Om Aktiveringslås på din Apple Watch

Hitta har fått en ny funktion som heter Aktiveringslås. Funktionen är framtagen för att förhindra andra från att använda din Apple Watch om du skulle tappa bort den eller om den blir stulen.

Vad är aktiveringslås?

Hitta min och aktiveringslås för din Apple Watch slår på automatiskt när du ställer in Hitta Med Aktiveringslås krävs ditt Apple-ID och lösenkod innan någon kan:

• Ta bort parkopplingen mellan din Apple Watch och din iPhone.

• Parkoppla och använda din Apple Watch med en ny iPhone.

• Stänga av Hitta min på din enhet.

Aktiveringslås hjälper dig att skydda enheten om den hamnar i fel händer och chansen att få tillbaka din Apple Watch ökar. Även om du fjärraderar din enhet kan Aktiveringslås avskräcka andra från att återaktivera enheten utan ditt samtycke. Det enda du behöver göra är att fortsätta ha Hitta min aktiverat och komma ihåg ditt Apple-ID och ditt lösenord.

Kontrollera om aktiveringslåset är på

Följ de här stegen på din parkopplade iPhone för att kontrollera om Aktiveringslås är aktiverat:

1. Öppna appen Apple Watch på din iPhone.

2. Tryck på fliken Min klocka och tryck på Alla klockor längst upp på skärmen.

Standardskärmen i Apple Watch-appen
  3. Tryck på knappen Mer infoNo alt supplied for Image bredvid din Apple Watch.

Skärmen Alla klockor där knappen Mer info finns

Om du kan se Hitta min Apple Watch är aktiveringslåset på.

På skärmen Mer info verifieras att aktiveringslåset är aktiverat

Om din Apple Watch försvinner

Om du förlorar din Apple Watch eller den blir stulen kan du använda Hitta för att hitta den och skydda dina uppgifter. Logga bara in på iCloud.com eller Hitta-appen för att visa din saknade klocka på en karta, spela upp ljud som hjälper dig att hitta den, använda Förlorat läge för att låsa den eller fjärradera alla din personliga uppgifter.

Inaktivera Aktiveringslås innan du skickar in Apple Watch för service, säljer eller ger bort den

Innan du skickar in din Apple Watch på service, säljer den eller ger bort den, bör du stänga av aktiveringslåset på din Apple Watch. Ta bort parkopplingen mellan din Apple Watch och din iPhone:

1. Placera din Apple Watch och iPhone-enheten nära varandra.

2. Öppna appen Apple Watch på din iPhone.

3. Tryck på fliken Min klocka och tryck på Alla klockor längst upp på skärmen.

Standardskärmen i Apple Watch-appen
  4. Tryck på knappen Mer infoNo alt supplied for Image bredvid din Apple Watch.

Skärmen Alla klockor där knappen Mer info finns
  5. Tryck på Ta bort parkoppling.

Alternativ för att ta bort parkopplingen med Apple Watch

Tryck på Ta bort %@-tjänsten för Cellular-modeller av Apple Watch. Om du inte ska parkoppla med en annan Apple Watch eller iPhone kan du behöva kontakta din operatör och avsluta ditt mobildataabonnemang.*

6. Ange ditt Apple ID-lösenord. Om du har glömt lösenordet till ditt Apple-ID kan du nollställa det.

7. Tryck en gång till för att bekräfta.

*Operatörsavgifter kan tillkomma. Kontakta din operatör för mer information.

Stänga av aktiveringslås på webben

Om du inte kan komma åt din iPhone eller Apple Watch, eller om Apple Watch inte är parkopplad till din iPhone och du behöver inaktivera Aktiveringslås:

1. Gå till iCloud.com och logga in med ditt Apple‑ID.

2. Välj Hitta min från popupmenyn uppe till höger. Du kan behöva logga in.

3. Klicka på din Apple Watch under Alla enheter.

4. Klicka på Radera Apple Watch. Välj Nästa tills enheten är raderad.

5. Klicka på knappen Ta bortNo alt supplied for Image bredvid din Apple Watch.