tillgänglig för: QuickTime 7.2 på Windows Vista, XP SP2

Effekt: Visning av en skadlig QTL-fil kan leda till att opålitlig kod körs.

Beskrivning: Det finns ett problem med kommandoinmatning i QuickTimes hantering av webbadresser i fältet qtnext i QTL-filer. Genom att uppmana en användare att öppna en specialgjord QTL-fil kan en angripare orsaka att ett program startas med kontrollerade kommandoradsargument, vilket kan leda till att opålitlig kod körs. Den här uppdateringen åtgärdar problemet genom förbättrad hantering av webbadresser. Det här problemet påverkar inte Mac OS X.

Information om installationen

Säkerhetsuppdatering för QuickTime 7.2 kan erhållas från programmet Software Update eller från webbplatsen Apples hämtningsbara filer.

Om Apple Software Update inte redan körs i Windows kan du öppna den från Start-menyn under Alla program. Som standard är den installerad på C:\Program Files\Apple Software Update\SoftwareUpdate.exe.

Så här verifierar du att din version av QuickTime har uppdaterats:

För Windows XP:

Om QuickTime-versionen är 7.2.0.245 eller senare har säkerhetsuppdateringen tillämpats.

• I Utforskaren navigerar du till C:\ProgramFiles\QuickTime\QTSystem\QuickTime.qts.

• Högerklicka på QuickTime.qts, välj Egenskaper och klicka sedan på fliken Versioner.

För Windows Vista:

Om Skapad den är 21 september 2007 eller senare har säkerhetsuppdateringen tillämpats.

• I Utforskaren navigerar du till C:\ProgramFiles\QuickTime\QTSystem\QuickTime.qts.

• Högerklicka på QuickTime.qts, välj Egenskaper och klicka sedan på fliken Allmänt.

Viktigt: Information om produkter som inte tillverkas av Apple tillhandahålls endast i informationssyfte och utgör inte Apples rekommendation eller stöd. Kontakta säljaren för ytterligare information.