Använda ett annat Apple-ID för att dela inköp med Familjedelning

Om du har fler än ett Apple-ID och du vill använda ett annat för att dela köp med din familj kan du ändra kontot som du använder för att dela inköp.

Ändra det Apple-ID som du använder för att dela inköp på din iPhone, iPad eller iPod touch

Du kan ändra det Apple-ID som du använder för att dela inköp med din Familjedelningsgrupp en gång var 90:e dag.

I iOS 16 eller iPadOS 16 eller senare

1. Tryck på Inställningar och sedan på Familj.

2. Tryck på ditt namn.

3. Tryck på Apple-ID.

Your Apple ID is listed below your name.
  4. I anteckningen under ditt Apple-ID trycker du på Dela med hjälp av sekundärt Apple-ID.

Share using secondary Apple ID is in blue text.
  5. Ange det Apple-ID och lösenord som du vill använda.

6. Tryck på Använd detta Apple-ID.

I iOS 15 eller iPadOS 15 eller tidigare

1. Tryck på Inställningar > [ditt namn] och tryck sedan på Familjedelning.

2. Tryck på ditt namn.

3. Tryck på Konto.

4. Radera det Apple-ID som visas och ange sedan det Apple-ID och lösenord som du vill använda.

5. Tryck på Använd det här kontot.

Ändra det Apple-ID som du använder för att dela inköp på din Mac

Du kan ändra det Apple-ID du använder med din Familjedelningsgrupp en gång var 90:e dag.

macOS Ventura eller senare

1. Välj Apple-menyn  > Systeminställningar.

2. Klicka på Familj.

3. Klicka på ditt namn.

Share using secondary Apple ID is in blue text.
  4. Klicka på Dela med hjälp av sekundärt Apple-ID i anteckningen under ditt Apple-ID.

5. Ange det Apple-ID och lösenord som du vill använda.

6. Tryck på Nästa och följ instruktionerna på skärmen.

macOS Monterey eller tidigare

1. Välj Apple-menyn  > Systeminställningar.

2. Klicka på Familjedelning och sedan på Detaljer bredvid ditt namn i listan Familjemedlemmar.

3. Klicka på Redigera.

4. Klicka på Ändra.

5. Ange det Apple-ID och lösenord som du vill använda.

6. Tryck på Nästa och följ instruktionerna på skärmen.

Vad händer när du ändrar det Apple-ID som används för att dela medieköp och prenumerationer?

När du har ändrat det Apple-ID som du använder för Familjedelning kan dina familjemedlemmar komma åt eller hämta köp från det kontot. De har dock inte längre tillgång till köp eller prenumerationer från ditt tidigare konto. Detta omfattar DRM-skyddad musik, filmer, tv-program, böcker, appar eller köp inuti appar som de har hämtat från ditt tidigare konto samt eventuella medieprenumerationer kopplade till det kontot.